Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

THE 13TH FRIDAY (2017)


Μεγαλόπνοα γραμμένο και σκηνοθετημένο με κατά πολύ μικρότερη τσέπη αλλά με τίμιες προθέσεις από τον Justin Price ( DARK MOON RISING , ALIEN REIGN OF MAN , THE ELF ) .
Κάπου στο Τέξας υπάρχει ένα σπίτι το οποίο λέγεται πως είναι στοιχειωμένο . Στο οικόπεδο του σπιτιού είχε χτιστεί μια εκκλησία η οποία επικοινωνεί με το σπίτι υπογείως . Η οικογένεια που ζούσε στο σπίτι από το 1902 , εξαφανίστηκε μετά την θυσία της κόρης από την μητέρα (την έλουσε με πετρέλαιο και την έκαψε) ..
Μερικά μέρη αυτού του κόσμου είναι πηγές απόλυτου κακού (και απόλυτης αντιγραφής ταινιών που ήταν τρομαχτικές στις αρχές του 2000) .
Παρέα 10 ατόμων που αναζητούν δράση πίνοντας μπύρα και κοιτώντας αμήχανα ο ένας τον άλλο προσποιούμενοι πως έχουν μαζευτεί για να παρτάρουν , επισκέπτονται το συγκεκριμένο σπίτι , καθώς θεώρησαν καλή ιδέα να πάνε εκεί και να εξερευνήσουν το μυστήριο αυτού του σύγχρονου μύθου .
Βρίσκονται μπλεγμένοι άθελά τους σε ένα αέναο παιχνίδι θυσιών και λήξεων ξαφνικής τρομάρας . Θα αναγκαστούν να φορέσουν μαύρες ρόμπες σατανικών καλόγερων με μουτσούνες Blind Dead υπό την επήρεια ελέγχου μιας υπερφυσικής κουρδιστής μπάλας που είναι στην "πραγματικότητα" ένα καταραμένο ημερολόγιο (κάτι ανάλογο του θρηνοκύβου puzzle στο HELLRAISER) : Κάθε μήνα θα πρέπει να εκτελούν και έναν άνθρωπο για να επιβιώσουν της άτυπης συνθήκης πίστης που έκαναν με την ανόσια οντότητα που κατοικεί στο σπίτι και κάτω από αυτό .
Σχεδόν 13 μήνες αργότερα οι εξαφανίσεις ατόμων στην περιοχή συνεχίζονται , αλλά ο προϋπολογισμός της παραγωγής δεν κατάφερε να βάλει αστυνομικούς στο σενάριο .
Η Allison Taylor ( Lisa May - DARK MOON RISING , ELVES ) νιώθει τύψεις και προσπαθεί να επικοινωνεί με τις οικογένειες των θυμάτων - κάτι που προκαλεί εκνευρισμό στους υπόλοιπους της παρέας . Ήδη 12 ταλαίπωροι έχουν δοθεί βορρά στο σκοτάδι και η παρέα χρειάζεται άλλο ένα σφαχτάρι για να σώσει τις ψυχές των ατόμων που την απαρτίζουν .
Το τελευταίο θύμα θα πρέπει να είναι ένας από τους δράστες , με την Allison να είναι η κύρια υποψήφια .
Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αποφύγουν το τέλος που τους περιμένει στην αρχή του 13 Μήνα (σύμφωνα με το αποκρυφιστικό internet που αναλύεται στην ταινία από τους διάφορους ερευνητές του πληκτρολογίου , ο 13 μήνας είναι ο απόκρυφος απαγορευμένος από τα ημερολόγια μήνας όπου ο Εωσφόρος έπεσε στη γη) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κολάζ από σκηνές φόνων που έχεις δει κατά επανάληψη σε άλλες ταινίες για να ολοκληρωθεί το 90λεπτο σατανικό συμβόλαιο και να πάμε επιτέλους σπίτια μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.