Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

SALT (2010)

Αναρωτιέμαι , αν ρίξει κανείς αλάτι σε αυτά τα χείλη , θα λιώσουν σαν γυμνοσάλιαγκας ;
Η Angelina Jolie επιστρέφει πιο σέξυ από ποτέ , και 'γω έσωσα άλλο ένα παιδί του τρίτου κόσμου αγοράζοντας την ταινία της .
Ποιά είναι η Evelyn Salt ; Δουλεύει στην CIA και όλοι την σέβονται . Από το πουθενά , σκάει στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας o ετοιμοθάνατος Ρώσος κατάσκοπος Orlov και λέει σε όλους πως η Evelyn είναι διπλός πράκτορας-σούπερ κατάσκοπος , έτοιμη να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο που επισκέπτεται την Αμερική για την κηδεία του Αμερικάνου αντιπροέδρου !
Είναι , ή δεν είναι ;! Ή όπως έλεγε και ο μεγάλος Henry Silva , "bullshit , or not ?" .
Τρεχάτε ποδαράκια μου δράση για όλους .
Η Angelina "πιο σέξυ από ποτέ" Jolie είναι η Evelyn Salt , ή αλλιώς Natasha Alexandrovna Chenkova , γνωστή και ως ΚΑ-12 (κωδικός που χρησιμοποιούταν για σούπερ κατάσκοπους που κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου εισχωρούσαν στην Αμερικανική κοινωνία με σκοπό τις δολοφονίες σημαντικών στόχων) , και Major Vijec (μεταμορφώνεται και σε άντρα θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές με τις λάτεξ μουτσούνες του MISSION IMPOSSIBLE) . Τελικά είναι Ρωσίδα κατάσκοπος/διπλός πράκτορας , ή δεν είναι ; Απ'οτι φαίνεται στην αρχή της ταινίας που την ξεφτιλίζουν κάτι βορειο-Κορεάτες , είναι . Ακόμη και στην ξεφτίλα είναι πιο σέξυ από ποτέ , αφού είναι μόνο με τα εσώρουχα καθώς την μπουγελώνουν και την σφαλιαρίζουν .
Επιστρέφοντας στην Αμερική , ο Orlov της χαλάει την ζωή και την αναγκάζει να τραπεί σε φυγή μέσα από το κεντρικό κτήριο της CIA . Είναι τελικά μεγάλο μούτρο υπερκατάσκοπος και σκοτώνει τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον ίδιο της τον σύζυγο . Ξαναβρίσκεται με τους παλιούς της φίλους και πίνουν βότκες στην υγειά του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ... Επόμενος σταθμός : Σκοτώστε τον Πρόεδρο της Αμερικής ! 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;! Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ; Γίνεται ελεύθερη μετά απ'το όλο μπέρδεμα ...
Ο Liev Schreiber ( RANSOM , SCREAM 1 ,2 & 3 , SPHERE , ο Sabretooth στο X-MEN ORIGINS:WOLVERINE , REPO MEN ) είναι ο Ted Winter , το αφεντικό και φίλος της Salt/Chenkova , γνωστός και ως Νikolai Tarkovski . Όλα τα συντρόφια είναι μαζεμένα μέσα στην CIA ;! Ο Nikolai καταφέρνει να βρεθεί μέσα στο υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων κάτω απ'τον Λευκό Οίκο και να προσπαθήσει να στείλει πυρηνικό πύραυλο στην Μέκκα ! Φτάνει ένα βήμα πριν την παγκόσμια τρελοφάση , αλλά η Salt τον σταματάει .
O August Diehl ( TATTOO , ANATOMIE 2, INGLOURIOUS BASTERDS ) είναι ο Michael Krause , ο άντρας της Salt . Διάφημος αραχνολόγος με μαύρους κύκλους στα μάτια . Εξαφανίζεται και η Salt τον ψάχνει , καθώς όλη η CIA την κυνηγάει .
O Chiwetel Ejiofor ( SERENITY , CHILDREN OF MEN , AMERICAN GANGSTER , 2012 ) είναι ο Peabody , ο αδέκαστος πράκτορας της CIA . Κυνηγάει με λύσσα την Salt .
O Olek Krupa ( ERASER , HOME ALONE 3 , THE ITALIAN JOB , o Ρώσος Καπετάνιος στο X-MEN FIRST CLASS , THE DICTATOR ) κάνει τον Πρόεδρο της Ρωσίας , Boris Matveyev . Γιατί δεν έβαζαν τον Boyd Rice που είναι και φτυστός ο Boris ; Φαίνεται πως τον σκοτώνουν , άλλα ήταν κόλπο για να αποκαλυφτούν οι υπόλοιποι Ρώσοι πράκτορες . Η Salt χρησιμοποίεισαι ύπουλο δηλητήριο αράχνης που επιβραδύνει τους παλμούς της καρδιάς ..
Ο Daniel Olbrychski είναι ο Orlov . Ο Ρώσος πατερούλης/εκπαιδευτής των μικρών σούπερ κατασκόπων . Παριστάνει τον ετοιμοθάνατο , αλλά καταφέρνει να ξεφύγει και αυτός μέσα απ'το κτήριο της CIA με μυτερό θανατηφόρο λουστρίνι . Στο τέλος η συντρόφισσα τον πνίγει , όπως αναγκάστηκε να κάνει και με τον άντρα της , βάζοντας ένα τέλος στα ορφανοτροφεία κατασκευής υπερκατασκόπων ...
------------------------------------------------------------
Η ταινία προοριζοταν για τον Tom Cruise , αλλά λόγω αυξημένου προγράμματος προσυλητισμού στην Σαϊεντολογία , δεν είχε χρόνο . Νομίζω θα έριχνα αλάτι στα μάτια μου αν έβλεπα τον Cruise να αχρηστεύει κάμερα παρακολούθησης χρησιμοποιώντας το κυλοτάκι του (μια απ'τις πιο αξιοθαύμαστες σέξυ στιγμές δράσης της ταινίας) , ή να τον δέρνουν βορειο-Κορεάτες , πάλι φορώντας μόνο τα εσωρουχά του (στο πάρτυ στον Λευκό Οίκο θα μεταμορφωνόταν και σε γυναίκα δηλαδη ;) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.