Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

THE WARRIOR FROM SHAOLIN (1980)


 "Άλλωστε είμαστε μαχητές του κουνγκ φου , δεν χρειαζόμαστε όπλα .."
-Κάπτεν Wang , Μαχητής του Κουνγκ Φου , γκάνγκστερ , προδότης του έθνους .

Γραμμένο με πατριωτικό οίστρο και σκηνοθετημένο από τον Lau Kar-Wing ( THE FAKE GHOST CATCHERS , CITY COPS , ONCE UPON A TIME IN CHINA AND AMERICA ) .
Γνωστό και ως CARRY ON WISE GUY .
Οι Ιάπωνες έχουν εισβάλει στην Κίνα και είναι ιερό καθήκον των Shaolin μοναχών να αναμειχθούν στην πατριωτική προσπάθεια αντιμετώπισης των σατανικών εισβολέων , καθώς πάνω απ' όλα είναι Κινέζοι !
Ο Gordon Liu ( THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο πατριώτης μοναχός Shaolin , Fa Tien . Έχει στην κατοχή του έναν σημαντικό χάρτη με τις θέσεις και τις κινήσεις των Ιαπωνικών στρατευμάτων , τον οποίο πρέπει να παραδώσει σε έμπιστα χέρια κάπου στην μάλλον φανταστική Dragon City . Για να περάσει μέσα από τις περιοχές που είναι γεμάτες στρατιώτες γνωρίζεται με έναν μικροεγκληματία λαθρέμπορο ( Lau Ga-Yung - THE FOUR SHAOLIN CHALLENGERS , BRUCE LEE THE INVINCIBLE , DRUNKEN MASTER 3 ) ο οποίος στην συνέχεια τον γνωρίζει με τον ατζαμή χοντρούλη συνεργό του Fat Dragon ( Eric Tsang - THE SPIRITUAL BOXER , EXECUTIONERS FROM SHAOLIN , TWINKLE TWINKLE LUCKY STARS ) και με μια ντόπια ομάδα χοροπηδηχτών "ζωντανών νεκρών" . Το κωμικό τρίο συνεχίζει ακάθεκτο προς την πόλη , αντιμετωπίζοντας τον μεταφυσικό τρόμο του δάσους με συνοπτικές διαδικασίες φαρσοκωμωδίας .
Στην Dragon City τα πράγματα είναι κάπως πιο σοβαρά :
Ο Κακός :
Στην Dragon City κουμάντο κάνει ο περιβόητος γκάνγκστερ Κάπτεν Wang ( Chia Yung Liu - MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN , ONCE UPON A TIME IN CHINA ) . O Wang έχει καταφέρει να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης με την βοήθεια των ατσαλένιων γροθιών του και της επίσης έμπειρης στο κουνγκ φου γυναίκας του ( Lee Li-Li - SHADOW GIRL , BLACK MAGIC , EXECUTIONERS FROM SHAOLIN ) . Υπό την καθοδήγηση του τοπικού διεφθαρμένου τοποτηρητή Ιάπωνα αξιωματικού ( Chiang Tao - THE EVIL KARATE , FIVE SHAOLIN MASTERS , DISCIPLES OF SHAOLIN ) , αναλαμβάνει να βρει τον πολύτιμο χάρτη με τις κινήσεις των Ιαπωνικών στρατευμάτων . Ο Wang και οι γυναίκα του είναι αχτύπητο δίδυμο όταν παλεύουν μαζί , γιατί παρόλο που ισχυρίζονται πως δεν χρειάζονται όπλα ως μαχητές του κούνγκ φου , η γυναίκα έχει κρυμμένα πάνω της ένα περίστροφο και δύο μαχαίρια τα οποία τα χρησιμοποιούν όταν τα βρίσκουν δύσκολα .
Το τέλος τους είναι αυτό που αξίζει σε προδότες του έθνους , αφού τα κρυμμένα τους όπλα θα γίνουν και τα όργανα εκτέλεσης τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.