Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

KILLING SALAZAR (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον σταθερό σκηνοθέτη του sensei , Keoni Waxman ( THE KEEPER , A DANGEROUS MAN , TRUE JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION , FORCE OF EXECUTION , MERCENARY: ABSOLUTION , END OF A GUN , CONTRACT TO KILL ) .
Γνωστό και ως CARTELS .
Ειδική Ομάδα Πρακτόρων της Δίωξης Ναρκωτικών αναλαμβάνουν να μεταφέρουν αδίστακτο βαρόνο καρτέλ ναρκωτικών . Όταν αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν σε πολυτελές ξενοδοχείο η διαμονή τους μετατρέπεται σε εφιάλτη επιβίωσης καθώς όλος ο υπόκοσμος της Ρουμανίας τους έχει στήσει δολοφονική ενέδρα .
Ο ΚΑΛΟΣ:
Ο Steven Seagal είναι ο John Harrison . Πέρα από δύο σκηνές επιχειρήσεων εισβολής στην αρχή και προς το τέλος της ταινίας , την περισσότερη ώρα κάθεται με σταυρωμένα χέρια σε ένα γραφείο και ανακρίνει με ψαρωτικό τρόπο τον Luke Goss - τουλάχιστον όσο η κάμερα τον παίρνει από μπροστά ΄- όταν η λήψη είναι από αλλού βλέπουμε τον εδώ και χρόνια γνωστό σωματο-σωσία του να κάθεται στην θέση του .
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ:
Μια από τους πράκτορες αποδεικνύεται πως είναι η μικρή αδελφή του εγκληματία . Πέρα από ένα φιλί στον Luke , δεν βλέπουμε κάτι άλλο .
Ο/Οι ΚΑΚΟΣ/οι:
O Florin Piersic Jr. ( WEREWOLF: THE BEAST AMONG US , END OF A GUN ) είναι ο Joseph "El Tiburon" Salazar , γνωστός και ως "Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας" . Του αρέσει το σκάκι γιατί εκεί μπορεί να υπάρχει μόνο ένας βασιλιάς .
Ο Salazar είναι αρχηγός του πιο βίαιου καρτέλ της Ανατολικής Ευρώπης . Σε μια επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε ένα από τα μέγαρά του πέφτει και-καλά νεκρός από τις σφαίρες του Harrison - λίγο νωρίτερα όμως είχε καταπιεί ένα κλειδί ...
Ο Salazar δραστηριοποιείται σε επίπεδο John Wick όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και ξεπαστρεύει με χορογραφημένη άνεση τους εχθρούς του .
Ο MMA Πρωταθλητής Georges St-Pierre ( ο Batroc στο CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER , KICKBOXER: VENGEANCE ) είναι ο Bruno Sinclaire , υπαρχηγός του Salazar . Θέλει τον Salazar νεκρό και εισβάλει με την ομάδα του στο ξενοδοχείο . Έχει κάνει και αυτός συμφωνία με την δίωξη (με άλλον πράκτορα , όχι τον Harrison) αλλά αντί να κρατήσει ζωντανή την νεαρή σύζυγο του Salazar , της βομβαρδίζει το σπίτι .
ΛΟΙΠΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ (που στην ουσία πρωταγωνιστούν):
Ο Luke "Bross" Goss ( DEATH RACE 2 & 3 ) είναι ο Ταγματάρχης που πυροβολεί πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του , Tom Jensen .
Η Ειδική Ομάδα όπου είναι μέλος αναλαμβάνει να μεταφέρει την σωρό του Salazar σε ασφαλή τοποθεσία κάπου στη Ρουμανία . Ο Salazar είναι μια χαρά ζωντανός βέβαια και τα πράγματα περιπλέκονται , αφού η συμφωνία που έχει κάνει με την υπηρεσία του παρέχει προστασία για τα επόμενα 10 χρόνια - όσο καιρό θα λειτουργεί ως μάρτυρας τους δηλαδή . Ο υπόκοσμος δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την κίνηση και όλοι τον θέλουν νεκρό . Η ομάδα πρέπει να αντέξει για 20 ώρες στο ξενοδοχείο μέχρι να δοθεί το τελικό ΟΚ για την μεταφορά του εγκληματία στην Αμερική .
Ο Luke εκτελεί μεθοδικά τις χορογραφίες των σκηνών του .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
Καμία ερωτική σκηνή .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ:
Δεν πετάγεται κανείς από παράθυρο αλλά οπλισμένοι άντρες μπουκάρουν μέσα από κλειστό παράθυρο πυροβολώντας στο δωμάτιο όπου κρατείται ο Salazar .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ:
Το μπαρ του δωματίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παράθυρο , οπότε η σκηνή καλύπτει και τα δύο δεδομένα .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ:
Κανένα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ:
Ο Seagal φαίνεται πρησμένος στο πρόσωπο και κόκκινος . Η υπέρταση και τα παραπανίσια κιλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κορμοστασιά του . Μιλάει βραχνά όπως πάντα αλλά κάπως λαχανιασμένα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ:
Σωσίας πλάτης . Μασίφ κορακί τεκτονικό μούσι και μαλλί . Γυρισμένο στη Ρουμανία . Κατευθείαν σε dvd . Διεφθαρμένοι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών . Καθισμένος κάπου για αρκετή ώρα , χωρίς να κάνει τον ελεύθερο σκοπευτή αυτή τη φορά . Μονομαχία με μαχαίρια .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ:
-
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:
Πυροβολεί με καραμπίνα φλεγόμενο μισθοφόρο . Δένει κόμπο τα χέρια άτυχου στρατιωτικού που προσπάθησε να του επιτεθεί . Συστήνει τον Bartoc σε διάφορα έπιπλα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου πριν του καρφώσει το στρατιωτικό του μαχαίρι στον λαιμό . ΜΜΑ εναντίον Aikido 0-1 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.