Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

JAI HO (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό/παραγωγό/σκηνοθέτη Sohail Khan .
Είναι remake του telugu φιλμ STALIN (2006) .
Ο Salman Khan ( DABANGG ) είναι ο λαϊκός ήρωας Jai Agnihotri , πρώην Ταγματάρχης του Ινδικού Στρατού . Έφυγε ατιμασμένος από το στράτευμα όταν δεν ακολούθησε τις διαταγές του αρχηγείου και προτίμησε να σώσει μικρά παιδιά από τρομοκράτες . Μένει με την μητέρα του και την αδελφή του . Συνηθίζει να βοηθάει τους συμπολίτες του και να πολεμάει το οργανωμένο έγκλημα τις ελεύθερες ώρες του . Όταν δεν καταφέρνει να σώσει μια ανάπηρη κοπέλα από την αυτοκτονία δημιουργεί ένα πρότυπο σύστημα αλληλοβοήθειας μεταξύ των πολιτών όπου κάθε μέρα ένας άνθρωπος θα πρέπει να βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί 3 συνανρθώπους του και εκείνοι στην συνέχεια άλλους 3 ο καθένας και πάει λέγοντας (βλέπε PAY IT FORWARD (2000) , τότε που ο Kevin Spacey έκανε καλές πράξεις χωρίς αντάλλαγμα αντρικού σεξ) - ελπίζοντας έτσι πως θα δημιουργηθεί ένα αίσθημα κοινότητας και καλοσύνης .
Φυσικά τα προβλήματα δεν αργούν να εμφανιστούν όταν ο Jai ξυλοφορτώσει έναν πλούσιο νταή ο οποίος τραυμάτισε μια ανήλικη ζητιάνα πετώντας την στην άκρη του πεζοδρομίου . Με την σειρά του ο πλούσιος θα κάνει την καλή του πράξη ειδοποιώντας 10 μπράβους του να απαγάγουν την αδελφή του Jai . Μετά το πέρας του δράματος οι παλικαράδες θα βρεθούν στο πάτωμα με σπασμένα κόκαλα . Ένας από αυτούς ειδοποιεί για αντίποινα τον γαμπρό ενός διεφθαρμένου πολιτικού . Πλέον οι πράξεις έχουν ξεφύγει από το καλό και το κακό και αναλαμβάνει δράση η εγκληματική οικογένεια του πολιτικού .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο καρατερίστας ερμηνευτής εγκληματικών φυσιογνωμιών κυρίως κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90 , Danny Dezongpa είναι ο πολιτικός μαφιόζος υπουργός , Dashrat Singh . Έχει μεγαλώσει τα παιδιά του με τις ίδιες ανήθικες μαφιόζικου τύπου αξίες και τα έχει κάνει σκληρά καθάρματα . Δεν είναι πιο σκληρά από τον Jai Ho όμως , ο οποίος τους καταστρέφει οικογενειακώς .
Τον γαμπρό τον πετάει από γκρεμό ρίχνοντας πάνω του μια μοτοκρός μηχανή επειδή τόλμησε να του απαγάγει τον ανιψιό .
Η κόρη καρφώνεται από τον μικρότερο αδελφό με μυτερό κεραμίδι κατά την διάρκεια της τελικής ημίγυμνης χορογραφίας με τον Jai Ho σε κάτι χαλάσματα - στην συνέχεια χάνει και ο ίδιος την ζωή του με μια μαχαιριά στην καρδιά .
Ο Dashrat προσπάθησε να δολοφονήσει έναν άλλο υπουργό για να του πάρει την θέση και δολοπλόκησε κατηγορία εναντίον του Jai . Ο υπουργός αναρρώνει και αποκαλύπτει την αλήθεια , με αποτέλεσμα εξαγριωμένος όχλος να λιντσάρει ως άμεσο κάρμα τον εγκληματία προς το τέλος της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.