Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

BARBARIAN (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Zach Cregger.
Βρισκόμαστε στη σύγχρονη εποχή όπου ο καθένας μπορεί να ενοικιάσει το σπίτι του ως airBNB στον κάθε άγνωστο. Το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε παρανοϊκός που μπορεί να μπει μέσα στο σπίτι, αλλά ποιος κατοικεί ήδη σε αυτό - όχι μέσα ακριβώς, αλλά από κάτω του. 
Εν μέρη χρησιμοποιώντας την κρυφή απειλή τύπου THE PEOPLE UNDER THE STAIRS (1991), εν μέρη την τακτική σοκ του ανατριχιαστικού φινάλε του πρώτου REC (2007) με τον τραβεστί ψηλέα που παριστάνει τη γυναίκα, o Ζαχαρίας ως κατηχημένο β' αρσενικό φρέσκιας κοπής, καταφέρνει με άλλο ένα steaming psy-op να περάσει τo woke μήνυμα του "μην εμπιστεύεσαι την αστυνομία και τους λευκούς άντρες" σε μια εξαιρετική τρομο-περιπέτεια αγωνίας καφρο-αιμομίκτων με υπερφυσικές δυνάμεις που ζουν κάτω από την μύτη της κοινωνίας και δρουν υπό τους κανόνες της δικής τους βίαιης πραγματικότητας ενστίκτων.

Ο αγαπημένος Σουηδός του hollywood, Bill Skarsgard (DEADPOOL 2, CASTLE ROCK, IT remake, JOHN WICK: CHAPTER 4, BOY KILLS WORLD, THE CROW remake) εμφανίζεται πάλι σε ταινία τρόμου και προκαλεί το ενδιαφέρον με την ενσάρκωση του κατά τα άλλα συμπαθή χαρακτήρα που χάνει το κεφάλι του στα βάρβαρα υπόγεια του καταραμένου σπιτιού. Υπήρξε μια ελαφρά προκατάληψη πως ο πρωταγωνιστής θα ήταν το ανώμαλο κάθαρμα που καραδοκεί μέσα στο σπίτι, αλλά το κοντινό στην 60-καρέ-το-δευτερόλεπτο πολτοποίηση του κεφαλιού του πάνω σε χωμάτινο τοίχο προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη.

H Georgina Campbell (ELECTRIC DREAMS, BLACK MIRROR, BIRD BOX: BARCELONA, T.I.M.) είναι η Tess. Ενοικιάζει το σπίτι και πέφτει πάνω στον επίσης ενοικιαστή Keith (Skarsgard) μέσα στη μαύρη βροχερή νύχτα. Η αρχική καχυποψία μετατρέπεται σύντομα σε παραλίγο ειδύλλιο αλλά η βαρβαρότητα που τους περιμένει στις υπόγειες στοές σταματάει κάθε ρομαντική διάθεση πριν καν ξεκινήσει. 

Ο Justin Long (JEEPERS CREEPERS, TUSK, IT'S A WONDERFUL KNIFE) είναι ο ηθοποιός και φυσικά τοξικός λευκός σατανάς, AJ. Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από συνάδελφο και προσπαθεί να ρευστοποιήσει την περιούσια του για να καλύψει τα έξοδα δικηγόρου. Καταλήγει στο καταραμένο σπίτι ως ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του οικοπέδου και γνωρίζει τους κρυφούς ένοικους του υπογείου. Θα μπορούσε να εξιλεωθεί από τις πράξεις του στην πορεία της ιστορίας και κατά την διάρκεια της τελικής προσπάθειας διαφυγής από την ερημωμένη γειτονιά, αλλά παραμένει δειλό κάθαρμα και παρτάκιας μέχρι να του μπήξουν τα μάτια μέσα στο κρανίο πριν του το ανοίξει στα δύο με τα χέρια η μεταλλαγμένη μητέρα-αρπακτικό (την οποία ερμηνεύει ο δίμετρος Mattherw Patrick Davis).

Ο βλογιοκομμένος ξερακιανός καρατερίστας Richard Brake (DOOM, OUTPOST, HALLOWEEN II, 31, MANDY, 3 FROM HELL, TREMORS: SHRIEKER ISLAND) είναι ο ηλικιωμένος κατά συρροή δολοφόνος αιμομίκτης Frank. Στη δεκαετία του '80 απήγαγε γυναίκες και τις βίαζε στο υπόγειο. Αυτές και τα παιδιά τους πριν τις σκοτώσει. Η μητέρα-αρπακτικό φαίνεται πως είναι η μοναδική του υπερφυσική απόγονος μετά το γενεαλογικό μπόλιασμα. Φέρεται στα θύματά της σαν μωρά. Μέχρι να την νευριάσουν. Λειτουργεί ως αστικός μύθος στην υποβαθμισμένη μεταποκαλυπτική περιοχή για τους λοιπούς άστεγους που ζουν τριγύρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.