Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε φρενήρεις ρυθμούς (τόσο που μου έφυγε η πίστη μέχρι να καταφέρω ένα καθαρό snapshot δράσης της προκοπής) από τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την όχι-και-τόσο-πια blockbuster-ική διαχείριση του κινηματογραφικού σύμπαντος του αγαπημένου videogame franchise , Paul W.S. Anderson ( και λοιπών αυτιστικών-κατά-κανόνα-εσόδων ταινιών δράσης όπως τα MORTAL KOMBAT , SOLDIER , AVP: ALIEN VS PREDATOR , DEATH RACE , POMPEII ) .
Η αποκάλυψη των στυλιζαρισμένων ζόμπι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σέπια φίλτρου με τον πλέον Πρόεδρο της Αμερικής Albert Wesker ( Shawn Roberts - X-MEN , LAND OF THE DEAD , SKINWALKERS , DIARY OF THE DEAD , xXx: RETURN OF XANDER CAGE ) να βρίσκεται σε απόγνωση αφού η σατανική εταιρία παραγωγής βιολογικών όπλων Umbrella ανασυντάσσει της δυνάμεις της για μια τελειωτική επίθεση εναντίον του καλού στο σημείο από όπου ξεκίνησαν όλα . Τουλάχιστον έτσι μας άφησε να νομίζουμε η προηγούμενη ταινία ανοίγοντας το τελικό πλάνο μέσα από έναν υπό-επίθεση φλεγόμενο Λευκό Οίκο .
Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην συνέχεια , αφού όλα έχουν καταστραφεί και στην επιφάνεια του πλανήτη έχουν απομείνει μόλις 4 χιλιάδες 400 μη νεκροζώντανοι άνθρωποι !
Η Alice ( Milla Jovovich - JOAN OF ARC , ZOOLANDER 1&2 ) επιστρατεύει για μια τελευταία φορά (;) τις αιματοβαμμένες χορογραφίες της μαζί με αναλώσιμη ομάδα σκληροπυρηνικών χαρακτήρων που ανακαλύπτει στα πρώτα 30 λεπτά της περιπέτειας για μια δυναμική επιστροφή πόζας σε αργή κίνηση στα υπόγεια εργαστήρια της πλέον μεταποκαλυπτικής Raccoon City .
Έχει στη διάθεσή της 48 ώρες για να επιστρέψει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα και να απελευθερώσει το λυτρωτικό antivirus που θα εξουδετερώσει τον Ιό Τ και θα θεραπεύσει τους πάντες πάνω στον πλανήτη (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) .
H Ali Larter ( HOUSE ON HAUNTED HILL , FINAL DESTINATION 1&2 , HEROES ) επιστρέφει ώς Claire Redfield . Αρχηγός της όμορφης αντίστασης με τα εφαρμοστά δερμάτινα - οι κακομούτσουνοι έχουν γίνει ζόμπι . 'Β γυναικείος ρόλος , ΄β ατάκες και μικρή συμμετοχή στην τελική πάλη με τον final boss .
Ο Κακός :
O Iain Glen ( THE GAME OF THRONES ) εμπλουτίζει με την προφορά του την σοβαρότητα της κατάστασης ως δόκτωρ Isaacs , μεγαλομέτοχος της Umbrella . Όλοι , συμπεριλαμβανομένης και της Alice τον θεωρούσαμε νεκρό , αλλά φυσικά είχε πεθάνει ο κλώνος του σε προηγούμενη ταινία .
Ο Isaacs αρχικά εμφανίζεται ως παλαβός επικυρίαρχος της αποκάλυψης με βιβλικές αναφορές εκκαθάρισης της ανθρωπότητας από την αγαπημένη Παλαιά Διαθήκη (με ψαρωτικό εδάφιο πάνω στη λεπίδα του μαχαιριού επιβίωσης που έχει) , προγραμματισμένος να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες (βλέπε DEMOLITION MAN) και με σθένος να ολοκληρώσει την συλλογή από κομμένα κεφάλια των κλώνων της Alice , ξεπαστρεύοντας την ίδια στιγμή και τους τελευταίους επιζώντες πάνω στην κατεστραμμένη επιφάνεια της γης .
Στην πορεία αποδεικνύεται πως είναι άλλος ένας κλώνος με τον αληθινό Isaacs να είναι ισόποσα βλαμμένος (αν και χωρίς τις ίδιες βιβλικές φανφάρες παραμένει εξίσου μισάνθρωπος) , αφού το αρχικό σχέδιο ολικού αφανισμού της ανθρωπότητας πριν το καταφέρει το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι δικής του εμπνεύσεως . Όταν φύγουν οι πολλοί , οι λιγοστοί πλούσιοι όπου έχουν λάβει θέση αναμονής για μια καινούργια αρχή στην κρυογονική κιβωτό στα έγκατα της Umbrella υπερ-εγκατάστασης θα βγουν από τους θαλάμους τους .
Φυσικά η ηρωίδα της φτωχολογιάς Alice θα ματαιώσει τα σχέδια των αλαζονικών εκατομμυριούχων για άλλη μια και τελευταία (;) φορά - τόσο μέσα στην ταινία όσο και έξω από αυτήν , καθώς τα 40 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε η παραγωγή έγιναν 26 στο box office .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου