Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

BIRD BOX (2018)


Γραμμένο από τον Eric Heisserer ( A NIGHTMARE ON ELM STREET remake , LIGHTS OUT , ARRIVAL ) .
Σκηνοθετημένο από την Susanne Bier .
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Josh Malerman .
45 εκατομμύρια χρήστες στριμάρισαν το θέαμα όταν βγήκε στην συνδρομητική πλατφόρμα του netflix στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 .
Παρούσα Δράση :
Η Sandra Bullock ( DEMOLITION MAN , SPEED & SPEED 2: CRUISE CONTROL ) είναι η  Malorie . Μαζί με δύο παιδιά που ακούνε στο "αγόρι" και "κορίτσι" και με δεμένα μάτια προσπαθεί να διασχίσει ένα επικίνδυνο ποτάμι για να βρεθεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο .
 Όλα ξεκίνησαν 5 χρόνια νωρίτερα με μαζικές αυτοκτονίες και πανικό στους δρόμους των μεγάλων πόλεων μετά από πανδημία άγνωστης προέλευσης που ξέσπασε ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη - πάνω που ετοιμαζόταν να βγει πίσω στον αληθινό κόσμο και να γεννήσει το παιδί που οδήγησε σε στρατηγική φυγή τον καλλιτέχνη συγκάτοικο της .
Πλέον οι ήχοι αποτελούν το μοναδικό στοιχείο αναγνώρισης κινδύνου και τα ανήλικα αναλαμβάνουν ρόλο καναρινιού μέσα σε ορυχείο έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για οτιδήποτε περίεργο μπορεί να ακουστεί στον περιβάλλοντα χώρο της πορείας τους (αποδεδειγμένα τα καναρίνια κάνουν σαν τρελά όταν οι οντότητες βρίσκονται κοντά) . Απαγορεύεται να βγάλουν τα μαντήλια από τα μάτια τους . Όποιος κοιτάζει πεθαίνει γιατί μάλλον οι νεκροί συγγενείς/γνωστοί/φόβοι/ελπίδες/όνειρα (;) εμφανίζονται ως παραισθήσεις και καθιστούν τον θεατή τους ανήμπορο να ενδιαφερθεί για την προσωπική του ασφάλεια (κάτι σαν τον ιό στο THE HAPPENING) . Δεν βλέπουμε ποτέ τι βλέπουν ακριβώς στα τελευταία λεπτά της ζωής τους όσοι έρχονται σε επαφή με το άγνωστο φαινόμενο .
Μερικοί άνθρωποι λειτουργούν ως μέρος του και προτρέπουν με την βία όσους δεν έχουν μολυνθεί από την εικόνα του να γίνουν μέρος της υπέροχης πραγματικότητας που τελειώνει σχεδόν πάντα με αίμα .
5 Χρόνια Πριν :
Ο Trevante Rhodes ( THE PREDATOR ) είναι ο Tom . Οικοδόμος . Βρίσκεται στην αρχική παρέα των επιζώντων μαζί με την Malorie , οι οποίοι ταμπουρώνονται σε ένα σπίτι ενός gay αρχιτέκτονα και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει όταν ξεσπάει ο πανικός στην Αμερική . Η συνεργασία είναι κλειδί επιβίωσης .
Ο John Malcovich ( TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON , MILE 22 ) είναι ο Douglas . Κρατάει καραμπίνα και είναι σίγουρος πως θα πεθάνουν όλοι . Είδε την σύζυγό του να μιλάει με την νεκρή μητέρα της και να μπαίνει σε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο λίγο πριν εκραγεί . Δεν εμπιστεύεται κανέναν και αυτό το ένστικτο παρόλο που τον παρουσιάζει ως κάθαρμα στους πάντες , είναι που σώζει την ζωή της Malorie και των δύο παιδιών όταν η παρέα υποδεχτεί έναν μολυσμένο από το υπέροχο μυστικό θέαμα μέσα στο σπίτι .
Παρόλο που οι λοιποί χαρακτήρες αποδεκατίζονται μέχρι τα τελευταία 20 λεπτά , η ταινία τελειώνει με έναν αέρα ανάπηρης ελπίδας κοινοβίου (αφού μόνο οι τυφλοί ενός ειδικού σχολείου έχουν καταφέρει να επιβιώσουν του χαμού) αφήνοντάς με την πρόθεση να διαβάσω το βιβλίο όσο πιο σύντομα γίνεται μήπως και καταλάβω τι είδαν ακριβώς όσοι άνοιξαν τα μάτια τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.