Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

REMEMBER ME (2010)

Ρομαντική περιπέτεια καταστάσεων στην Νέα Υόρκη του 2001 .
Ο Robert Pattinson είναι ο Tyler Hawkins , ο ρέμπελος νέος που ζει με τους δικούς του κανόνες . Ο Pattinson είναι η φυσική εξέλιξη του James Dean που μεταμορφώθηκε σε Dylan McKay την δεκαετία του '90 και επέστρεψε ως βρικόλακας το 2008 . Φυσικά δεν μπορώ να τον δω σε άλλη ταινία πέρα από το Twilight , αφού περιμένω την στιγμή που θα βγάλει δόντια , αλλά εδώ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο μοναχικός βιβλιοφάγος του πανεπιστημίου που μπλέκει σε καυγάδες , ζώντας πάντα με τον προσωπικό του κώδικα δικαιωσύνης . Είναι σοφιστικέ καπνιστής και έχει μεγάλο πρόβλημα με τον υπερπλούσιο πατέρα του (Pierce "πιο κυριλέ πεθαίνεις" Brosnan) . Είχε και έναν αδελφό , ο οποίος έχει αυτοκτονήσει εξαιτίας του πάντα-πολυάσχολου-στο-γραφείο πατέρα του - εξού και όλο αυτό το μίσος .
Η Emile de Ravin ( η Claire του LOST ) είναι η Ally Craig . Η Ally είχε δει την μητέρα της να δολοφονείται από λατίνους συμμορίτες όταν ήταν μικρή , οπότε έχει κάποια θέματα μέσα της και αυτή , σαν τον Tyler . Ζει με τον πατέρα της ο οποίος είναι αστυνομικός που έχει πάψει να πιστεύει στην δικαιωσύνη μετά τον θάνατο της γυναίκας του .
Οι δύο νέοι είναι συμφοιτητές και κάποια στιγμή αρχίζουν να βγαίνουν (μετά από παρότρυνση του κολλητού φίλου του Tyler που του λέει πως η τύπισσα είναι η κόρη του αστυνομικού που του έσπασε τα μούτρα) . Η γνωριμία σύντομα εξελίσεται σε έρωτα που κάποια στιγμή θα εκτροχιαστεί εξαιτίας του τρόπου που γνωρίστηκαν , αλλά το όλο θανατερό που υπάρχει μέσα στην ψυχολογία των δύο νέων θα τους ξανασυνδέσει ... Οι εκρήξεις του Tyler θα ενώσουν και την υπόλοιπη οικογένεια - έχει και μια μικρότερη αδελφή , η οποία περνάει τα πάνδεινα στο σχολείο γιατί την θεωρούν περίεργη .
Και εκεί που όλα φαίνονται πως έχουν διορθωθεί επιτέλους ....
Το γεγονός που μου χάλασε την ψυχολογία για το υπόλοιπο βράδυ , έρχεται προς το τέλος της ταινίας το οποίο δεν πρόκειται να το αποκαλύψω .... είναι σαν να λες το τέλος του MIST και να τους ξενερώνεις όλους ....
---------------------------------------------------------------------
ΒΟΥΡΚΟΜΑΤΟΜΕΤΡΟ : 30% γιατί κάθομαι και βλέπω ανθρώπους να ερωτεύονται μέσα σε μια οθόνη , σύν άλλο 50% για τον τρόπο που τελειώνει η ταινία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.