Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

EZRA (2017)


Πληροφορίες σχετικά με σεναριογράφο και σκηνοθέτη (πέρα από το όνομα Jayakrishnan) δεν υπάρχουν στο imdb . Το wikipedia αναφέρει έναν Jay K ο οποίος είναι μάλλον ο Jayakrishnan .
Νεόνυμφο ζευγάρι από το μητροπολήτικο Mumbai (από την μεριά που χορεύουν αυθόρμητα όλη μέρα γυμνασμένοι όμορφοι άνθρωποι , όχι από εκεί που χέζουν ομαδικά στα ποτάμια και σε τρώνε ζωντανό οι μύγες) , μετακομίζει μετά βιντεοκλιπίστικης ρομαντικής κομεντί ατμόσφαιρας (τρια ερωτικά τραγούδια ακούγονται συνολικά) στο επαρχιακό Kochi λόγω μετάθεσης του συζύγου της , Ranjan ( Prithviraj Sukumaran ) σε καλύτερα αμοιβώμενη θέση ευθύνης σε πυρηνικό εργοστάσιο .
Ένα εβραϊκό κειμίλιο/φυλακή κακόβουλου πνεύματος καταλήγει στο καινόυργιο σπίτι όταν πέφτει στην προσοχή της γυναίκας που ψωνίζει στην τοπική αγορά για να διακοσμίσει την καινούργια της ζωή . Περιεργαζόμενη το νέο της απόκτημα η Priya ( Priya Anand ) θα πέσει θύμα κατάληψης από κάτι νοσηρό που ξεφεύγει από τον μαγικό περιορισμό της εξάστερης σφραγίδας προστασίας πάνω στο κουτί . Τα περίεργα περιστατικά και οι παραισθήσεις που ισοδυναμούν με εύκολες ανατριχίλες δυτικών ταινιών του είδους κάνουν την Priya να φαίνεται κακομαθημένη στα μάτια του συζύγου της (όμως δεν αργεί να γίνει και αυτός μάρτυρας ανεξήγητων καταστάσεων που ξεθυμαίνουν μόλις αλλάξει πλάνο η κάμερα) .
Ο χριστιανός πνευματικός και θείος του Ranjan (μεγάλωσε μαζί του μετά τον θάνατο της μητέρας του) επισκέπτεται το σπίτι του ζευγαριού και καταλαβαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά από την πρώτη στιγμή . Σύμφωνα με τον Πατέρα Samuel το κουτί που αγόρασε ως διακοσμιτικό η Priya είναι ένα Dybbuk (ανύσηχο πνεύμα νεκρού Εβραίου μέσα σε δοχείο) .
Το ανύσηχο πνεύμα που ταλαιπωρεί τους νιόπαντρους ανήκει στον Abraham Ezra , έναν νεαρό εβραίο πλούσιας οικογένειας που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας θυμωμένου όχλου πίσω στη δεκαετία του '40 εξαιτίας μιας κοινωνικά άτυχης ερωτικής σχέσης με φτωχή χωριατοπούλα που κατέληξε στην αυτοκτονία της . Ο αρχιμάγος πατέρας του Abraham φρόντισε να μεταφέρει το πνεύμα από το παράλυτο σώμα του παιδιού του μέσα στο μοιραίο κουτί μέσω αιματοβαμμένης τελετής .
Έξτρα θρησκευτική βοήθεια έρχεται από παλαίμαχο Εβραίο ιερέα που καλείται να αναλάβει την μυστήρια υπόθεση (αλλά αρνείται , οπότε αναλαμβάνει δράση ο σχεδόν Τζεφιρελικός Ιησούς κλώνος γιος του μετά τον ξαφνικό θανατό του) . Τα πράγματα δυσκολεύουν μετά το νέο της εγκυμοσύνης της Priya , καθώς υπάρχει φόβος κατάληψης του σώματος του εμβρύου από τον αόρατο ταραξία ....
Η τελική πράξη του δράματος θα παιχτεί μέσα σε εκκλησία κατά την διάρκεια εντυπωσιακού wu xia εξορκισμού (δεν αναφέρω σε ποιον είχε μπει το πνεύμα και τι σκοπός είχε τελικά προς χάρην επίπλαστης αγωνίας) με έντονη χρήση καλωδίων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.