Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

PACIFIC RIM (2013)

"Σήμερα θα ακυρώσουμε την αποκάλυψη"
Δεν ξέρω για την αποκάλυψη , αλλά με το που γύρισα σπίτι από το σινεμά , ακύρωσα την συνδρομή μου στο "Άμυνα Και Διπλωματία" , γιατί πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια με τέτοιου είδους κινδύνων εκεί έξω !
Πάντα ξέραμε πως ο κίνδυνος παραμονεύει στο διάστημα . Μεγάλοι δημιουργοί και πιονιέροι της αταβιστικής περιπέτειας , όπως ο Roland Emmerich , ο Michael Bay και ο Zack Snyder , έχουν καταφέρει να αποδώσουν το μέγεθος του κινδύνου και της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει μια απειλή από το διάστημα και έχουν αποδώσει ρεαλιστικότατα τα δεινά μιας τέτοιας εξέλιξης πάνω στον πλανήτη . Mας είχαν προειδοποιήσει με τις εκρηκτικές τους δημιουργίες , αλλά κάποιοι από εμάς επιλέξαμε να κοιτάμε αλλού .
Αυτή τη φορά , ένα αγόρι από το Μεξικό που μεγάλωσε βλέποντας Αμερικάνικες ταινίες δράσης ντουμπλαρισμένες στα Ισπανικά , αποφάσισε πως μπορεί να αποδώσει τον μεγάλο κίνδυνο που παραμονεύει στα βάθη της θάλασσας (και όχι στο διάστημα) , και συγκεκριμένα μέσα από ένα σατανικό εξωδιαστασιακό ρήγμα στον Ειρηνικό , που ξεβράζει τέρατα με μέγεθος ουρανοξύστη !
Με την ρητορική βοήθεια του Travis Beacham (αυτός που έγραψε το σενάριο για το ρημέηκ του CLASH OF THE TITANS) .
ΦΕΣΑ 1.
Οι Διεθνείς Ομάδες Και Οι Ρομποτάρες Τους : ή Αλλιώς , το ROBOT JOX (1989) συναντάει το TOP GUN (1986) !
Μέσα στον κακό χαμό , έχουν απομείνει μόνο 4 ρομποτ πάνω στον πλανήτη (τόσα δείχνουν τουλάχιστον , γιατί σε αφίσες είχα δει και από άλλες χώρες) .
Το ένα το έχουν οι Αμερικάνοι . Τα υπόλοιπα είναι μοιρασμένα σε Αυστραλούς , Κινέζους και Ρώσους .
Οι Κινέζοι .
Το Κινέζικο ρομπότ το ελέγχουν οι τρίδυμοι Wei Tang . Είναι στην πραγματικότητα τρίδυμοι , δεν πρόκειται για ψηφιακό εφε . Φοράνε κόκκινα και την αράζουν στην πλευρά τους παίζοντας μπάσκετ όλη την ώρα . Δεν έχουν ανάγκη από φίλους , γιατί είναι ήδη τρεις !
Οι Ρώσοι .
Οι Ρώσοι είναι δύο . Ο άντρας έχει κούρεμα Drago 1985 (ή Καπτεν Ivan Danko 1988 , διαλέγεις και παίρνεις αντίπαλο δέος αντριλίκι) και σε κάνει να νιώθεις σαν να μη πέρασε μια μέρα από την κινηματογραφική ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '80 . Η γυναίκα είναι σαν την γυναίκα του Drago . Κρυόκολοι και σιωπυλοι , με ύφος και κορμοστασιά επίσημου στρατιωτικού του Κόκκινου Στρατού , κάθονται και αυτοί στην γωνιά τους και δεν μιλάνε σε κανέναν . Το ρομπότ τους λέγεται Cherno Alpha .
Περίμενα να γινόταν κανένας τσαμπουκάς με τους Αμερικάνους μέσα στην τεράστια αίθουσα που μαζεύονται όλοι μαζί (το Shatterdome) , ή στο εστιατόριο , ή τουλάχιστον το Cherno Alpha να κρατάει ένα σφυρί , ή ένα δρεπάνι , αλλά ο Guillermo δεν ήθελε να το φεσώσει περισσότερο . Το κούρεμα και το πλατινέ μαλλί ήταν αρκετά ...
ΦΕΣΑ 2.
Οι Εξωδιαστασιακοί Κακοί Που Έχουν Βάλει Στο Μάτι Τον Πλανήτη .
Οι Εξωδιαστασιακοί που στέλνουν τις τερατάρες δεν είναι τυχαίοι . Έχουν σχέδιο που ήταν ικανό να πετύχει σε βάθος χρόνου . Περιμένουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια να καβατζώσουν τον πλανήτη , αφού είχαν ξαναεμφανιστεί στη Γη την εποχή των δεινοσαύρων , αλλά επειδή ο καθαρός αέρας τους ενοχλούσε , αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος πάνω στην επιφάνεια της γης και να τους ετοιμασει τον δρόμο για κατάκτηση , γαμ#ντας την ατμόσφαιρα με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη ...
Παρόλο που η τεχνολογία τους είνα αγ%μητη και είναι ικανοί να κλωνοποιούν γιγαντιαία τέρατα κατα βούληση .
ΦΕΣΑ 3.
Η Ταινία Βασίζεται Στις Σχέσεις Που Αναπτύσουν Οι Χαρακτήρες Της Ιστορίας Μεταξύ Τους .
Επειδή δεν παίζει ο Ryan Gosling , κάτι τέτοιο δεν ισχύει .
Σχέση Αδελφιών .
Ο ένας αδελφός (ο μεγάλος) πεθαίνει στην αρχή της ταινίας και ο άλλος μένει μόνος του . Μόλις τους είχαμε δει να ετοιμάζονται για άλλη μια αποστολή ρουτίνας . Οι κοιλιακοί του μικρού αδελφού ήταν έτοιμοι για δράση , αλλά στο εντελώς χαλαρό , μιας και το είχαν ξανακάνει πολλές φορές . Μετά τον χαμό , ο μικρός παύει να έχει εικόνες και ήχους μέσα στο κεφάλι του . Βλέπει τον εαυτό του παιδάκι να σχηματίσει "αγγέλους" ξαπλωμένος στο χιόνι .
Σχέση Σκληρού Σμήναρχου (που λέγεται Πεντηκοστής - και άμα τολμάς γέλα μπροστά του - επίσης δεν θέλει να τον αγγίζουν) και Γιαπωνεζούλας .
Συνήθως όταν μεγάλοι άντρες βρίσκονται κοντά σε Γιαπωνεζούλες , αντιδρουν κάπως έτσι
Στην πραγματικότητα όμως ο Πεντηκοστής έχει βγάλει καρκίνο στον εγκέφαλο λόγω ακτινοβολίας από την χρήση των πρώτων μοντέλων των ρομπότ που ήταν ότι να'ναι . Για αυτό τον λόγο του ανοίγει συνέχεια η μύτη .
ΦΕΣΑ 3.5 Ο Πεντηκοστής Είναι Αναφορά Στον Κακό Του AKIRA !
Κάποιοι υποστηρίζουν το παραπάνω και παραθέτουν τις παρακάτω φωτογραφίες ως απόδειξη :

Εγώ λέω να πάω την παράνοια ένα βήμα παραπέρα και να παραθέσω φωτογραφίες από τους θαμώνες της "Μπλέ Συκιάς" του POLICE ACADEMY (το κλαμπ Blue Oyster λεγόταν , αλλά ως "Μπλε Στρύδι" δεν θα είχε τόσο πλάκα στα ελληνικά) ως ένδειξη σατανικής ομοιότητας με τον Πεντηκοστή και περαιτέρο συνηρμικής αναφοράς του Del Toro ΚΑΙ σε αυτή την αγαπημένη σειρά ταινιών !
Σχέση Γιαπωνεζούλας και του Αδελφού που επέζησε .
Μόνο που δεν του λέει "θέλω τα παιδιά σου" με το που τον βλέπει .
Πίστεψα πως την είχε σώσει παλιότερα και τον είχε ερωτευτεί , ή τουλάχιστον πρέπει να γνώριζε για αυτόν ενώ μεγάλωνε και είχε αναπτύξει μια νεύρωση τύπου stalker διασημοτήτων , μιας και το ομορφόπαιδο ήταν πιλότος ρομποτάρας και είχε σώσει τον κόσμο πολλές φορές .
Απλά τον θέλει .
Να απαγορεύσουμε δηλαδή τον κεραυνοβόλο έρωτα , επειδή είσαι εσύ περίεργος ;!
ΦΕΣΑ 5 : Ο Κόσμος Είναι Ήδη Κολυμπιθρόξυλο .
Που είναι οι εποχές του INDEPENDENCE DAY (1996) και κάθε ταινίας του Emmerich , όπου παρακολουθούσες με δάκρυα στα μάτια τα μεγάλα μνημεία της ανθρωπότητας να γίνονται στάχτη ;! Δυστυχώς δεν είδαμε την παρθενική εμφάνιση των τεράτων και τις επιπτώσεις που είχε στην πολεοδομία μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο , πριν φτιαχτούν τα ρομπότ για την αντιμετώπιση τους -αλλά και πάλι , σε μια μάχη κοντά στην Όπερα του Sydney δεν έπεσε ούτε ένας τοίχος !
ΦΕΣΑ 6 : Ευτυχώς Που Δεν Λιώσαμε Το Αναλογικό Ρομπότ !
Μερικές φορές η έλλειψη περιβαλλοντικής αγωγής αποδεικνύεται σωτήρια ! Πάλι καλά που κρατήσαμε στο υπόστεγο το παλιό μοντέλο (το οποίο βέβαια είχε κάποιες μοντέρνες τροποποιήσεις όπως η αλυσιδωτή σπαθάρα) και είχαμε μια ευκαιρία εναντίον του τέρατος με την Ηλεκτρομαγνητική Κλανιά !
ΦΕΣΑ 7 : KAIJU Στα Ιαπωνικά Σημαίνει Τέρας . Οι Γερμανοί Τι Δουλειά Έχουν Και Χώθηκαν Με Τους Jaegers (Κυνηγοί) ;!
Από TOHO πως καταλήξαμε σε Rutger Hauer ( SALUTE OF THE JUGGER - 1989 ) ;
--------------------------------------------------------------
Όταν καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού και αναψυκτικού , καταλήγεις σε ρέψιμο μεγατόνων . Δεν αντέχεται τόση τροφή για σκέψη (ειδικά τον τελευταίο συλλογισμό με τον Rutger Hauer , ούτε και εγώ τον κατάλαβα) .
--------------------------------------------------------------
-Διεθνές Βραβείο Telemarketing , πάει :
Ζήσε και εσύ την ένταση του "Drifting" , παρέα με έναν φίλο σου και ταυτόχρονα γυμνάσου !
-Βραβείο Έγινα Και 'Γω Ιάπωνας , πάει
Στον Guillermo Del Toro . Το'χε άχτι και το έβγαλε .
Θα μπορούσε να το κάνει και πιο οικονομικά βέβαια , μόλις με μια κίνηση των χεριών του ...
Μπορεί να κάνει το ίδιο όταν θα του έρθει η όρεξη να γυρίσει κουνγκ-φου περιπέτεια και να γίνει Κινέζος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.