Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

I AM A HERO (2015)


Γραμμένο από τον τηλεοπτικό Akiko Nogi ( το σενάριο είναι βασισμένο στο manga του Kengo Hanazawa ) και σκηνοθετημένο από τον ότι-είναι-manga-θα-το-κάνω-ταινία Shinsuke Sato ( THE PRINCESS BLADE , GANZ: PERFECT ANSWER , DEATH NOTE: LIGHT UP THE NEW WORLD , BLEACH ) .
Ο 35χρονος Hideo Suzuki ( Yo Oizumi - TOKYO GHOUL ) είναι βοηθός σχεδιαστής manga . Λιγομίλητος και εσωστρεφής με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη το οποίο σκονίζει εδώ και 15 χρόνια στην βιβλιοθήκη του . Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το μεγάλο μπαμ με κάποιον από τους τίτλους που έχει στο κεφάλι του εξαιτίας του άτολμου χαρακτήρα του . Η σε-ηλικία-γάμου/εγκυμοσύνης κοπέλα του ξενερώνει που δεν έχει καταφέρει να εκδώσει τίποτε δικό του τόσα χρόνια και τον πρίζει καθημερινά που συνεχίζει να ξοδεύει τα λεφτά του στο ασόβαρο χόμπι του . Το ποτήρι της ανέχειας ξεχειλίζει όταν για πολλοστή φορά δεν καταφέρνει να εκδοθεί και βλέπει κακήν κακώς την έξοδο από το σπίτι που πληρώνει ενοίκιο μονομερώς η φίλη του .
Μοναδική του συντροφιά στον δρόμο είναι η καραμπίνα του (την οποία κατέχει νόμιμα) .
Την ίδια στιγμή μια αγνώστου προελεύσεως μόλυνση κάνει τους ανθρώπους μανιακούς νεκροζώντανους κανίβαλους ξεκινώντας την ζόμπι αποκάλυψη .
Μοναδική σωτηρία φαίνεται να είναι ο καθαρός αέρας του ιερού βουνού Fuji που καταφέρνει και εξουδετερώνει ολοκληρωτικά τον ιό ZQN (δόκιμη δημοσιογραφική ονομασία) με μεταφυσικό τρόπο .
Στην μοναχική του πορεία ο Hideo συναντάει την schoolgirl Hiromi ( Kasumi Arimura ) η οποία έχει δαγκωθεί από ένα μολυσμένο μωρό γειτόνων αλλά δεν μεταμορφώνεται τελείως σε αλλήθωρο τέρας (βλέπε post-millennial Pennywise) , κυρίως λόγω της κοντινής απόστασης από το θαυματουργό βουνό . Η όμορφη νεαρή αντιθέτως αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις που την κάνουν σούπερ όπλο εναντίον των νεκροζώντανων και όλων όσων την απειλούν .
Η τελική πράξη του κωμικού δράματος που βιώνει ο αποφασισμένος αντι-ήρωας του τίτλου παίζεται σε ένα τουριστικό εμπορικό κέντρο πέριξ του βουνού όπου έχουν βρει καταφύγειο μερικοί επιζώντες και έχουν στήσει μια δική τους κοινωνία με ανάλογους κανόνες επιβίωσης που έρχονται σε αντίθεση με ημι-μολυσμένες μαθήτριες , τυπολάτρες κατόχους νόμιμων όπλων και νεκροζώντανους πρωταθλητές κολεγιακού τρίαθλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.