Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

LEATHERFACE (2017)

Γραμμένο από τον Seth M. Sherwood ( αφανής βοηθός σεναρίου στο LONDON HAS FALLEN και ένας από τους παραγωγούς του DAY OF THE DEAD: BLOODLINE ) και γυρισμένο στη Βουλγαρία λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού από το σκηνοθετικό δίδυμο Alexandre Bustillo και Julien Maury ( INSIDE , LIVIDE , ABCs OF DEATH 2 ) .
Η 8 ταινία της σειράς παίχτηκε σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων πριν παρουσιαστεί σε τηλεοπτική πλατφόρμα . Ο μακαρίτης Tobe Hooper εμφανίζεται ως Διευθυντής παραγωγής στους τίτλους .
Η βίαιη ανάπτυξη του νεαρού έγκλειστου-σε-ψυχιατρείο με το αγγελικό πρόσωπο , Jebediah Sawyer , ο οποίος ανδρώνεται μελλοντικά στον γνώριμο τραβεστί παλαβό κανίβαλο με την μάσκα από δέρμα γυναίκας του TEXAS CHAISAW MASSACRE (1974) ξεκινάει το 1955 .
Ο ανήλικος Δερματόφατσας του τίτλου συνήθιζε να παρασέρνει θύματα στην οικογενειακή φάρμα προσποιούμενος πως χρειάζεται βοήθεια (εδώ κάπου γίνεται η σύνδεση με την υπέροχη γεύση του γουρουνο-ανθρωποτσίλι που έκανε διάσημους του Sawyers πολλά χρόνια αργότερα) . Μετά τον θάνατο της κόρης του σερίφη Hartman ο Jed καταλήγει σε ψυχιατρείο . Ως έφηβος πλέον γίνεται απρόθυμο μέλος παρέας χαπακομένων απροσάρμοστων που γνωρίζουμε σιγά-σιγά στα 20 πρώτα λεπτά - δεν περνάνε καλά μέσα στο ψυχιατρείο από τα βασανιστήρια και τα ηλεκτροσόκ . Η προβληματική παρέα δραπετεύει από την κλινική απαγάγοντας την νεαρή αλλά δυναμική νοσοκόμα Lizzy ( Vanessa Grasse - ROBOSHARK , IT CAME FROM THE DESERT ) η οποία ήθελε να κάνει καλό βοηθώντας τον συνάνθρωπο μέσα από το λειτούργημά της . Οι Ike , Clarice , Bud , Jackson και Lizzy χάνονται στην ύπαιθρο αφήνοντας πίσω τους εκατόμβη θυμάτων σαν ψίχουλα για την αστυνομία . Οι Ike και Clarice είναι ένα ζευγάρι αδίστακτων εγκληματιών με νεκροφιλικές τάσεις . Ο Bud ( Sam Coleman - νεαρός Hodor στο GAME OF THRONES ) είναι ο μουγκός χοντρός με την θηριώδη δύναμη , το μηδενικό δείκτη νοημοσύνης και την ροπή προς το αιματοβαμμένο έγκλημα που οι σκηνοθέτες φροντίζουν να κάνουν τους πάντες να πιστέψουν πως είναι ο έφηβος Jed . Ο Jackson , ο πιο λογικός από τους υπόλοιπους συμπαθεί την Lizzy και θα ήθελε απλά να είναι ένας φυσιολογικός νεαρός μακριά από όλη αυτή την παράνοια . Είναι ο μοναδικός φίλος του Bud και όταν ο αθώος γίγαντας πέσει νεκρός από έναν αστυνομικό ο Jackson αλλάζει και επιστρέφει στην φάρμα και τις αξίες της οικογένειας .
Ο Stephen Dorff ( THE GATE , BLADE , JACKALS ) είναι ο σερίφης Hal Hartman , πατέρας του Burt από το TEXAS CHAINSAW 3D (2013) . Η κόρη του βρίσκει φριχτό θάνατο στην φάρμα των Sawyers και συλλαμβάνει όλα τα παιδιά της οικογένειας . Ο μεγάλος Sawyer μπαίνει φυλακή και τα δύο ανήλικα στέλνονται σε ψυχιατρείο . Όταν μετά από χρόνια γίνεται η μεγάλη απόδραση ο αποφασισμένος-να-εξοντώσει-το-κακό-μια-και-καλή σερίφης αναλαμβάνει το ανθρωποκυνηγητό κατά μήκος του Texas ξετυλίγοντας το ταλέντο του στην σαδιστική επιβολή του μοναδικού νόμου που μπορούν να καταλάβουν οι εγκληματίες . Μακελεύει το πρόσωπο του Jackson αποκαλύπτοντας την αληθινή του ταυτότητα στην έντρομη Lizzy . Γίνεται το πρώτο θύμα του παραμορφωμένου Jed .
Η Lili Taylor ( THE HAUNTING , THE CONJURING ) είναι η μαμά Verna . Η οικογένεια είναι τα πάντα και παρόλο που ο μικρός Jed δεν κατάφερε να τεμαχίσει έναν ληστή γουρουνιών με αλυσοπρίονο στο γενέθλιο πάρτι του , η οικογένεια είναι πάντα εκεί για να στον στηρίξει .
Όποιος αδικεί τα αγόρια της καταλήγει στα γουρούνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.