Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

FINAL PRAYER (2013)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον πρωτοεμφανιζόμενο Elliot Goldner στα γνωστά πρότυπα της εποχής του βρέθηκε-αληθινό-ντοκουμέντο-αλλά-ξέρουμε-όλοι-πως-είναι-ταινία .
Γνωστό και ως THE BORDERLANDS στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας .
Ερευνητές της Καθολικής Εκκλησίας απεσταλμένοι από το Βατικανό , αναλαμβάνουν να βγάλουν άκρη ταξιδεύοντας σε επαρχιακή περιοχή της Αγγλίας με σκοπό να εξηγήσουν τα παράξενα "θαύματα" που συμβαίνουν μέσα στην εκκλησία του χωριού .
Ο Gordon Kennedy ( RED DWARF , ROBIN HOOD , DOCTORS ) είναι ο Deacon , καθολικός ιερέας ο οποίος αμφισβητεί τα πάντα γύρω του μετά από όλα αυτά που έχει βιώσει τόσα χρόνια που ερευνά υποθέσεις για την εκκλησία . Έχει ζήσει βίαια γεγονότα που κατέληξαν στον θάνατο ιερέων μερικά χρόνια νωρίτερα και από τότε έχει στραφεί σε άλλες θρησκείες ψάχνοντας τόσο τον εαυτό του όσο και το πρόσωπο του θεού . Στην εν λόγω υπόθεση που έλαβε χώρα κάπου στην Λατινική Αμερική δεν είχε καταφέρει να σώσει τους καθολικούς ιερείς οι οποίοι έπεσαν θύματα εμπόρων ναρκωτικών/μάγων και το έχει βάρος στην συνείδηση του . Θέλει να αποδείξει με σθένος πως ο παπάς του χωριού χρησιμοποιεί τεχνικά μέσα για να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην ενορία του και να απολαύσει τα έσοδα της θαυματουργής δημοτικότητας της εκκλησίας του .
Ανακαλύπτει με τρόμο πως όντως κάτι ανόσιο συμβαίνει μέσα στην εκκλησία , αλλά δεν έχει καμία σχέση με την μυθιστορία που χρησιμοποιεί η καθολική χριστιανοσύνη .
Ο Παγανισμός μπορεί να έχει εξαφανισθεί από τον φυσικό του εχθρό τον χριστιανισμό , αλλά το χώμα θυμάται τις αρχέγονες δυνάμεις που το πότισαν με αίμα πριν ανοίξουν οι ουρανοί στην μίζερη φαντασμαγορία της συμπόνιας .
Ο Robin Hill ( PUMPKINHEAD 4: BLOOD FEUD ) είναι ο Gray , ο χαλαρός τεχνικός που έχει αναλάβει την υποστήριξη της έρευνας μέσω καμερών . Δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιστός - σε σημείο κωμικής ανακούφισης - αλλά η δεμένη χημεία του με τον σκεπτικιστή Deacon κάνουν τις ανταλλαγές των λόγων τους ευχάριστες χωρίς να εμποδίζουν την νοσηρή ατμόσφαιρα να αναπτυχθεί .
Ο Aidan McArdle ( THE DUCHESS ) είναι ο Πατέρας Mark , ο κρυόκωλος "σκληρός" καθολικός ιερέας της παρέας που παίζει μόνο με τους δογματικούς κανόνες της εκκλησίας και έχει αναλάβει τον ρόλο του κακού ανάμεσα στο ερευνητικό τρίγωνο . Αδιαφορεί για την αθεΐα του Gray και την λέει συνέχεια στον Deacon , κάνοντας τον χαρακτήρα του αχώνευτο από την πρώτη στιγμή (ανεπτυγμένοι καθόλα και οι τρείς χαρακτήρες , κάτι το οποίο δεν βλέπεις συχνά σε παρόμοιες ταινίες του είδους - μπορεί να μην τον συμπαθείς , αλλά θέλεις να δεις τι θα συμβεί παρακάτω) .
Είναι ο πρώτος που θα έρθει σε επαφή με την αόρατη οντότητα που κατοικεί κάτω από τις πέτρες της εκκλησίας - ο πρώτος που θα τον "πάρει ο διάολος" αν μιλάμε με καθολικούς όρους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.