Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

THE LAST SONG (2010)

Άλλη μια ρομαντική περιπέτεια με μουσικές προεκτάσεις , γραμμένη από την ερωτευμένη πένα του Nicholas Sparks .
H Miley "Hannah Montana" Cyrus είναι η Ronnie Miller . Ζει με τον μικρότερο αδελφό της και την μητέρα της . Οι γονείς της έχουν χωρίσει και με το που θα αρχίσει το καλοκαίρι , η μικρή θα πρέπει να πάει να μείνει με τον πατέρα της που δεν γουστάρει καθόλου . Ο πατέρας της είναι μουσικός και ζει σε ένα σπίτι κοντά στην παραλία . Η Ronnie έχει θέματα με την αστυνομία και γενικότερα είναι άγριο γκομενάκι που κυκλοφορεί με στραβωμένη φάτσα φορώντας μαύρα , αρβύλες στη παραλία και κουκούλα μέσα στα αυτοκίνητα (τα πάντα αστραφτερά δόντια Χάνα Μοντάνα χαλάνε λίγο την οφθαλμαπάτη) ... Μικρή αγαπούσε τη μουσική και έπαιζε πιάνο , αλλά ο χωρισμός των γονιών της της στοίχησε . Στο νέο της σπίτι προσπαθεί να σώσει κάτι αυγά χελώνας που βρίσκει στην παραλία (υπό-υπόθεση #1) . Η Ronnie θα αρχίσει να κάνει παρέα με άλλους ατιμέλητους και σιγά σιγά θα ξαναμπλέξει με τον νόμο (χωρίς να φταίει - υπο-υπόθεση #2) , πράγμα που δεν θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα για το υπόλοιπο της ταινίας , αφού ο έρωτας καραδοκεί .
Ο Liam Hemsworth (ο αδελφός του Thor - πήρε αυτόν τον ρόλο , αφού έχασε τον ρόλο του μαρβελικού Θεού της αστραπής από τον ίδιο του τον αδελφό - αργότερα έπαιξε στο EXPENDABLES 2 , οπότε του συγχωρέθηκαν όλες οι αμαρτίες) , είναι ο Will Blackelee , ο γραμμωμένος χαϊστας της παραλίας . Μπορεί να είναι , αλλά δεν είναι το αναμενόμενο καλομαθημένο πλουσιόπαιδο . Δουλεύει σε μηχανουργείο/εθελοντής σε ενυδρείο και χύνει τίμιο ιδρώτα (παρόλο που ζει σε ένα μέγαρο που έχει έκταση μιας μικρής πόλης) . Γνωρίζει την Ronnie πέφτοντας κατά λάθος πάνω της , ενώ θαμπώνει τα πλήθη παίζοντας μπιτς βόλευ . Είναι η μέρα με την νύχτα . Σταδιακά αναπτύσσεται ειδύλλιο μεταξύ τους (ας είναι καλά οι χελώνες της υπο-υπόθεσης #1 που τους έφεραν πιο κοντά) , και πέρα από τον ίδιο , η όλη καταλυτική ατμόσφαιρα θα την κάνει να ερωτευτεί και την μουσική . Οι σαχλίτσες με τα μπουγέλα (και νερό και λάσπη) , ελαφρύνουν κάπως την ιστορία κάνοντας τον έρωτά τους να φαντάζει παιδικός ... Η ζωή του είναι προγραμματισμένη , ενώ η Ronnie δεν ξέρει τι θέλει να κάνει ... οι τριβές ξεκινούν με το που θα γνωρίσει τους γονείς του , κυρίως την κυριλέ μάνα του , αλλά ο Will δεν έχει νιώσει έτσι για άλλη κοπέλα ποτέ πρίν ....
SPARKS-ΙΚΗ ΙΝΤΡΙΓΚΑ :
Ο πατέρας της Ronnie κατηγορείται οτι έχει κάψει την εκκλησία της περιοχής , ενώ το έχει κάνει ένας φίλος του Will ... και ο Will σκέφτεται να πει την αλήθεια ... Συν το γεγονός πως ο πατέρας της Ronnie πάσχει από καρκίνο και οι μέρες του είναι μετρημένες .
-------------------------------------------------------------
ΒΟΥΡΚΟΜΑΤΟΜΕΤΡΟ : 0%
Δυστυχώς οι δοντάρες της Χάνα Μοντάνα δεν μου προκάλεσαν το παραμικρό συναίσθημα , πέρα από ένα 30% για το τελικό δράμα του πατέρα (έγραφε ένα κομμάτι στο πιάνο που το τελείωσε η κόρη - και το πιάνο είναι πάντα πέσιμο) .
Προτείνεται για διπλή προβολή με το CROSSROADS (2002) . Λόγω άλλης έφηβης σταρ μέσα , όχι για τίποτε άλλο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.