Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

DEATH NOTE: LIGHT UP THE NEW WORLD (2016)


Γραμμένο από τους Takeshi Obata και Tsugumi Oba .
Σκηνοθετημένο από τον Shinsuke Sato ( GANTZ , I AM HERO ) .
Ως εισαγωγικό σημείωμα στην μέσες-άκρες γνωστή ιστορία για όσους έχουν διαβάσει το ομότιτλο manga , πλέον 6 "τετράδια θανάτου" έχουν πέσει - αυτή τη φορά - σε διάφορα σημεία του πλανήτη (σε κάθε κινηματογραφική συνέχεια το κακό αποκτά global διαστάσεις όταν τελειώνει το τοπικό ενδιαφέρον) από τους βαριεστημένους δαίμονες του θανάτου .
Ο Kira (και γενικότερα το franchise στην απο 'δω μεριά του πλανήτη) είναι νεκρός εδώ και μια δεκαετία , αλλά κάνει ξαφνικά την εμφάνιση του σε κρατικές οθόνες υπολογιστών ως ψηφιακός ιός/μεσσίας θανάτου που θέλει να καθαρίσει μια για πάντα την σάπια κοινωνία από τους κάθε βαθμίδας εγκληματίες για να δημιουργήσει τον νέο ειρηνικό καθ ομοίωση και εικόνα κόσμο .
Τα τετράδια έχουν βρεθεί σε λάθος χέρια με αποτέλεσμα κατά συρροήν δολοφόνοι να αραδιάζουν πτώματα στο πέρασμά τους σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες . Οι πιστοί του Kira προσπαθούν να συλλέξουν τα τετράδια και απειλούν δημόσια με επιπλέον αιματοχυσία σε τηλεοπτικό σταθμό αν δεν τους παραδοθεί το τελευταίο τετράδιο . Η Ειδική Ομάδα Διαχείρησης των Τετραδίων Θανάτου της αστυνομίας με έναν παλιό γνώριμο από την αρχική υπόθεση προσπαθεί να πιάσει τους μανιακούς με τα τετράδια και τους πιστούς του Kira , αφού είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος είναι με ποιόν έχοντας την βοήθεια ενός νέου εκκεντρικού L .
Αν κάνεις το λάθος και στρέψεις την προσοχή σου αλλού έστω και για λίγο κινδυνεύεις να βρεθείς εκτός του σεναριακού λαβύρινθου που χονδρικά είναι :
Οι διάδοχοι του L κυνηγιούνται με τους διάδοχους του Kira σε μια ασταθή σπείρα εγκεφαλικής διαύγειας που χαρακτηρίζεται κυρίως από την αυστηρή δομή των στυλιζαρισμένων διαλόγων των δημιουργών της ιστορίας με την ειδική ομάδα της αστυνομίας να ακροβατεί μέχρι να βγει μια άκρη για το ποιος θα αποκαλύψει το πρόσωπό του πρώτος και χάσει ως αποτέλεσμα την ζωή του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.