Κυριακή 5 Απριλίου 2015

CINDERELLA: PLAYING WITH DOLLS (2015)


Γνωστό και ως σκέτο PLAYING WITH DOLLS - το CINDERELLA πρέπει να μπήκε αργότερα γιατί μάλλον ο σκηνοθέτης έχει απωθημένα από την παιδική του ηλικία και μισεί φανατικά τον Disney .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Rene Perez ( DEMON HUNTER , ALIEN SHOWDOWN: THE DAY THE OLD WEST STOOD STILL , THE DEAD THE DAMNED AND THE DARKNESS , THE BURNING DEAD ) .
Μανιακός δολοφόνος με καλοφτιαγμένη μάσκα και τάση προς τον κανιβαλισμό απελευθερώνεται από σκληροπυρηνική φυλακή της Λατινικής Αμερικής με σκοπό να δράσει ανενόχλητος μέσα σε δασώδη περιοχή προσφέροντας αιματοβαμμένη συγκίνηση σε εκκεντρικό εκατομμυριούχο στον οποίο ανήκει έκταση του δάσους . Ο γουστώζος πλούσιος μαγνητοσκοπεί τις δολοφονίες μέσω καμερών που έχει τοποθετήσει πάνω σε δέντρα για την προσωπική του ευχαρίστηση .
Ο Richard Tyson ( THE KINDERGARTEN COP ) είναι ο Scopophilio , ο εκκεντρικός παρατηρητής των γεγονότων . Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα ψέμα για εκείνον μέσα στο κεφάλι του . Θέλει να βλέπει μόνο φόνους όμορφων γυναικών . Αράζει σε σκοτεινό δωμάτιο φορώντας επίσημο πανωφόρι ύπνου και τσεκάρει συνεχώς την τεράστια οθόνη του υπολογιστή του . Είναι συνδεδεμένος με έναν ορό , γεγονός που μαρτυρά ανίατη ασθένεια . Έχει πολλά όπλα γύρω του και στην δούλεψη του υπάρχουν μισθοφόροι που επιβλέπουν την εύρυθμη λειτουργία του "κυνηγότοπου" . Πέρα από συλλογή όπλων , ο Scopophilio διατηρεί ιδιαίτερη συλλογή από βαζάκια τα οποία περιέχουν τις καρδιές των διάφορων κοριτσιών που κανονίζει ο μανιακός μασκοφόρος του δάσους (ψάχνει για νύφη πιθανόν) ...
Αν δεν ήταν τόσο άρρωστη η κατάσταση του και έπαιρνε μια πιο scifi τροπή το σενάριο , θα μπορούσε άνετα να είναι cyborg επικυρίαρχος κατεστραμμένης μεγαλούπολης ο οποίος παρατηρεί τις δολοφονίες των άτυχων επιζώντων που χάθηκαν μέσα στην περιοχή του (από το υπόγειο του) .
Φαίνεται να έχει άμεση και προσωπική επαφή με τον δολοφόνο ο οποίος τον υπακούει κάθε φορά που του απαγορεύει να σκοτώσει την εκάστοτε κοπέλα που διαμένει μέσα στο πολυτελές καταφύγιο που διαθέτει μέσα στο δάσος .
Προς το τέλος της ταινίας βλέπουμε πως βρίσκεται μέσα σε μια τεράστια αποθήκη η οποία είναι σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του μέσα στο δάσος .
Η Natasha Blasick ( DEATH OF EVIL , PARANOID ACTIVITY 2 ) είναι η Cindy , ή η μοντέρνα έκδοση της Σταχτομπούτας για να δικαιολογηθεί ο τίτλος της ταινίας . Η μοίρα της επεφύλαξε ένα άσχημο παιχνίδι μετά από την ξαφνική φυγή της συγκατοίκου της . Έμεινε χωρίς έπιπλα και λεφτά και με τον γλοιώδη ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να προσπαθεί να την ρίξει στο κρεβάτι του για τσάμπα διαμονή . Έχει χάσει την δουλειά της (όταν είσαι όμορφη τηλεφωνήτρια , δεν αργεί πολύ η γυναίκα του αφεντικού να χάσει την ψυχραιμία της και να σε διώξει) και επιπλέον μπορεί να απελαθεί γιατί διαθέτει ανατολικο-ευρωπαϊκή ομορφιά .
Η τύχη θα της χτυπήσει (κυριολεκτικά) την πόρτα μερικές ώρες αργότερα .  Ένα κλειδί αυτοκινήτου και μια προσφορά καλοπληρωμένης εργασίας από ιδιωτική εταιρία θα την βρουν να κατευθύνεται άμεσα προς την ύπαιθρο με σκοπό να ξεκινήσει την καινούργια της καριέρα ως καθαρίστρια σε πολυτελή κατοικία μέσα σε δάσος για μερικούς μήνες . Για χίλια δολάρια τον μήνα και τσάμπα διαμονή και σίτιση η πρόταση φαίνεται δελεαστική , οπότε η Cindy δεν διστάζει να ξεκινήσει χωρίς δεύτερη σκέψη . Το σπίτι υποτίθεται πως ανήκει σε έναν ηλικιωμένο κύριο ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Δανία , αλλά όλοι ξέρουμε πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης παρακολουθεί μέσα από τις κάμερες του τα πάντα ...
Ο David A. Lochhart ( THE CROW: PURGATORY 2 , THE CHRONICLES OF THE ORDER: BLOODLINE , COWBOYS VS ZOMBIES , THE DEAD AND THE DAMNED AND THE DARKNESS ) είναι ο ηρωικός αστυνόμος Burnett . Βρίσκεται στο κατόπι του εγκληματία που έχει διαπράξει δολοφονίες εξαφανισμένων κοριτσιών και τριγυρίζει στο δάσος αντιμετωπίζοντας τους μισθοφόρους του Scopophilio . Συναντά την Cindy 25 λεπτά πριν το τέλος της ταινίας την στιγμή που απολαμβάνει ημίγυμνη το τζακούζι της . Της αποκαλύπτει πως κυνηγά τον ύποπτο των δολοφονιών ανά τον πλανήτη , καθώς τον έχει αναζητήσει από την Λιθουανία μέχρι την Βολιβία
Σώζει την Cindy από βέβαιο βιασμό με κομμάτι δέντρου . Δεν την σώζει από τον εκατομμυριούχο όμως ο οποίος εμφανίζεται φάντης μπαστούνι και την βάζει μέσα στο αυτοκίνητο του σώζοντάς την από τον "μανιακό" .
-------------------------------------------------
Η "Σταχτομπούτα" του τίτλου δεν έπαιζε με κούκλες , αλλά με τα νεύρα του θεατή για 83 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.