Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

13 HOURS: THE SECRET SOLDIERS OF BENGAZI (2016)

 
"Χρειάζομαι μόνο μερικά F-16 για να τους μάθω να φοβούνται τον Θεό και τις Ηνωμένες Πολιτείες ..."
Mark "Oz" Geist

Γραμμένο με πατριωτικό οίστρο από τον Chuck Hogan ( THE STRAIN ) και σκηνοθετημένο χωρίς κοντινά σε κωλαράκια όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια από τον Michael Bay ( THE ROCK , ARMAGEDDON , TRANSFORMERS ) .
Βασισμένο στο βιβλίο του Mitchell Zuckoff το οποίο είναι βασισμένο σε όσα συνέβησαν την μοιραία νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012 στην Λιβύη .
Βρισκόμαστε στο 2011 και ο Στρατηγός Muammar Kaddafi χάνει την εξουσία μαζί με την ζωή του δίνοντας στον δεινοπαθούντα λαό την ευκαιρία να βιώσει την δημοκρατία που του παρέχει άφθονη κόκα κόλα και ροκάκι στους δρόμους . Έδωσε επίσης την ευκαιρία σε αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές ομάδες να καβατζώσουν τα διάφορα οπλοστάσια που είχε διασκορπισμένα στην χώρα .
Το 2012 οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν 294 διπλωματικά φυλάκια σε ολόκληρο τον πλανήτη , 12 από αυτά σε περιοχές στις οποίες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη . Η CIA διατηρεί παράλληλα συγκεκριμένες κρυφές βάσεις κοντά σε αυτά τα φυλάκια οι οποίες έχουν σκοπό να αποτρέψουν τους λάθος ανθρώπους από το να αποκτήσουν τον κατάλληλο οπλισμό (Ρωσικής προέλευσης κυρίως) για να καταστρέψουν τον υπόλοιπο πλανήτη . Δύο από αυτές τις βάσεις βρίσκονται στην Λιβύη με αρκετά χιλιόμετρα να τις χωρίζουν μεταξύ τους , η μια στην Τρίπολη και η άλλη στην Μπενγκάζη .
Έξι γενειοφόροι στρατιωτικοί συνεργάτες οι οποίοι είναι όλοι τους πρώην Ειδικές Δυνάμεις/Navy Seals κτλ , βρίσκονται εκεί με την κωδική ονομασία G.R.S. (Global Response Staff ) πάντα σε ετοιμότητα και λειτουργούν ως τελική λύση σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά - και στην Λιβύη τα πράγματα έχουν πάει ήδη πολύ στραβά .
Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Jack Silva ( John Krasinski - THE OFFICE ) , πρώην Navy Seal ο τελευταίος που φτάνει στο θέατρο επιχειρήσεων μερικές μέρες πριν το συμβάν . Ο Jack κάνει αυτή την δουλειά με σκοπό να ξεπληρώσει το σπίτι που μένει και να μεγαλώσει τα δύο παιδιά του (μαθαίνει πως η γυναίκα του περιμένει και τρίτο) . Τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο , ανάμεσα σε βλέμματα μίσους από τους ντόπιους , ο φίλος και συνεργάτης του , Tyrone "Rone" Woods ( James Badge Dale - WORLD WAR Z ) ο οποίος και τον συστήνει στην υπόλοιπη παρέα πίσω στην βάση . Οι δύο άντρες γνωρίζονται οικογενειακά , αστειεύονται για τις δουλειές τους , κάνουν καλή παρέα εκτός δεύτερης δουλειάς γιατί πίσω στην χώρα τους ασχολούνται με κάτι άλλο - θα μπορούσαν να είναι κουμπάροι .
Στην βάση ο Jack γνωρίζει τον ανέμελο πρώην Καταδρομέα Kris "Tanto" Paronto ( Pablo Schreiber - THE WIRE , ORANGE IS THE NEW BLACK ) να παίζει X-BOX 360 , τον διαβαστερό πρώην πεζοναύτη sniper Dave "Boon" Benton ( David Denman - WHEN A STRANGER CALLS , AFTER EARTH ) , τον μεθοδικό πρώην πεζοναύτη John "Tig"Tiegen ( Dominic Fumusa - NURSE JACKIE ) και τον αρκουδίσιο και επίσης πρώην πεζοναύτη Mark "Oz" Geist ( Max Martini - HARSH REALM , THE UNIT , COLOMBIANA , PACIFIC RIM , SABOTAGE ) . Ανάμεσα σε εκρήξεις και διαμελισμένα πτώματα κάνουν scype με τις οικογένειές τους και συγκινούνται για να δείξουν και αυτοί πως είναι άνθρωποι , όχι απλά πολεμικές μηχανές .
Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών παραβρίσκεται στην χώρα για να δώσει υποσχέσεις ελευθερίας την στιγμή που στους δρόμους γίνονται αγοροπωλησίες ρουκετοβόλων και λοιπών αυτόματων όπλων .
Το προσωπικό ασφαλείας της διπλωματικής αποστολήςοι δεν έχει μεγάλη πείρα σε εμπόλεμες ζώνες ενώ τα μέλη της ανοργάνωτης πολιτοφυλακής της Λιβύης είναι απλά συμπληρωματικοί στόχοι . Η αρχική επίθεση είναι καλά σχεδιασμένη και ο Πρεσβευτής χάνει την ζωή του σε πυρκαγιά που ακολουθεί του ξεσπάσματος της βίας . Οι υπόλοιποι ξεφεύγουν μεταφέροντας τα πυρά των αλόφρονων στην όχι και τόσο μυστική βάση της CIA . Οι γραφειοκράτες καθυστερούν χαρακτηριστικά και τα F-16 μένουν παρκαρισμένα στην Αμερικανική βάση της Ιταλίας . Μέχρι να έρθει βοήθεια έχει ξημερώσει . Με λίγα λόγια οι περικοπές στις δαπάνες των εξοπλισμών κοστίζουν Αμερικάνικες ζωές κύριε Ομπάμα - ευτυχώς που ο Bay δήλωσε πολιτικά ουδέτερος στο γύρισμα της ταινίας .

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΔΑΡΚΟΒΟΥΡΚΩΜΕΤΡΟ :
 
Παρατίθεται έξτρα φωτογραφικό υλικό σχετικό με το μεγαλείο πατριωτισμού που κατάφερε να αναδείξει η κάμερα του Michael Bay για άλλη μια φορά .

Καταρχάς η ταινία ξεκινάει με real footage εξεφτελισμό από την σύλληψη και την εκτέλεση του Kaddafi από αγανακτισμένους σαγιοναροφόρους .
 
Τατουαζάρα με Αμερικάνικη Σημαία να φαίνεται μέσα από το σχισμένο δέρμα των πλευρών .

Μην πυροβολείτε την Αστερόεσσα , είναι σαν να πυροβολείτε τον θεατή στην καρδιά .

"Hello Captain America , i'm fighting for my country .."

Έρχονται οι DELTAS . Η Ομάδα Δέλτα είναι γνωστή για τις επιτυχίες της στον παρελθόν . Ο Chuck Norris υπήρξε ενεργό μέλος τους κατά την θητεία του στην Cannon . Συνήθως στέλνουν έναν άνθρωπο να κανονίσει την δουλειά , η απλά μια φωτογραφία του να κοιτάζει τον εχθρό έντονα ανατινάζοντας τον . Αυτή τη φορά έστειλαν 2 που φαίνεται να είναι και μέλη των Duck Dynasty !

Κάποιος να πηδήξει να βγάλει την σημαία από την πισίνα και να την ξαναβάλει στον στύλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.