Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

THE PERFECT WEAPON (2016)


"μπορείς να κρίνεις ολόκληρη την ζωή ενός ανθρώπου από την τελευταία του πνοή ..."
- Διευθυντής , Ζεν Δικτάτορας .

Γραμμένο από τους Alex Brenner , Jesse Cilio ( KILL 'EM ALL ) , Ulysses Oliver και Titus Paas . Σκηνοθετημένο από τον Σουηδό ηθοποιό/σκηνοθέτη Titus Paar ( KILLER DOGS , HYDRA ) . Η παραγωγή της ταινίας είναι Αμερικανοισπανοσουιδική και δεν έχει γυριστεί στην Ανατολική Ευρώπη όπως συνηθίζεται τα τελευταία 20 χρόνια .
Στο πάντα κοντινό και πολύ πιο σκοτεινό μέλλον , η κοινωνία ελέγχεται απόλυτα από ένα αδίστακτο κράτος υπό τον μεγάλο δικτάτορα ο οποίος ακούει στο όνομα "Ο Διευθυντής" . Ο Διευθυντής ακούει και βλέπει τα πάντα καθώς παντού υπάρχουν κάμερες και είναι ο μοναδικός που μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους πολίτες όσο αυτοί είναι συμμορφωμένοι με τους σοφούς νόμους του .
Ο ΚΑΛΟΣ:
Ο Johnny Messner ( ANACONDAS: THE HUNT FOR THE BLOOD ORCHID , THE EQUALIZER ) είναι ο εκπαιδευμένος καραφλός δολοφόνος του κράτους , Condor . Είναι το "τέλειο όπλο" του τίτλου - ρόλος ο οποίος προοριζόταν αρχικά για τον Dolph Lundgren . Αναλαμβάνει να εξαφανίζει με μηδενική ανοχή , ατσαλάκωτο κοστούμι και μηδενικό διάλογο τους στόχους που του υποδεικνύει η υπηρεσία του . Ποζάρει σαν τον Πράκτορα 47 και πυροβολεί με δύο όπλα σαν να έχει βγει από χορογραφία ταινίας του John Woo .
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ:
Η Sasha Jackson ( JARHEAD 3: THE SIEGE ) είναι η Nina , η νεκρή πρώην του Condor η οποία έχει φορέσει περούκα και δολοφονεί επίσης ανθρώπους . Γνωστή και ως Πράκτορας 159 . Όταν ξανασυναντιέται με τον σιωπηλό φίλο της , κάτι θα αλλάξει μέσα του και θα αρχίσει να αμφισβητεί τις διαταγές των ανωτέρων του . Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται όμως .
ΛΟΙΠΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ :
Ο Vernon "let-off-some-steam-Bennett" Wells ( MAD MAX 2 , COMMANDO ) είναι ο εκκεντρικός Ανακριτής/βασανιστής του κράτους με το eyeliner και το σατανικό μουσάκι που μοστράρει πανκ κόκκινη τούφα στο κέντρο του .
O Richard Tyson ( KINDERGARTEN COP ) είναι ο Ελεγκτής . Συνωμοτεί για να βγάλει από την μέση τον Διευθυντή και να πάρει την θέση του .
Ο ΚΑΚΟΣ(;):
O Steven Seagal είναι ο υποτιθέμενος δικτάτορας της Οργουελικής μελλοντικής κοινωνίας , γνωστός μόνο ως "Ο Διευθυντής" . Όσοι κλείνουν ραντεβού για ακρόαση με τον Διευθυντή είναι καταδικασμένοι να επαναπρογραμματιστούν . Περισσότερο τον εαυτό του κάνει πέρα των πλαισίων του scifi σεναρίου αν ήταν κάποιος αρχηγός κράτους σε κάποια ουτοπική κοινωνία μέσα στο κεφάλι του , προωθώντας τον ζεν μυστικισμό του αϊκίντο πολεμιστή στους υπηκόους του . Θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός της αντίστασης που πολεμάει το αυταρχικό κράτος με την ίδια ευκολία , ή κάποιος βαρόνος καρτέλ που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και ακολουθεί τους κανόνες πολέμου της φιλοσοφίας .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
Πάντα υπάρχει αμηχανία όταν η πρώτη φορά που βλέπεις τον Διευθυντή είναι μέσα στο γραφείο/υπνοδωμάτιο με μια γυμνή νεαρή κοπέλα ξαπλωμένη δίπλα του να του χαϊδεύει το χέρι . Η αμηχανία κορυφώνεται αργότερα σε σκήνη μασάζ πάνω στην ίδια γυμνή κοπέλα με τον δάσκαλο να μην έχει αφαιρέσει κανένα κομμάτι του ρουχισμού του και να της χαϊδεύει την πλάτη μιλώντας της για τα νεύρα του ανθρώπινου σώματος - σκοπός του είναι να την μάθει ώστε να του τα κάνει αυτή αργότερα .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ:
-
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ:
Ο πράκτορας Condor αποδεκατίζει τους στόχους του σε διάφορους δημόσιους χώρους . Υπάρχουν υποψίες ύπαρξης μπαρ ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ:
Ηλεκτρική βουκέντρα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ:
Η ταινία δεν έχει γυριστεί στην Ανατολική Ευρώπη . Χρήση υπολογιστή για να τοποθετηθεί ψηφιακός νεαρός Seagal σε πρόσωπο σκηνής από το παρελθόν .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ:
Λίγες σκηνές . Μασίφ κορακί μούσι , μαλλί και γυαλιά sniper με κίτρινους φακούς . Κουνγκφου γκαρνταρόμπα . Ντυμένος στο κρεβάτι με νεαρή γυμνή κοπέλα δίπλα του . Μιλάει Ιαπωνικά . Σωσίας πλάτης . ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ !
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ:
Ο Διευθυντής Seagal είναι ντυμένος με παραδοσιακή Κινέζικη πιτζάμα ταινίας του '70 και έχει μια νεαρή Γιαπωνέζα δίπλα του να τον χαϊδεύει μέσα στο Ασιατικά διακοσμημένο γραφείο/υπνοδωμάτιο του . Αϊκίντο φιλοσοφία περί τέλειου πολεμιστή . Σπαθί σαμουράι . Μασάζ/ρεφλεξολογία/βελονισμός .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:
Ο Condor κάνει το λάθος να εναντιωθεί στον Διευθυντή και γνωρίζεται καλύτερα με τα έπιπλα του γραφείου του . Ο Seagal φαίνεται να παίζει μαζί του , ρίχνοντάς τον συνέχεια στο πάτωμα με τις χαρακτηριστικές λαβές του . Του μαθαίνει το νόημα της αλήθειας έχοντας τον αιμόφυρτο πάνω σε μια καρέκλα και του δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει μέσω βίντεο προβολής .
O Condor τον ευχαριστεί αργότερα με προδοτικό μαχαίρωμα (αλλά δεν γνωρίζει πως καρφώνει τον δίδυμο αδελφό του , γιατί ο Διευθυντής είναι πάντα δέκα βήματα μπροστά από όλους) .
Μόνο ο ίδιος ο Seagal μπορεί να σκοτώσει τον Steven Seagal , οπότε στην τελική σκηνή ο αληθινός Διευθυντής δίνει έναν ένδοξο θάνατο στον αδελφό του αποτελειώνοντάς τον με το σπαθί του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.