Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

THE CABIN IN THE WOODS (2012)

5 Φίλοι , 1 Καμπίνα , 1 Δάσος .
Ο Joss Whedon γράφει και ο Drew Goddard (επίσης γραφιάς σε Buffy και Angel) σκηνοθετεί .
Η Lions Gate παρουσιάζει άλλο ένα ευχάριστο αιματοβαμμένο σαββατοκύριακο για την προσωπική σας διασκέδαση .
Ο Chris Hemsworth είναι ο Curt . Αθληταράς του κολεγίου . Με τέτοιο σωματότυπο είναι χαρακτηριστικός ο χαρακτήρας που έχει να ερμηνεύσει . Σε κάθε του ταινία . O Curt έχει στην διαθεσή του μια καμπίνα κάπου στο δάσος , η οποία ανοίκει σε έναν του ξάδελφο . Θεωρεί καλή ιδέα να πάει να διασκεδάσει με τους φίλους του στην εξοχή .
Η Anna Hatchison είναι η Jules , η κοπέλα του Curt . Κάπως ελαφρόμυαλη , άλλα έξω καρδιά . Η Hatchison υπήρξε Κίτρινη Power Ranger στο POWER RANGERS:JUNGLE FURY (2008) και μέλος της ομάδας του Σπάρτακου στις δύο τελευταίες σεζόν της σειράς , οπότε ξέρει να σπάει μούτρα αποδεδειγμένα ! Παρόλο που εδώ ανακαλύπτουμε το ταλέντο της στον σέξυ χορό .
H Kristen Connolly ( THE HAPPENING , THE BAY ) είναι η Dana , η σοβαρή φίλη της Jules . Μόλις έχει χωρίσει από σχέση (με καθηγητή της) και η Jules προσπαθεί να της κάνει κατάσταση με έναν φίλο του Curt , τον Holden .
O Jesse Williams ( GREY'S ANATOMY ) είναι ο Holden . Φίλος του Curt , επίσης αθληταράς , αλλά λιγότερο αγριάνθρωπος . Τα πράγματα δεν εξελίσονται όπως τα περίμενε ....
Ο Fran Kranz ( DONNIE DARKO , THE VILLAGE , DOLLHOUSE - γνώριμος του Whedon δηλαδή ) είναι ο Marty , ο μονίμως μαστουρωμένος φιλόσοφος της παρέας . Κάθε παρέα έχει και έναν από δαύτους . Κωμική ανακούφιση λέγεται στην γλώσσα του παγκόσμιου κινηματογράφου , 95% δημογραφικό του παγκόσμιου πληθυσμού των πανεπιστημίων λέω εγώ . Η υπερέκθεση του στους καπνούς του χόρτου , του παρέχουν ανοσία στα χημικά που τον ψεκάζουν , με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει πρώτος το τι παίζει .
Άλλη γνώριμη μορφή από το τηλεοπτικό σύμπαν του Whedon είναι η Amy Acker . Κάνει την Lin , μια υπάλληλο στην άγνωστη εταιρία (βλέπε Wolfram and Hart) . Την Acker την μάθαμε ως Fred Burkle/Illyria στο ANGEL (2001-2004) και την ξαναθυμηθήκαμε στο DOLLHOUSE (2009-2010) .
Αυτοί οι 5 χαρακτήρες θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα "παιχνίδι" , το οποίο ανακατεύει μυστικισμό και επιστήμη με επικίνδυνα αποτελέσματα , καθώς τέρατα κάθε λογής ξεπηδούν από το πουθενά για να κάνουν παρέα στους φίλους μας . Η καμπίνα παρακολουθείται και ελέγχεται (τόσο εντός , όσο και στο περιβάλλον έξω από αυτή) από ανθρώπους οι οποίοι διασκεδάζουν βάζοντας στοιχήματα για το πως θα εξελιχθεί η βραδιά , ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν οι "παίχτες" σε κάθε κομβική στιγμή . Οι οποίοι βέβαια δεν πρόκειται να κερδίσουν κάτι επιβιώνοντας την εμπειρία , αφού στην ουσία είναι θρευτάρια σε θησιαστήριο αρχαίων οντοτήτων !
Χονδρικά θα μπορούσα να το παρομοιάσω ως μια ανίερη μίξη EVIL DEAD και THE CUBE , με όποιους συνειρμούς μπορούν να βγάζουν αυτές οι δύο ταινίες στο κεφάλι μου και στο κεφάλι του Joss Whedon (καλά που έκανε το Avengers ο άνθρωπος και γλύτωσε από τον φαύλο κύκλο της '90ς μεταφυσικής) .
Η Sigourney Weaver κάνει μια σύντομη εμφάνιση έκπληξη προς το τέλος της ταινίας , ως η Διευθυντής της όλης επιχείρησης , παρακαλώντας τους δύο επιζήσαντες να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο , για να ολοκληρωθεί το τελετουργικό και να επιβιώσει ο πλανήτης την οργή των Αρχαίων Θεών .... Μιας και το όνομα της έχει συνδεθεί με το Aliens , η παρουσία της στην ταινία , ολοκληρώνει συμβολικά την συλλογή των τεράτων που ελευθερώνονται και καλύπτουν σχεδόν όλα τα φάσματα των ταινιών τρόμου των τελευταίων 30 ετών ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.