Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

BRING IT ON: CHEER OR DIE (2022)

 












Γραμμένο από τους Alyson Fouse (SCARY MOVIE 2, BRING IT ON: ALL OR NOTHING, BRING IT ON: IN IT TO WIN IT, BRING IT ON: FIGHT TO THE FINISH), Rebekah McKendry (TALES OF HALLOWEEN) και Dana Schwartz (μια εκ των καθυστερημένων που έγραψαν τον woke Disney-ικό εμετό που ακούει στο όνομα SHE-HULK: ATTORNEY AT LAW - από το ονοματεπώνυμο έχεις μια ευκαιρία να μαντέψεις από ποιον περιούσιο λαό παραγωγών του hollywood κατάγεται και εγώ άλλη μια ευκαιρία να χάσω το μπλογκ για "αντισημιτισμό") Σκηνοθετημένο από την Karen Lam (story editor για 12 επεισόδια του τηλεοπτικού VAN HELSING). Με λίγα λόγια ταινία γραμμένη από γκόμενες για γκόμενες, ή για αρσενικούς που κατουρούν καθιστοί (βλέπε MARVEL από τότε που την εξαγόρασε ο αρρωστημένος πολυεθνικός ποντικός).

Αυτή είναι η 7η ταινία της σειράς.

Η κολεγιακή φαρσοπεριπέτεια με μαζορέτες παίρνει μια κατευθείαν-σε-streaming-service slasher τροπή υπό την σκέπη του SYFY. Αυτή τη φορά η UNIVERSAL 1440 ENTERTAINMENT (ο δούρειος φεσο-ίππος της μαμάς εταιρίας που βγάζει κυρίως χαμηλού κόστους κατευθείαν-σε-dvd συνέχειες σε ταινίες που δεν ζήτησε κανείς όπως τα KINDERGARTEN COP 2, HARD TARGET 2, DEATH RACE 2050, DOOM: ANNIHILATION, THE MUNSTERS, R.I.P.D. 2 κτλ.) αναλαμβάνει να "τρομάξει" το κοινό παρουσιάζοντας μια διαφορετική πλευρά των κοριτσιών, αλλά δυστυχώς χωρίς τα ανάλογα σεξουαλικά χαρακτηριστικά του slasher ιδιώματος (δεν λείπουν οι ντροπαλές λεσβίες όμως, γιατί είμαστε στο χαλασμένο woke timeline).

Μαζορέτα χάνει την ζωή της μετά από ένα "ατύχημα" κατά την διάρκεια του τελικού μαθητικών ομάδων χορευτικής χαζο-χαράς το 2002.

20 χρόνια μετά: Έχουμε halloween και τα κορίτσια των DIABLOS θα πρέπει να καταφέρουν να βγάλουν την περιορισμένη τους χορογραφία μέσα σε ένα σαββατοκύριακο μέχρι τον τελικό διαγωνισμό του 2022. Η διευθύντρια τους (και αδελφή της νεκρής κοπέλας από τον διαγωνισμό του 2002 - στοιχείο που οδηγεί στον μασκοφόρο και στα κίνητρα που τον ωθούν) έχει απαγορέψει τα ακροβατικά εξαιτίας εκείνου του μοιραίου τραυματισμού τόσα χρόνια πριν οπότε θα πρέπει να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους εκτός σχολείου. Το γεγονός πως οι πρόβες τους θα πρέπει να γίνουν στο κτήριο όπου στεγαζόταν το γυμνάσιό τους (το οποίο έχει κλείσει από τότε για ευνόητους λόγους slasher οικονομίας και εξαιτίας του αμίαντου στις σωληνώσεις) τους ρίχνει με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια του μανιακού με τη μουτσούνα (ολόκληρη η στολή της μασκότ της ομάδας) που περιμένει να πάρει ματωμένη εκδίκηση στο καταραμένο κτήριο.

Αρχηγός της ομάδας είναι η Abby (Kerri Medders - DO NOT REPLY, QUANTUM LEAP), κόρη της μαζορέτας που είχε συμβάλει στο "ατύχημα" του 2002. H Abby θυμίζει έντονα την Tiffani Thiessen (SAVED BY THE BELL, BEVERLY HILLS 90210) στα ζουμπουρλούδικα μαθητικά νιάτα της, οπότε τονώθηκε το νοσταλγικό ένστικτο του genX παππού. Αυτή και η ομάδα της καταφέρνουν να επιζήσουν των μανιακών (μετά το SCREAM 4 αλλάξαν οι κανόνες) με χρήση χορευτικών κινήσεων ως μικτή πολεμική τέχνη - καμία σχέση με το Ταϊλανδέζικο BKO: BANGKOK KNOCKOUT (2010).

ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟΣ:

Αντί του κλασικού τσεκουριού/μαχαιριού/σφυριού κτλ. έχουμε έναν (;) δολοφόνο οποίος χρησιμοποιεί καπάκι τουαλέτας, βέλη, φυσοκάλαμο και (το αγαπημένο μου) πιεσόμετρο (!) για να στραγγαλίσει τα θύματά του. Το κλεφτο-κυνηγητό παίζεται μέσα στους διαδρόμους και τα σκοτεινά δωμάτια του κτηρίου και η αγωνία διαρκεί μέχρι το τέλος της βραδιάς όπου θα τους παραλάβει το σχολικό της επιστροφής τους στην πραγματικότητα. 

ΜΑΖΟΡΕΤΟΜΕΤΡΟ:

Οι μαζορέτες και οι μαζορέτοι που περίμενε κάποιος να δει να λικνίζονται χωρίς αύριο, περιορίζονται σε 2 χορευτικές επιδείξεις των ικανοτήτων τους στην αρχή και στο τέλος της ταινίας. Επίσης υπάρχει και ένα δεκάλεπτο backstage γυρισμάτων κατά την διάρκεια των τίτλων τέλους όπου παρακολουθούμε όλο το καστ να φοράει τις πάνες στα μούτρα του ώστε να μην ξεχάσουμε και το αφήγημα της "πανδημίας" κατά την διάρκεια των προβών των χορευτικών (καλή ιδέα να έχεις καλυμμένο στόμα όταν χοροπηδάς σαν κατσίκι και τρέχεις πανικόβλητος ώστε να αναπνέεις με περισσότερη όρεξη το διοξείδιο της ελευθερίας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.