Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

THE KICK (2011)

O Mun ( Cho Jae-hyun ) είναι δάσκαλος του τάεκβοντο και λειτουργεί ένα γυμναστήριο στην Bangkok . Έχει μεταναστεύσει οικογενειακώς από την Κορέα στην Ταϊλάνδη παρέα με όλη του την οικογένεια , επίσης άσσους στις πολεμικές τέχνες . Καθένα από τα μέλη της οικογένειας , ειδικεύεται και σε ένα συγκεκριμένο - αν και αυθαίρετο - στυλ τάεκβοντο : Η γυναίκα του Mija ( Ye Ji-won ) στο "μαγειρικό στυλ" (δηλαδή χρησιμοποιεί μαγειρικά σκεύη όταν χρειαστεί) , ο γιος του Taeyang στο "χορευτικό στυλ" η κόρη του Taemi στο "ποδοσφαιρικό στυλ" (δεν είναι και Saolin Soccer , απλά η κοπέλα είναι αγοροκόριτσο) και ο μικρός του γιος Typhoon μπορεί να σπάσει οτιδήποτε με το κούτελο του (ή απλά κάνει χαριτωμένες σαχλίτσες , αφού είναι πολύ μικρός ακόμη για να σπάει μούτρα με γονατιές) !
Ο Mun θέλει τα παιδιά του να γίνουν προπονητές στο τάεκβοντο , με σκοπό να αναλάβουν εκείνα το γυμναστήριο στο κοντινό μέλλον . Βέβαια ο Taeyang θέλει να γίνει ποπ είδωλο και τους υπόλοιπους δεν τους βλέπω ιδιαίτερα ζεστούς .
Η οικογένεια θα αποκτήσει ξαφνική δημοσιότητα με την τυχαία αποτροπή μιας ληστείας ενός αρχαίου κειμηλίου της Ταϊλάνδης , του "Μαχαιριού των Βασιλέων" , από μια συμμορία .
Ο αρχηγός της συμμορίας , ο Pom , διαφεύγει την σύλληψη και ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση ...
Η Jeeja Yanin ( CHOCOLATE , RAGING PHOENIX , και στο άντε-να-δούμε-πότε-θα-βγει THE PROTECTOR 2 ) είναι η Wawa , η ανηψιά του Mum ( Petchtai Wongkamlao - ο αστείος τύπος σε όλες τις ταινίες του Tony Jaa ) . O Mum φιλοξενεί τα παιδιά στο σπίτι του μέσα στην ζούγκλα μετά την επίθεση μέσα στο σπίτι της οικογένειας και αναλαμβάνει την επιπλέον εκπαίδευση . Εκεί γνωρίζονται με την ανηψιά . Φυσικά ο Taeyang ψήνεται , αλλά απλά φαίνεται αμήχανος , δεν αναπτύσεται ειδύλλιο .
Δυστυχώς οι μπράβοι του Pom απαγάγουν τον μικρό Τyphoon , ώστε να εκβιάσουν την οικογένεια να αντικαταστήσει το κειμήλιο με ένα ψεύτικο στην επίδειξη που θα γίνει πρός τιμήν τους .....
Το αποτέλεσμα είναι η οικογένεια να ενωθεί και να σπάσει κόκκαλα χωρίς οίκτο ...
-------------------------------------------------------
Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Prachya Pinkaew ( ONG BAK , THE PROTECTOR 1 & 2 , CHOCOLATE ) και οι σκηνές δράσης είναι επιμελημένες από τον μάστορα Panna Ritikrai ( ONG BAK ) .
Φυσικά και ΔΕΝ θα μπορούσαν να λείπουν ελέφαντες από την τελική μάχη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.