Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

RED DAWN (2012)

"Όταν οι πεζοναύτες πεθαίνουν , πάνε στη κόλαση για να ανασυνταχτούν !"
Αυτό που φοβόμασταν όλοι τόσα χρόνια , έγινε !
Η Βόρεια Κορέα (η Νότια χορεύει gangnam style μαζί μας) κάνει στρατιωτική εισβολή του τρόμου στην Αμερική (με παρασκηνιακό σιγοντάρισμα των Ρώσων) , εκμεταλλευόμενη την όλη ευχάριστη οικονομική παγκόσμια κατάσταση και τα αχρηστευμένα ηλεκτρονικά συστήματα (από παλμό) της Δύσης !
Αλλά η χώρα του ΦΑΚ-ΓΙΕΑ δεν ξενερώνει ποτέ , και παρόλο που πιάστηκε στον ύπνο ανταπεξέρχεται στην δύσκολη κατάσταση με μια χούφτα συνειδητοποιημένων εφήβων , έτοιμων για όλα , που ξεκινούν την επανάσταση ενάντια στον άθεο σχιστομάτη κατακτητή !
Η ταινία ξεκινάει με διεθνή ξεφτίλα , μιας και η Ελλάδα αναφέρεται αναμενόμενα ως το πρώτο χρεοκοπημένο θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , με την Ευρώπη ανίκανη να την βοηθήσει . Η Βόρεια Κορέα κάνει δοκιμές/εκτοξεύσεις πυραύλων ανενόχλητη με τον διάδοχο του θανόντα Προέδρου σε αυτοκρατορική παράκρουση , και οι σκηνές από έναν αγχωμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών , εντείνουν την αγωνία του θεατή !
Στα πρώτα 20 λεπτά , η ειδυλλιακή καθημερινή ατμόσφαιρα της επαρχιακής πόλης του Delaware , μεταμορφώνεται σε κομμουνιστικό εφιάλτη με αλεξιπτωτιστές να εμφανίζονται απ'το πουθενά ! Εκρήξεις και ουρλιαχτά επιβάλουν την νέα τάξη πραγμάτων , με τον λαό (της Βόρειας Κορέας) να παίρνει τον έλεγχο ...
Ο Chris Hemsworth ( STAR TREK , BABIN IN THE WOODS , ο κινηματογραφικός Θωρ ) είναι ο Jed Eckert , γυμνασμένος πεζοναύτης που έχει δει δράση στην κόλαση του Ιράκ και επιστρέφει στο σπίτι του περιμένοντας πως θα χαλαρώσει ! Στην δεύτερη πρωινή μπύρα έχουν αρχίσει να προσγειώνονται οι Βορειο-Κορεάτες στην αυλή του σπιτιού του και αναλαμβάνει δράση παίρνοντας αμέσως ηγετική θέση στην παρέα των ατάκτων που τον ακολουθούν στα βουνά ! Οι σκηνές δράσης , πέρα από το ότι είναι αμφιλεγόμενες μερικές φορές (δεν τον πετυχαίνει καμία σφαίρα , πέρα από αυτή που τρώει στο κεφάλι πρός το τέλος της ταινίας - πράγμα που δεν το περίμενα και νόμιζα πως θα ξανασηκωθεί) , ισοπεδώνονται από τις επικές φανφάρες-λογίδρια που βγάζει ως άλλος Braveheart (με ανάλογη μουσική , αλλά χωρίς άλογο) για να ενθαρείνει τους γύρω του .
Ο Josh Peck είναι ο αδελφός του Jed , Matt . Παίζει στην τοπική ομάδα φούτμπολ , τους Volverines αλλά δεν του φαίνεται . Το όνομα θα χρησιμοποιηθεί από την ομάδα αντίστασης για εφέ και έμπνευση των νεότερων . Η χαμένη χαζόφατσα που έχει σε συνδιασμό με το λιγδέ μαλλί , δεν τον κάνει αντιπροσωπευτικό δείγμα ήρωα . Ούτε το ότι παίζει φούτμπολ , ούτε το ότι έχει τόσο καλό ξανθό γκομενάκι δίπλα του .... Θα μπορούσε να είναι ο χαβαλές ρέμπελος αδελφός του Jed , ή ο ποιητής μισάνθρωπος αδελφός του Jed ...
Ο τηλεοπτικός Brett Cullen ( FALCON CREST , LOST , GHOST RIDER , MAKE IT OR BREAK IT , PERSON OF INTEREST ) είναι ο πατέρας των δύο αγοριών και σερίφης της πόλης , Tom Eckert . Με κίνδυνο της ζωής του και με σκοπό να βγουν από την κρυψώνα τους και τους φάνε λάχανο , φωνάζει με μεγάφωνο στα παιδιά του να κάνουν αυτό που πρέπει για "να διώξουν τους καργιόληδες από το σπίτι τους !" . Με αποτέλεσμα να φάει μια σφαίρα στο κεφάλι για να στρώσει χαρακτήρα ...
Ο Will Yun Lee ( TOTAL RECALL ) είναι ο Κάπταιν Cho , διοικητής της περιοχής και σκληρός τύπος που πυροβολεί για να γίνει κατανοητός . Οι άνθρωποι ήρθαν για να σώσουν τους Αμερικάνους από την κουλτούρα της υπερκατανάλωσης και της ασυδοσίας και εκείνοι τους υποδέχονται με πέτρες ! Σκοτώνει τον πατέρα του Jed και ξεκινάει μανούρα με πυρωμένα βλέμματα που θα τελειώσει με αίμα .
Οι υπόλοιποι είναι δεύτεροι χαρακτήρες και γκομενάκια που χρησιμοποιούνται ώς ωραία πρόσωπα για ρομαντικό κερασάκι/ταύτιση στη τούρτα - δεν έχουμε καιρό για σχέσεις και κλάματα όταν έχουμε πόλεμο κύριοι ...
-------------------------------------------------------
Η ταινία είναι ρημέηκ της κλασικής ψυχρο-πολεμικής περιπέτειας του 1984 με τον ίδιο τίτλο , μόνο που εδώ οι Ρώσοι/Κουβανοί έχουν αντικατασταθεί από Βόρειο-Κορεάτες (που είχαν ξέκινήσει ως Κινέζοι , αλλά αντικαταστάθηκαν για να πάρει παγκόσμια διανομή η ταινία - έτσι κι αλλιώς στην Βόρεια Κορέα , μόνο ο Πρόεδρος βλέπει ταινίες)
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ,
η ταινία έπρεπε να έχει άλλους ηθοποιούς και να λέγεται EXPENDABLES 3 , με τους κατάλληλους ανθρώπους να απαντούν κατάλληλα σε μια εισβολή από την Βόρεια Κορέα .
Αλλά , ας χωνέψουμε τα γκομενάκια (αρσενικά και θυληκά) , ως σωτήρες της Γης της Ελευθερίας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.