Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ZOMBIE DAWN (2011)

 
Γραμμένο από τους Χιλιανούς Alex Hurtado , Christian Toledo και Lucio A. Rojas . Σκηνοθετημένο από τους δύο τελευταίους .
Το κόστος παραγωγής είναι υπολογισμένο κάπου μεταξύ 600 με 2000 δολαρίων .
Όποιος νιώθει να ιδρώνει στο άκουσμα τέτοιων προϋπολογισμών μπορεί να σταματήσει την ανάγνωση τώρα και να ασχοληθεί με τα email του .
2006 . Μυστηριώδες ατύχημα σε ένα λατομείο - κάπου στη Χιλή - απελευθερώνει ανείπωτο τρόμο που δημιουργεί άμεσα ορδή από νεκροζώντανους ! Σε λίγες μέρες η χώρα καταρρέει και ο τρόμος της αιματοβαμμένης αποκάλυψης κυριαρχεί στην ερημιά . Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να αποκλειστούν οι μολυσμένες ζώνες από τον στρατό ώστε να την γλυτώσουν όσοι δεν έχουν έρθει σε επαφή με την κατάρα .
15 χρόνια αργότερα - το 2021 δηλαδή - ότι έχει απομείνει από τον στρατό και η πολυεθνική εταιρία διαχείρησης του λατομείου Hamilton Transnational αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να ανακαλύψουν από που ξεκίνησε όλο αυτό το κακό . Μια επιστήμονας , συνοδευόμενη από σκληροτράχηλους μισθοφόρους πηγαίνει μέσα στην ζώνη της καραντίνας για να βρει απαντήσεις ...
Ο Christian Ramos είναι ο ηρωικός Συνταγματάρχης Rainoff . Ηγείται ομάδας ατημέλητων μισθοφόρων που έχουν αναλάβει την προστασία της αποστολής . Όταν δεν πυροβολούν ζόμπι , ή άλλους στρατιώτες που έχουν ξεμείνει μέσα στην Ζώνη , πυροβολιούνται μεταξύ τους .
Ο Συνταγματάρχης φοράει μαύρα και μοιάζει πιο πολύ με καρναβαλιστής καουμπόης γκοθάς τύπου Fields Of The Nephilim .
Το τελευταίο του λάθος δεν ήταν στυλιστικό , αλλά το ότι πήρε στην ομάδα - μέσα από την Ζώνη - μια νεαρή κοπέλα φορέα της αρρώστιας , επειδή την λυπήθηκε ... Στον γυρισμό τον υποδέχονται με σφαίρες ...
Η Pamela Rojas είναι η δόκτωρ Elisa . Κάποιος πρέπει να κάνει τον επιστήμονα . Δεν ξαναβγαίνει από την Ζώνη .
Πέρα από τον ρόλο της στην ταινία , η Pamela είναι υπεύθυνη και για το μακιγιάζ . Γενικότερα , οι "ηθοποιοί" που συμμετέχουν στο αντάρτικο γύρισμα της "ταινίας" , ασχολούνται ταυτόχρονα και με τον ήχο , το μέηκ-απ και όλες τις άλλες δουλειές της παραγωγής . 
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Κράτα το εξώφυλλο του dvd μπροστά στα μάτια σου και κοίτα το επίμονα για 10 λεπτά . Κλείσε σφιχτά τα μάτια και μείνε με την εντύπωση όσο μπορείς , γιατί τα ζόμπι ήρθαν με μπλουζάκια Maiden στο γύρισμα και ουρλιάζουν σαν λυκάνθρωποι ...
-----------------------------
Πέρα από το ολέθρια χαμηλό κόστος , οι σκηνοθέτες και οι συντελεστές τις καθόλα σκοτεινής ταινίας φάνηκε να το έχουν πάρει στα σοβαρά το θέμα , γλυτώνοντας έτσι τον τίτλο από τον γνωστό εξευτελισμό της B-κωμωδίας που φαίνεται να είναι η εύκολη λύση σε κάθε ταινία με ζόμπι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.