Κυριακή 26 Απριλίου 2015

THE HARVEST (2013)

Γραμμένο από τον Stephen Lancelloti ( βοηθός προ-παραγωγής στο CITIZEN TOXIE: THE TOXIC AVENGER IV ) και σκηνοθετημένο από τον John McNaughton ( HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER , THE BORROWER , WILD THINGS ) .
Παρανοϊκή μητέρα χρησιμοποιεί τον ανήλικο "γιο" της για να συλλέξει τα εσωτερικά του όργανα , με σκοπό ο οποίος αποκαλύπτεται προς το τέλος της ταινίας και είναι καλά φυλαγμένος στο κελάρι του σπιτιού της .
Η Samantha Morton ( MINORITY REPORT , JOHN CARTER ) είναι η σατανική μητέρα νοσοκόμα , Δόκτωρ Katherine Young . Η εμπειρία χρόνων που απέκτησε στο νοσοκομείο της έχει δώσει τις γνώσεις που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας το αρρωστημένο σχέδιο της : να σώσει τον γιο της με κάθε τρόπο συλλέγοντας τους καρπούς της "συγκομιδής" της .
O Michael Shannon ( Στρατηγός Zod στο MAN OF STEEL ) είναι ο ξενερωμένος-με-την-ζωή-του πατέρας στην κοινωνική εξίσωση της διαλυμένης οικογένειας , Richard . Επίσης γιατρός ο οποίος έχει παρατήσει την δουλειά του για να φροντίζει τον γιο του . Γνωρίζει τι συμβαίνει και προμηθεύει παράνομα την γυναίκα του με φάρμακα από το τοπικό νοσοκομείο την ίδια στιγμή που διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με την νοσοκόμα που του προμηθεύει την ντόπα . Δεν προβάλει σθένος ενάντια στις προσταγές της αρχηγού της οικογένειας , Katherine μέχρι το τέλος της ταινίας όπου και αλλάζει στρατόπεδο προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση και να εξιλεωθεί για την απαθή στάση του τερματίζοντας τα πάντα μέσα στην αναμενόμενη εξαγνιστική πυρκαγιά που θα βάλει στο σπίτι .
Η Natasha Calis ( THE POSSESSION ) είναι η Maryann , η νέα άφιξη στην μικρή γειτονιά της επαρχιακής πόλης . Οι γονείς της πέθαναν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αναγκαστικά θα πρέπει να μείνει με τους παππούδες της ( ο EASY RIDER Peter Fonda κάνει τον παππού ) , γεγονός που της χαλάει την διάθεση καθώς θα αλλάξει σχολείο και θα χάσει τους φίλους της . Κάτι το οποίο μεταβάλλεται σταδιακά , γνωρίζοντας τον φιλάσθενο γείτονα Andy .
Ο Charlie Tahan ( I AM LEGEND , GOTHAM ) είναι ο πάντα κουρασμένος Andy Young . Ένα βήμα πριν καταστραφεί το συκώτι του , παρόλο που είναι μόλις 15 χρονών . Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί υπό την εποπτεία της μητέρας του , τον έχει οδηγήσει σε αυτή την ημι-ζωντανή κατάσταση . Όταν είναι εκτός σπιτιού (που συμβαίνει μόνο χωρίς να το γνωρίζει η μητέρα του γιατί ο έξω κόσμος είναι γεμάτος παθογόνα μικρόβια και άλλα φανταστικά δεινά) , κυκλοφορεί σε αναπηρική καρέκλα . Είναι ανήμπορος για οτιδήποτε άλλο , πέρα από το να κοιμάται και να ονειρεύεται μια διαφορετική , κανονική ζωή . Μέσα στο σπίτι τα πάντα είναι ελεγχόμενα από την μητέρα του η οποία όταν λείπει για τις δουλειές τις , τον ελέγχει μέσω κινητού τηλεφώνου για να γνωρίζει κάθε του βήμα ανά πάσα στιγμή .
Μέχρι που θα γνωρίσει την πρώτη του φίλη , την Maryann . Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τροπή των γεγονότων , καθώς ο μικρός Andy θα γεμίσει ενέργεια και θα προσπαθήσει να αλλάξει την ζωή του - πριν τον σταματήσει η μητέρα του για το καλό του καταστρέφοντας τον ψυχολογικά (μιας και σωματικά το έχει πετύχει καταπονώντας τον οργανισμό του με φάρμακα) και πριν αποκαλυφθεί πως το αληθινό του όνομα είναι Jason Kimanick ...
Όποιος δεν έπιασε το υπονοούμενο μπορεί να ξοδέψει 104 λεπτά παρακολουθώντας την άνευρη εκτελεστικά αλλά με κατάλληλες προδιαγραφές νοσηρή ιστορία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.