Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

THE QUEST (1996)


Το σενάριο είναι των Steve Klein και Paul Mones ( DOUBLE TEAM ) . Βασισμένο σε ιστορία των Frank Dux (προπονητής του Van Damme στο BLOODSPORT και έμπνευση , χορογράφος στο LIONHEART) και Jean-Claude Van Damme .
Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jean-Claude Van Damme και για την πρώτη φορά που τον βλέπουμε με μέηκαπ ηλικιωμένου (αφηγείται την ιστορία του σε έναν μπάρμαν που σώζει από κάτι αλήτες) .
Βρισκόμαστε στο 1925 και όπως σε κάθε ταινία του Van Damme , διοργανώνεται μυστικό τουρνουά πολεμικών τεχνών (στο Θιβέτ αυτή τη φορά) , με προσκλήσεις να στέλνονται στους καλύτερους αθλητές του κόσμου . Κάτι σαν το BLOODSPORT (1988) , αλλά 60 χρόνια νωρίτερα ...
Ο Jean-Claude Van Damme ( THE EXPENDABLES 2 ) είναι ο Christopher Dubois , κλόουν ξυλοπόδαρος που ζει στη Νέα Υόρκη και έχει υπό την προστασία του τα ορφανά χαμίνια μιας υποβαθμισμένης από το έγκλημα γειτονιάς . Ο Dubois έχει προτάσεις να δουλέψει για τους τοπικούς μαφιόζους λόγω των ικανοτήτων του στην κλωτσοπατινάδα αλλά εκείνος προτιμά να κλέβει για να συντηρήσει τα "παιδιά" του . Όταν κλέψει από τους λάθος ανθρώπους θα βρεθεί στο αμπάρι ενός πειρατικού πλοίου και από εκεί στις αμμουδιές της Ταϋλάνδης να ρίχνει καλαμιές στους ντόπιους κικμπόξερς ! Ο Dubois το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει πίσω στην Αμερική και να φροντίσει τους μικρούς του φίλους . Αντί αυτού , θα βρεθεί πάλι φυλακισμένος και θα προπονηθεί στις τεχνικές της άπω Ανατολής για θα λάβει μέρος στο μυστικιστικό τουρνουά στην Χαμένη Πόλη με σκοπό να αποκτήσει τον Χρυσό Δράκο ...
Ο Σερ Roger Moore ( SPICE WORLD ) είναι ο Λόρδος Edgar Dobbs . Η Ταϋλάνδη είναι μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και οι λευκοί Άγγλοι απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις . Ο Λόρδος βέβαια πουλάει αριστοκρατία γιατί στην πραγματικότητα είναι πρώην καπετάνιος του Ββασιλικού Ναυτικού και νυν έμπορος όπλων - γενικότερα απατεώνας ολκής . Ο Dobbs σώζει τον Dubois από τους πειρατές μόνο και μόνο για να τον πουλήσει αργότερα σε έναν τοπικό παράγοντα του Σιάμ , τον Khao ( Aki Aleong - V , BRADDOCK: MISSING IN ACTION III , SCI-FIGHTER ) . Όταν μαθαίνει για τον ολόχρυσο δράκο που θα δωθεί στον νικητή του αγώνα αποφασίζει να "βοηθήσει" τον καλό του φίλο από την Αμερική με το μάτι στο χρυσάφι . Δεν καταφέρνει να κλέψει τον δράκο και καταλήγει στην φυλακή της Χαμένης Πόλης με προορισμό την εκτέλεση . Ο Dubois υπόσχεται πως θα ανταλλάξει τον χρυσό δράκο με την ζωή του Λόρδου αν νικήσει ...
Το Αίσθημα :
 Η Janet Gunn ( CARNOSAUR 3: PRIMAL SPECIES , SILK STALKINGS ) είναι η δημοσιογράφος Carrie Newton . Δουλεύει στην New York Globe , την εφημερίδα του μπαμπά της και-καλά . Βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή να ανακαλύψει μια "καταπληκτική ιστορία" . Ανακαλύπτει το τοπικό τουρνουά Μάι Τάι μετά από γνωριμία με τον Λόρδο , όπου και γνωρίζει από κοντά τι πάει αιματοβαμμένος πρωταθλητισμός . Φυσικά ψήνεται για τον Dubois από την πρώτη ματιά και θέλει να μάθει την ιστορία του . Ακολουθεί την παρέα στο μέρος που θα γίνουν οι αγώνες για να καλύψει το γεγονός .
Ο Κακός :
O Abdel Qissi ( ο Attila στο LIONHEART , αδελφός του Tong Po στην πραγματική ζωή ) είναι ο Khan , o Μογγόλος αγριάνθρωπος με το αμφιλεγόμενο μουστάκι "χειρολαβή" που θα αντιμετωπίσει ο Dubois στο τουρνουά . Για άλλη μια φορά επικοινωνεί με νοήματα και ήχους από σπασμένα κόκκαλα με τους αντιπάλους του , ή σπάει ξύλινα τραπέζια στα δύο . Όπως είναι φυσικό μπαίνει σύντομα στον τελικό με τις αλλεπάλληλες νίκες του . Όπως κάθε φορά , ο τελικός κακός θα σκοτώσει κάποιον φίλο του Van Damme μπροστά στα μάτια του (αυτή τη φορά τον μαχητή του Σιάμ) , προκαλώντας συναισθηματική έκρηξη ώστε να φωνάξει δραματικά αργόσυρτο ΟΧΙ !
Ο Κομπάρσος :
Ο Στέφανος Μιλτσακάκης ( CYBORG , LIONHEART ) είναι ο Greek Fighter που εξευτελίζεται από τον Khan ! Κάνει κάτι λαδωμένες ελληνορωμαϊκές λαβές στο κτήνος , αλλά τον πατάει κάτω πολύ σύντομα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.