Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

RIDDICK (2013)


"- Ποιος είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για την καρδιά ενός άντρα ;
- Μεταξύ τέταρτου και πέμπτου πλευρού ..."
Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών , David Twohy ( THE ARRIVAL ) παρουσιάζει την συνέχεια της διαστημικής περιπέτειας που πλέον λαμβάνει μέγεθος οπερατικών διαστάσεων .
Τρίτη ταινία για το αγαπημένο sci-fi/fantasy/action franchise (με υπόσχεση για ξεκίνημα τριλογίας) με τον αγαπημένο "γρήγορο και φουριόζο" , Vin Diesel !
O Vin Diesel ( XXX , THE FAST AND THE FURIOUS ) είναι ο τρομοκράτης του διαστήματος Riddick . Οι Necromongers του την έφεραν πισώπλατα 5 χρόνια μετά την ανάληψη του ρόλου του ως Λόρδου Σερίφη τους και τον παράτησαν στον και-καλά παλιό του πλανήτη , την Furya (Φούρια) - αναφορά στα FAST AND THE FURIOUS . Εκεί ο Vin τα βάζει με το αφιλόξενο ψηφιακό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα) , καταφέρνοντας να επαναφέρει τον εαυτό του στο παλιό καλό δολοφονικό του επίπεδο . Για να φύγει από τον πλανήτη , θα κάνει γνωστή την παρουσία του σε ένα καταφύγιο με σκοπό να φέρει κυνηγούς επικηρυγμένων στον πλανήτη για να τους κλέψει το διαστημόπλοιο .
Στην πρώτη ταινία τα έβαλε με ορδές ψευτο-alien . Εδώ τα βάζει με ορδές ψηφιακών "Λασπο-Δαιμόνων" ! Κάτι μεταξύ ψηφιακού σκορπιού και προϊστορικής κότας .
Ο Matt Nable ( THE KILLER ELITE ) είναι ο Boss Johns , επικεφαλής της δεύτερης ομάδας κυνηγών επικηρυγμένων που σκάει στον πλανήτη μετά το διαγαλαξιακό προσκλητήριο του Riddick . O Johns έχει προηγούμενα δεκαετίας με τον Riddick , επειδή του σκότωσε τον διαστημικό πεζοναύτη γιο στην πρώτη ταινία ! Θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη βεντέτα του αίματος και να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου του ...
Η Katee Sackoff ( Starbuck στο BATTLESTAR GALACTICA ) είναι η Dahl . Είναι στην δεύτερη ομάδα των πιο κυριλέ κυνηγών επικηρυγμένων , με αρχηγό τον Johns . Είναι σκληρή και δηλώνει λεσβία , αλλά στο τέλος ο ακόμη πιο σκληρός Riddick την κάνει να αλλάξει στρατόπεδο , ειδικά μετά την υπόσχεση του πως "θα σου τον βάλω μέχρι τις μπάλες !" (δεν φταίω , το review αναφέρεται στην unrated έκδοση της ταινίας) ! Πέρα από λεσβιακό αντριλίκι , η Sackoff κερνάει UNRATED βυζάκι με ρόγα (απ'το πλάι) τον θεατή στην σκηνή της ντουζιέρας (5 χρόνια περιμέναμε στο Galactica) ...
Ο Jordi Molla ( BAD BOYS II , BLOW , COLOMBIANA ) είναι ο Santana . O μεξικάνος αρχηγός των μεταποκαλυπτικών κυνηγών επικηρυγμένων που φτάνουν πρώτοι στον πλανήτη με σκοπό να πάρουν την διπλή αμοιβή για το κεφάλι του Riddick . O Riddick αυτή τη φορά υπόσχεται πως θα τον σκοτώσει μέσα σε 6 δευτερόλεπτα όταν απελευθερωθεί από κάτι πρόχειρες αλυσίδες (ευτυχώς που δεν είπε πάλι για μπάλες , γιατί θα ήταν ακραίο) . Τελικά τον σκοτώνει μέσα σε 5 , σε σκηνή που τσακίζει κόκαλα ! Δεν σκοτώνουμε έτσι τους ψηφιακούς σκύλους των ανθρώπων .
Ο Dave Bautista έχει πάρει παραμάσχαλα σκληρούς ρόλους μετά το THE MAN WITH THE IRON FISTS (2012) . Εδώ κάνει τον Diaz . Φυσικά στην σκηνή του ξυλοφορτώματος με τον Diesel , εφαρμόζει με ακρίβεια όσα έχει μάθει στα ρίνγκς της WWE .
O Nolan Gerard Funk ( ο τρελάκιας στο THE LAST HOUSE AT THE END OF THE STREET ) είναι ο Luna . Επίσης τρελάκιας , αλλά σε χριστιανικό επίπεδο του στυλ , οι άγγελοι θα μας σώσουν τώρα που μας έχουν περικυκλώσει οι εξωγήινες σαύρες . Είναι ο μόνος από την πρώτη ομάδα κυνηγών επικηρυγμένων που φεύγει από τον πλανήτη .
------------------------------------------------
ΟΙ ΝΕΚΡΟΜΟΥΡΓΟΙ (Necromongers):
Ο Karl Urban ( DOOM , THE PRIEST , DREDD , STAR TREK , ALMOST HUMAN ) είναι ο Vaako . Ο κακός από την προηγούμενη ταινία . Δεν γουστάρει και ιδιαίτερα που ο Riddick κάνει τον Βασιλιά Κόναν πάνω στον σιδερένιο θρόνο της φυλής του και θέλει να τελειώνει με αυτή τη ζωή . Θέλει να κάνει την "Υπέρβαση" . Εδώ μπαίνει στην μέση η διαστημική θεολογία των Νεκρομούργων . Δεν βλέπουμε τι συμβαίνει με αυτόν , αφού μετά από έναν σύντομο διάλογο στην αρχή της ταινίας , η δράση μεταφέρεται στον πλανήτη . Περισσότερα για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ του Urban στην επόμενη συνέχεια ...
O Andreas Apergis ( WHITE HOUSE DOWN ) είναι ο Krone . Αυτός με το σημάδι από την τοστιέρα που φτιάχνει βάφλες στα μούτρα ! Αυτός αφήνει για νεκρό τον Riddick στον πλανήτη . O Riddick τον αφήνει στα αλήθεια για νεκρό στο τέλος της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.