Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

BLACK BELT (1992)

"Η σπασμένη μύτη ήταν για την κοπέλα ... η δισκεκτομή είναι τσάμπα !" - Jack Dillon (ενώ έχει ξαπλώσει στο έδαφος νταβά)
Παραγωγή Roger Corman . Δράση δεκαετία '90 . Ρόστερ από παγκόσμιους πρωταθλητές πολεμικών τεχνών που εμπλέκονται σε αμήχανες σκηνές δράσης . Φέσι ανεκτίμητο .
Το BLACKBELT κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το BODYGUARD , και είναι στην ουσία η ίδια ταινία , με την μόνη διαφορά πως εδώ ο "σωματοφύλακας" της τραγουδίστριας είναι πραγματικός άσσος των πολεμικών τεχνών , η "τραγουδίστρια" δεν είναι αληθινή τραγουδίστρια και ο μανιακός θαυμαστής είναι πολύ περισσότερο γυμνασμένος από όσο πρέπει για να είναι αληθινός !
Ο Don "Ο Δράκος" Wilson είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing Jack Dillon . Ο Jack βοηθάει τους συνανθρώπους του στη γειτονιά , πλακώνοντας στο ξύλο όσους ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας . Παλιά ήταν αστυνομικός , αλλά τα παράτησε για να ανοίξει σχολή καράτε . Που και που βοηθάει τους παλιούς του συναδέλφους σαν να μην έχει φύγει ποτέ από το σώμα . Δεν αντιδράει καλά όταν κάποιος του λέει "φάε σκ#τα και ψόφα !" .
H Deidre Imershein ( SCANNER COP , SKYSCRAPER ) είναι η υποτιθέμενη τραγουδίστρια που κινδυνεύει από τον φανατικό θαυμαστή , Shanna . Η Shanna τραγουδάει για την εταιρία του Eddie Deangelo , ο οποίος έχει διασυνδέσεις με την μαφία (και προηγούμενα με τον Jack για μια υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων 5 χρόνια πριν) . Η Shanna δεν ξέρει τι πάει να πει αληθινή αγάπη μέχρι που θα γνωρίσει τον Jack (ο πατέρας της την βίαζε , ο γκόμενος της την χρησιμοποιεί) . Του προτείνει να γίνει ο σωματοφύλακας της , γιατί φοβάται για την ζωή της . Μανιακός της στέλνει κομμένα δάχτυλα μέσα σε ανθοδέσμες !
Η Imershein κερνάει απλόχερα τόπλες δράση στην ερωτική σκηνή με τον Wilson .
Την είδαμε για τελευταία φορά το 1998 σε ένα επεισόδιο της σειράς "ΦΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΞΙ" (SILK STALKINGS) .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Richard Beymer ( O ΤΟΝΥ ΤΟΥ WEST SIDE STORY ! ) είναι ο Eddie Deangelo . Μαφιόζος Ιταλικής κοπής (τρώει μακαρωνάδα με κουστουμιά σε σκοτεινό δωμάτιο , ενώ τον παρακολουθούν οι μπράβοι του) . Θέλει την Shanna νεκρή γιατί δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο με την εταιρία του . Ποιός περίπενε πως ο Tony θα εξελισώταν σε τέτοιο μούτρο ;!
Ο Jack Forcinito ( MUTANT SPECIES , SILENT NIGHT ZOMBIE NIGHT ) είναι ο Bobby Machado , χαλβαδόμαγκας/μάνατζερ/γλειώδης γκόμενος της Shanna . τσιράκι του Deangelo . Τον σκοτώνει ο Sweet με μια κουτουλιά , ενώ πρώτα τον έχει περάσει μέσα από έναν κοντρα-πλακέ τοίχο !
O δυτικός Bolo Yeung της Β-περιπέτειας Matthias Hues ( DARK ANGEL , KICKBOXER 2 , TC 2000 , DIGITAL MAN , CYBERZONE , CYBER VENGEANCE ) είναι ο μανιακός θαυμαστής , John Sweet . Κάθε άλλο παρά "γλυκός" αποδεικνύεται . Η ερμηνεία του θα μπορούσε να τον περάσει για cyborg και το μαλλί του για θαυμαστή των Def Leppard . Φοράει perfecto χωρίς φανελάκι από μέσα . Ο Sweet είναι πρώην μισθοφόρος και σκοτώνει άνετα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του . Κυρίως γυναίκες και τυχαίους εμπόρους όπλων που έχει παλιούς λογαριασμούς . Στον τόπο του εγκλήματος αφήνει πάνω στα πτώματα μια ντάμα σπαθί (συνήθιζε να το κάνει στο Βιετνάμ και κράτησε την αγαπημένη του συνήθεια από τότε) . Είναι ψυχασθενής που βλέπει στο πρόσωπο της Shanna την μάνα του , την οποία αγαπούσε με υπερβάλοντα ζήλο (βλέπε Οιδίποδα) . Ο Sweet διαθέτει βωμό με κεριά και φωτογραφίες της τραγουδίστριας μάνας του και είναι σίγουρος πως "επέστρεψε" μέσω της Shanna (μιας και η Shanna φαίνεται να τραγουδάει συνέχεια ένα χιτάκι το οποίο είχε τραγουδίσει για πρώτη φορά η μητέρα του) . Έβαψε με αίμα τα χέρια του για πρώτη φορά , σκοτώνοντας με έναν σουγιά την μάνα του και τον εραστή της . Μετά κατατάχθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις , έγινε πρωταθλητής στο καράτε και κατέληξε μισθοφόρος στην Αγκόλα .
Λίγο πριν την τελική αναμέτρηση με τον Jack , ο Sweet κόβει τον δείκτη του δεξιού του χεριού και καφτηριάζει την πληγή με ένα αναμμένο κερί .
Ο αυτοακροτηριασμός δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα , αλλά έδωσε μια ευχάριστη πινελιά στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του .
-------------------------------------------------------
Η ιστορία είναι μια προσφορά του Robert Easter (η μεγάλη του επιστροφή στη συγγραφή μετά το TOOLBOX MURDERS του 1978) και του Charles Phillip Moore ( DEMON WIND , NOT OF THIS EARTH , ANGEL OF DESTRUCTION , TERMINATION MAN )  ... Μετά από εδώ , ο Easter έγραψε σενάρια για άλλες δύο ταινίες με τον Wilson (OUT FOR BLOOD και RED SUN RISING - αλλά δεν κατάφερε να τον κάνει Seagal στη θεση του Seagal) , το SWORN TO JUSTICE (1996) με τη Cynthia Rothrock και η τελευταία του δουλειά δύο χρόνια πριν πεθάνει ήταν μια σάχλοκωμωδία με τον Tom Arnold . Ο Moore σταμάτησε να γράφει μετά το HEAVEN'S FIER (1999) και καταλάβαμε σε τι ταινίες έπαιζε ο Eric Roberts πριν τα THE DARK KNIGHT (2008) και THE EXPENDABLES (2010) .
--------------------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το UNDEFEATABLE (1993) , μιας και η δράση είναι εξίσου αμήχανη , ο μανιάκος δολοφόνος βλεπει την μάνα του στα πρόσωπα των γυναικων που σκοτώνει και εκεί , και η τελική μάχη γίνεται χωρίς μπλούζες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.