Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ASSIMILATE (2019)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως χλιαρή περιπέτεια τρόμου κατευθείαν-για-την-καλωδιακή από τον John Murlwoski ( RETURN OF THE FAMILY MAN , AMYTIVILLE: A NEW GENERATION , SANTA WITH MUSCLES , FREEWAY KILLER ) .
Ο Zach Henderson ( Joel Courtney - SUPER 8 ) και ο Randy Foster ( Calum Worthy - έχει κάνει πέρασμα ως "παιδάκι" στα NIGHT VISIONS , STARGATE:ATLANTIS , KYLE XY , FLASHPOINT , CAPRICA ) είναι δύο κολλητοί φίλοι οι οποίοι προσπαθούν να διασκεδάσουν το τίποτε που τους περιμένει μετά το γυμνάσιο στην ζωή της μικρής επαρχιακής πόλης όπου διαμένουν . Θεωρούν νεοτερισμό να παρουσιάσουν χαρακτήρες ανθρώπων της διπλανής πόρτας μέσω της διαδικτυακής τους εκπομπής .
Τα πράγματα παίρνουν στροφή προς την συνωμοσιολογική παράνοια όταν οι γείτονες θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν να μην είναι ο εαυτός τους μιας και ένα άγνωστο ον τους αντιγράφει σε μοριακό επίπεδο σκοτώνοντας το αυθεντικό και τοποθετώντας στην θέση του ένα εξωγήινο αντίγραφο το οποίο δεν έχει αισθήματα .
Για έξτρα νεανικό δράμα , στην παρέα υπάρχει και η καλύτερη φίλη (εσύ με βλέπεις μόνο σαν φίλο εγώ λιώνω) του Zach , Kayla Shepard ( Andi Matichak - 666 PARK AVENUE , ORANGE IS THE NEW BLACK , HALLOWEEN ) . Εκείνη σκοπεύει να ταξιδέψει στο Περού μετά την διακοπές , να αποκτήσει εμπειρίες μακριά από την μικρή πόλη . Οι γονείς της είναι οι πρώτοι που θα αντικατασταθούν από το παράσιτο . Η σχέση προχωράει σε αναγνώριση και εκτίμηση συναισθημάτων αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια πανηγυρισμών .
Μοναδικός σύμμαχος των νεαρών ντετέκτιβ είναι ο νεαρός βοηθός σερίφη Josh Haywood ( Cam Gigandet - τον έχουμε δει χωρίς μπλουζάκι στα THE YOUNG & THE RESTLESS , THE O.C. , NEVER BACK DOWN , TWILIGHT SAGA κτλ ) . Δεν σώζει την κατάσταση όπως θα περίμενε κανείς . Η πόλη τους δεν ήταν η πρώτη που επισκέφθηκαν οι εξωγήινοι , αλλά η τελευταία .
Το ίντερνετ όπως αφήνεται να εννοηθεί στο τέλος της ταινίας δεν θα ξεκινήσει καμία επανάσταση , μάλλον θα προκαλέσει κράμπες στα δάχτυλα των όποιων αγωνιστών προσπαθήσουν να επανακτήσουν τον πλανήτη από τα περιπλανόμενα αντίγραφα που βρίσκονται παντού - όταν σε νοιάζει τι χρώμα θα βάψεις το μαλλί σου την επόμενη εβδομάδα και ποιος σου καταπατά τα δικαιώματα στην οθόνη δεν πιάνεις εύκολα όπλο στα χέρια σου .
--------------------
Παρόλο που στην αφίσα της ταινίας υπάρχει η φανφάρα "από τον executive producer των INDEPENDENCE DAY και 300" , το χέρι σε ότι αφορά τα ειδικά εφέ του ψηφιακού ξένου φαίνεται να μην μπήκε βαθιά στη τσέπη . Υπάρχουν σιχαμερά κουκούλια , μια αίσθηση εξωγήινου εντόμου , αλλά τον δράστη στην αρχική του μορφή δεν τον βλέπουμε ποτέ από κοντά και καθαρά .
Η εφιαλτική ατμόσφαιρά του εχθρού ως κενού ανθρώπου ταινιών τύπου BODY SNATCHERS υπάρχει , αλλά δεν σπάει τον περιορισμό της ανάλαφρης τηλεταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.