Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

INUYASHIKI (2018)












Γραμμένο από τους Hiroshi Hashimoto και Hiroya Oku ( GANTZ ) . Βασισμένο στο ομώνυμο manga του δεύτερου . Σκηνοθετημένο από τον Shinsuke Sato ( GANTZ , I AM A HERO , ALICE IN BORDERLAND ) .

O Ichiro Inuyashiki (Noritake Kinashi - ULTRAMAN ZEARTH ) είναι ένας υπερ-ταλαίπωρος μεσήλικας μισθωτός με μια γυναίκα η οποία δεν τον καταλαβαίνει και δύο παιδιά τα οποία αδιαφορούν για αυτόν - ο γιος αδιάφορος , η κόρη θέλει να σχεδιάζει manga και αδιαφορεί για το πανεπιστήμιο . Στην δουλειά του ο Ichiro κάνει συνέχεια λάθη και δεν τον σέβονται οι ανώτεροι του . Όταν μαθαίνει κατά λάθος πως ο καρκίνος που έχει εξαπλωθεί σε όλο του το κορμί του έχει αφήσει 3 μήνες ζωής προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα χωρίς επιτυχία . Παραμένει μια σιωπηλή αποτυχία - το κενό που νιώθει μέσα του δεν ισοδυναμεί με το όποιο κενό μπορεί να φέρει η φυσική του απουσία στην οικογένειά του . Μοναδική του χαρά ένα όμορφο αδέσποτο σκυλί το οποίο δεν του επιτρέπει να κρατήσει στο σπίτι η σύζυγός του . Την νύχτα που προσπαθεί να "χάσει" τον σκύλο σε ένα πάρκο γίνεται μάρτυρας ενός παράξενου φωτός που του αλλάζει για πάντα την ζωή . Την επόμενη μέρα ξυπνάει χωρίς μυωπία και χωρίς το παραμικρό ίχνος καρκίνου μέσα στο κορμί του . Συνειδητοποιεί σύντομα πως έχει γίνει μια ζωντανή μηχανή , ικανή να γιατρέψει αλλά και να καταστρέψει τα πάντα αν χρειαστεί . Χάνοντας την δουλεία του κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του αλλά θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει τους αγαπημένους του ανθρώπους . Την ίδια στιγμή , σώζει ανθρώπους που υποφέρουν από ανίατες αρρώστιες και γίνεται ο μυστηριώδης "Θαυματοποιός" . Οι δικοί του συνεχίζουν να τον αγνοούν και εκείνος ψάχνει την ουσία της προσφοράς σε ξένους και γίνεται επιτέλους χρήσιμος σε κάτι .

O όχι-και-τόσο 18χρονος Hiro Shishigami ( Takeru Satoh - KAMEN RIDER DEN-O , ULTRAMAN X , RUROUNI KENSHIN ) ήταν στο ίδιο σημείο όταν το εξωγήινο φως έπεσε στο πάρκο , ακριβώς δίπλα από τον Ichiro - την επόμενη μέρα όμως αντί να έχει την θαυματουργή ικανότητα να σώζει ανθρώπους έγινε ένας σκληρός/αυστηρός τιμωρός/κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος σκοτώνει ευτυχισμένες οικογένειες εκτονώνοντας τα καταπιεσμένα συναισθήματα που έχει για την δική του διαλυμένη οικογένεια . Μετά τον χωρισμό των γονιών του ζει με την μητέρα του μια μέτρια ζωή χωρίς σχέδια για πανεπιστημιακή μόρφωση και μισθωτή ανέλιξη και όταν μαθαίνει πως εκείνη πάσχει από παγκρεατικό καρκίνο ο οποίος έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες υπόσχεται πως θα κάνει τα πάντα για να την βοηθήσει . Η αστυνομία τον καταζητεί όμως σε ολόκληρη την χώρα και γίνεται ο "δαίμονας δολοφόνος" μέσα σε μια νύχτα , προκαλώντας αβάσταχτο πόνο στην γυναίκα που αγαπάει όσο τίποτε άλλο πάνω στον πλανήτη . Αυτοκτονώντας από ντροπή , τον αφήνει μόνο και ξεκινάει έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων με την ανθρωπότητα που κατηγορεί για τα πάντα . Μοναδικό σημείο επαφής με την πραγματικότητα είναι μια συμμαθήτρια του η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του και ο καλύτερός του φίλος ο οποίος είναι χαμένος πίσω από μια οθόνη υπολογιστή . Όσοι αγαπάει πεθαίνουν και κατηγορεί τους άλλους για τα λάθη τους . Η τελική μάχη με την δύναμη του "καλού"/αγαθού συνταξιούχου (για ενίσχυση του ηθικού ενός γερασμένου δημογραφικού) είναι αναπόφευκτη , αλλά δεν ξεκαθαρίζονται τα όρια των συμμετεχόντων μετά το πέρας της . Ίσως μια ακόμη συνέχεια θα μπορούσε να αναπτύξει περεταίρω τον αλγόριθμο της κοινωνικής παρατήρησης των επιπτώσεων της εξωγήινης υπερδύναμης ως επιρροή στους φθαρτούς καθημερινούς χαρακτήρες ως ένα πρότυπο κινηματογραφικό πείραμα - κάτι που λειτούργησε ήδη στην μινι anime τηλεοπτική σειρά του 2017 και δεν χρειάζεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.