Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

SHARKTOPUS VS PTERACUDA (2014)


Γραμμένο από τον αρχάριο ακόμα σε τέτοιου είδους μορφές ζωής Matt Yamashita και σκηνοθετημένο από τον ήδη κρυπτοζωικό Kevin O'Neill ( DINOCROC , DINOSHARK , DRACANO , SHARKTOPUS VS MERMANTULA ) .
Παραγωγή του ακούραστου Roger Corman .
Το 2010 το σατανικό Καρχαροχτάποδο ανατινάχτηκε μέσα σε ένα ποτάμι . Αυτό που δεν πρόσεξαν οι ήρωες τότε ήταν πως μια σιχαμερή σακούλα εντοσθίων με μωρά κατέβηκε το ρέμα και κατέληξε στη θάλασσα !
Μερικές μέρες μετά ο πλακούντας βρέθηκε από την θαλάσσια βιολόγο , Lorena Christmas ( Katie Savoy - THE BOLD AND THE BEAUTIFUL ) , η οποία έβγαλε από μέσα ένα ζωντανό καρχαροχταποδομωράκι !
Τέσσερα χρόνια μετά , η Lorena έχει το ενήλικο τέρας μέσα στο θαλάσσιο πάρκο του θείου της , όπου και προσπαθεί να το εκπαιδεύσει να κάνει χαζομάρες για τους τουρίστες , ελπίζοντας κρυφά πως με την ανακάλυψη της θα κάνει εντύπωση στην επιστημονική κοινότητα .
Ο άπληστος θείος της θα οδηγήσει το τέρας σε δολοφονική έξαψη , καθώς ρίχνει χωρίς να έχει ρωτήσει την Lorena χλωρίνη μέσα στην πισίνα όπου κρατείται για να το έχει ήρεμο . Το καρχαροχτάποδο  δεν θα αργήσει να δραπετεύσει από το πάρκο και να στραφεί εναντίον του τοπικού μπουφέ !
Ο Robert Carradine ( REVENGE OF THE NERDS ) είναι ο δόκτωρ Rico Symes . Δουλεύει για τον στρατό και έχει δημιουργήσει την τέλεια πολεμική μηχανή . Κάτι που μπορεί και πετάει , αλλά και να κολυμπάει ταυτόχρονα , γιατί τα μη επανδρωμένα drones που χρησιμοποιεί η αεροπορία μπορούν να πετούν μόνο ! Μιας και υπήρχε πρόχειρο dna από πτεροδάκτυλο , στις αποθήκες ο καλός γιατρός είχε την φαεινή ιδέα να βάλει και λίγο γενετικό υλικό από μπαρακούντα για να ολοκληρώσει την δημιουργία του ! Το αποτέλεσμα είναι ένα ψηφιακό Πτερακούντα , το οποίο ελέγχεται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σε μυστικό εργαστήριο . Η κακιά στιγμή δεν αργεί να έρθει , αφού ύπουλος Ρώσος καραδοκεί ανάμεσα στους τεχνικούς και χακάρει τον έλεγχο από την ομάδα του δόκτωρ ! Το αποτέλεσμα είναι να απελευθερωθεί το ιπτάμενο θεριό στην περιοχή και να αρχίζει να καταβροχθίζει όποιον βρεθεί στο πέρασμα του !
Η ιδιοφυΐα είναι πάντα ένα βήμα πριν την παράνοια σε αυτές τις περιπτώσεις .
Ο δόκτωρ Symes μετά την άσχημη τροπή των γεγονότων , σε συνδυασμό με την κρυφή ατζέντα μεγαλομανίας που διακατέχει όλους τους επιστήμονες , αρχίζει τις απειλές για δημιουργία στρατού από Πτερακούντα , κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την υπόλοιπη ανθρωπότητα .
Ο γιατρός δεν έχει καλό τέλος , καθώς Πτερακούντα και Καρχαροχτάποδο τον σχίζουν στα δύο την στιγμή που ξανοίγεται προς το πέλαγος με την βάρκα του .
O Rib Hillis ( DINOCROC VS SUPERGATOR , PIRANHACONDA , SORORITY PARTY MASSACRE , COWBOYS VS DINOSAURS ) είναι ο Hamilton , ο ειδικά εκπαιδευμένος κομάντο που δουλεύει για τον δόκτωρ Symes και προσπαθεί να πιάσει το Πτερακούντα , αλλά καταλήγει να τον κυνηγάνε δύο θηρία . Με τον γιατρό και την βιολόγο δημιουργούν κρυπτοζωική ομάδα κρούσης που δεν κρατάει την συνοχή της για πολύ .
Ο Conan O'Brien κάνει τον τηλεοπτικό εαυτό του . Απολαμβάνει το μαρτίνι του σε παραλία ντυμένος εφοπλιστής , αλλά του χαλάει την αυτοσυγκέντρωση μια παρέα που παίζει βόλεϊ . Προσπαθώντας να τους την πει γυρίζει την πλάτη του στην θάλασσα και τον διαπερνάει η πλοκαμάρα του Καρχαροχτάποδου , βγαίνοντας με ψηφιακή ευκολία από το ασταμάτητο στόμα του ! Το Καρχαροχτάποδο πετάγεται και του δαγκώνει το κεφάλι , φτύνοντας το στη συνέχεια στο σημείο που οι άλλοι παίζουν ακόμη βόλεϊ αμέριμνοι ! Το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά με το κομμένο κεφάλι του O'Brien στην θέση της μπάλας !
Την συγκεκριμένη συγκινητική σκηνή την σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Roger Corman επιστρέφοντας εσπευσμένα στην καρέκλα του σκηνοθέτη για μια τελευταία (;) φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.