Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

SPLIT (2016)

Γραμμένο με αρχική ιδέα το "ο-καθένας-μπορεί-να-γίνει-ότι-θέλει-αν-το-σκεφτεί-πολύ-δυνατά" , αλλά ας το κάνουμε δεύτερη ταινία σφίνα στο προσωπικό σουπερηρωικό κινηματογραφικό σύμπαν της τριλογίας που έχει στο μυαλό του ο σκηνοθέτης το οποίο δεν έχει εγκυμωνήσει ακόμη από την υποσυνείδητη ασωτία των ζάμπλουτων crossfitάδων της MARVEL/DC και σκηνοθετημένο ως ψυχολογικό θρίλερ τρόμου από τον M. Night Shyamalan ( UNBREAKABLE , AFTER EARTH , THE VISIT ) .
O James McAvoy ( WANTED ) είναι ο Kevin Wendell Crub . Είναι επίσης ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Barry , ο 9χρονος Headwig , ο μανιακός με την καθαριότητα ocdας Dennis , η διαβητική Jade , o Orwell , o Heinrich , η Norma , ο Goddard , η Bernid , Patricia , Poly , Rakel , Felida , Jalin , Kat , Mary Raynolds , o B.T. , o Samuel , o Ian , ο κύριος Pritchard και η κρυπτοζωική 24 προσωπικότητα που περιμένουν όλες οι υπόλοιπες , άλλες με φόβο , άλλες με λατρεία κλειστής σέχτας να εμφανιστεί : Το Κτήνος .
Ο Dennis αρέσκεται στο να βλέπει ημίγυμνα κοριτσάκια να χορεύουν γύρω του . Για αυτόν τον λόγο απαγάγει 3 μαθήτριες γυμνασίου και τις φυλακίζει στα πίσω δωμάτια του ζωολογικού κήπου όπου εργάζεται με σκοπό να απολαύσει το παράνομο σόου με την άνεση του δεσμοφύλακα .
Από τις 3 κοπέλες που αλλάζει δραματικά η καθημερινότητά τους η ιστορία επικεντρώνεται στην Casey Cooke ( Anya Taylor-Joy - THE VVITCH , MORGAN ) . Η Casey είναι προβληματικός χαρακτήρας και φαίνεται να το σκάει συνέχεια από το σπίτι της αφού ο κηδεμόνας της είναι ο αρκουδάκος θείος με τον οποίο συνήθιζαν να παίζουν χωρίς ρούχα στο δάσος ως ξέγνοιαστα ζωάκια όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικο κοριτσάκι . Το γεγονός της σωματικής/ψυχολογικής κακοποίησης είναι αυτό που την σώζει τελικά από τις κανιβαλικές ορέξεις του μεταμορφωμένου Κτήνους όταν εκείνο κάνει την super-villainική εμφάνισή του προς το τέλος της ταινίας και αρχίσει τις φανφάρες για το τι μπορεί να κάνει στα αδύναμα ανθρωπάκια .
Επιτέλους ο Bruce Willis θα έχει κάποιον αντάξιο να παίζει μπουνιές μέσα από τοίχους στην επόμενη ταινία GLASS που είναι να βγει το 2019 , με τον Elijah "mother$%kin" Price να κάνει συνομοτικά σχέδια υψηλού προϋπολογισμού πίσω από τα κάγκελα της φυλακής από το 2000 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.