Τρίτη 30 Απριλίου 2024

SHE CAME FROM THE WOODS (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως slasher κωμωδία για αγρίους, για τους αγρίους της πλατφόρμας περιεχομένου/υπηρεσία ροής TUBI από τον ηθοποιό/καλλιτέχνη Erik Bloomquist (FOUNDERS DAY).

Βρισκόμαστε πίσω στο εμετικά ρετρο-φαντασιακό 1987 όπως το έχουν τοποθετημένο μέσα στο κεφάλι τους οι σημερινοί τριαντάρηδες (αισθητικά τουλάχιστον, γιατί οι διάλογοι τείνουν προς το μουσικό θέατρο/φεμινο-ουρανιοτοξικό τέλμα '20) και η ηλιόλουστη κατασκήνωση Briarbrook κλείνει για τον χειμώνα. Οι γεμάτοι ορμόνες εξυπνάδας /ετοιμολογίας ομαδάρχες (όπως και τα 10χρονα παιδάκια, όλοι έχουν στόμα μεγαλύτερο από τις επιταγές που μπορεί να υπογράψει ο κώλος τους, εξελικτικό μονοπάτι που σημαίνει πως εκτός των χαρακωμάτων του διαδικτύου καταλήγεις με κάτι σπασμένο) μένουν πίσω για να συμμαζέψουν τον χώρο αλλά καταφέρνουν να χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους όταν μετά από πρόταση του ρέμπελου κληρονόμου της κατασκήνωσης καταφέρνουν να καλέσουν το ταραχοποιό καρκινικό πνεύμα της νοσοκόμας Agatha, η οποία πίσω στο 1945 χρησιμοποιούσε αίμα από παιδάκια για να κατευνάσει την καταραμένη της υπόσταση. Με την μεταφυσική σάχλα στο 10 του ενισχυτή (γιατί ως γνωστόν Όλοι οι Άντρες Παίζουν στο 10!), οι ενήλικοι ανήλικοι χάνουν ο ένας μετά τον άλλο τις ζωές τους προς τέρψη του φιλοθεάμον κοινού λαγωνικών πηχτού αίματος. Άνετα ένα νέο slasher franchise μπορεί να ανθήσει ανάλογα των προβολών που κατάφερε σε μια μηδενιστική εποχή οικόσιτης εκτροφής που αναμασά τα σπλάχνα της σε νοσταλγικές αλληλουχίες 70ς-80ς-90ς.

Ο William Sadler (HARD TO KILL, DIE HARD 2, THE SHAWSHANK REDEMPTION, THE GREEN MILE, THE MIST, VFW, THE UNHOLY) είναι ο πάτερ φαμίλιας ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Gilber McCalister. Θέλει να αφήσει το δημιούργημα του στην επόμενη γενιά, αλλά τα αιματοβαμμένα γεγονότα της τελευταίας νύχτας τον ανακαλούν πίσω στη δράση. Ανατινάζεται ψηφιακά το κεφάλι του από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας σε μια καθόλα αναλογική ψευδαίσθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.