Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

GEOSTORM (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Dean Devlin ( σεναριογράφο των UNIVERSAL SOLDIER , STARGATE , INDEPENDENCE DAY , GODZILLA ) .
Αυτή είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα .
Το κλίμα έχει τρελαθεί και οι μεγάλες φυσικές καταστροφές ακολουθούν η μια την άλλη .
Το 2019 ο Jake Lawson ( Gerard Butler - 300 , OLYMPUS HAS FALLEN , LONDON HAS FALLEN ) δημιούργησε ένα σύστημα πλανητικής προστασίας αποτελούμενο από 100αδες δορυφόρους ικανούς να ελέγχουν τον καιρό μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος με την κωδική ονομασία Dutch Boy (εμπνευσμένο από την ιστορία του μικρού Δανού που είχε σταματήσει την κατάρρευση ενός φράγματος βουλώνοντας μια τρύπα με το δαχτυλό του) .
Ο Jake Lawson απολύεται μετά από συνεδρίαση της Αμερικανικής γερουσίας γιατί δεν έχει μάθει να ακολουθεί διαταγές και έθεσε σε εφαρμογή τους δορυφόρους χωρίς να ρωτήσει την κυβέρνηση πρώτα (σώζωντας χιλιάδες ζωές) . Την θέση του την παίρνει ο μικρότερος αδελφός του Max ο οποίος εργάζεται στην κυβέρνηση , στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Leonard Dekkom .
Μετά την δουλειά του χάνει και την γυναίκα του και βλέπει την ανήλικη κόρη του τα σαββατοκύριακα κάνοντας τον φιλαράκο της και πείνωντας μπύρα από τις 11 το πρωί .
3 χρόνια και πολλές μπύρες μετά :
300 αποκρυσταλλωμένοι νεκροί από παγετό σε χωριό του Αφγανιστάν .
Άγνωστος αριθμός νεκρών από υποτιθέμενες μαζικές εκρήξεις γκαζιού στην ακτογραμμή του Χόνγκ Κόνγκ .
Ο Jake επιστρέφει στον πολυεθνικό διαστημικό σταθμό για να δει τι δεν πάει καλά με το Dutch Boy . Εκεί θα επιζήσει σειρά δολοφονικών σαμποτάζ σε μηχανήματα και διαστημικές στολές με παράτολμη platforming ακρίβεια .
Ο καιρός συνεχίζει να τρελένεται σε διάφορες χώρες του πλανήτη και όλα οδηγούν σε μεγάλης ισχύος μη-αναστρέψιμη Γεο-καταιγίδα ικανής να καταστρέψει τα πάντα . Κάποιος έχει κάνει το Dutch Boy οπλικό σύστημα μετατρέποντάς το σε Project Zeus .
Ο Lawson έχει μιάμιση ώρα στην διάθεση του για να αποτρέψει την δημιουργία της κατακλισμιέας Γεο-καταιγίδας και την ίδια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση αυτοκαταστροφής του διαστημικού σταθμού .
Ο Jim Sturgess ( CLOUD ATLAS ) ειναι ο μικρότερος αδελφός του Jake , Max Lawson .
Δουλεύει μέσα στον Λευκό Οίκο και έχει κρυφή σχέση κωμικής ανακούφισης με την σκληροτράχηλη πράκτορα μέλος της Προεδρικής φρουράς , Sarah Wilson ( Abbie Cornish - ROBOCOP remake , JACK RYAN ) .
Καταλαβαίνουμε πόσο σκληρή είναι στην σκηνή που φέρνει ανάποδα επιταχυνόμενο όχημα και πυροβολεί αυτούς που καταδιώκουν τον Πρόεδρο Andrew Palma ( Andy Garcia - THE UNTOUCHABLES , THE GODFATHER PART III ) οδηγώντας με την όπισθεν - δεν ξέρω τι βρήκε στον λαπά Max .
Ο Ed Harris ( WESTWORLD remake tv series ) είναι ο Γενικός Γραμματέας , Dekkom . Θέλει να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Αμερικής . Σκοπεύει να εξολοθρεύσει μια για πάντα τους εχθρούς της Αμερικής με την βοήθεια του χεριού του Θεού Δία (εξού και η εφάνταστη ονοματολογία του black-ops project) , κάτι το οποίο δεν είχε τα κότσια να το κάνει κανείς - και με το κανείς εννοούμε τον μετριοπαθή δημοκρατικό λατίνο Πρόεδρο .
-
Μετά την αγωνιώδη καταδίωξη από τον καιρό όλα καταλήγουν σε αυθόρμητα High-fives , αγκαλιές και φιλιά στο παραπέντε της επιτυχής διάσωσης του πλανήτη ακρίβώς όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ταινίες που έχει γράψει το σενάριο ο Delvin .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.