Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

KESARI (2019)


"Jo bole so nihaal. Sat sri akal!"
 
Γραμμένο με τονομένο το εθνικό συναίσθημα και σκηνοθετημένο με πυρακτωμένα δάκρυα από τον Anurag Singh ( DISCO SINGH , PUNJABI 1984 , SUPER SINGH ) .
Το πολεμικό δράμα περιόδου περιγράφει με ανάλογη χρήση ειδικών εφε και υπεράνθρωπων ικανοτήτων που αψηφούν τους νόμους της φυσικής και της αδράνειας τον ηρωισμό των 21 ανδρών του 36ου Sikh Τάγματος του Βρετανικού-Ινδικού στρατού εναντίον 10.000 Αφγανών αγριανθρώπων .
Ο '90s βετεράνος ήρωας/ομορφόπαιδο Akshay Kumar ( MOHRA , SUHAAG , TARAZU , JAANWAR και πολλά πολλά άλλα ) είναι ο παράτολμος και αφοσιωμένος λοχίας Havaldar Ishar Singh . Αποδεικνύοντας τον ηρωισμό του κατά την διάσωση Αφγανής γυναίκας η οποία σερνόταν στην εκτέλεση από μουσουλμάνους τραμπούκους ξεκινάει μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν στην ιστορική μάχη του Saragarhi . Η απόφαση του να επέμβει σε τοπικά θέματα που δεν αφορούν την Βρετανική Αυτοκρατορία (έκτος αν υπάρχει κάποιο συμφέρον) τον φέρνουν σε άμεση αντιπαράθεση με τον ψηλομύτη αξιωματικό του τάγματος του με αποτέλεσμα να βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε άλλο φρούριο , το χαβαλέ φρούριο Saragarhi το οποίο λειτουργεί ως αναμεταδότης μηνυμάτων  μεταξύ των άλλων δύο κτισμάτων που ελέγχουν την αχανή έρημο .
Εκεί ο Havaldar θα πρέπει να επαναφέρει σε μάχιμη κατάσταση τους χαλαρούς στρατιώτες που αράζουν στον ήλιο παρακολουθώντας ψηφιακές κοκορομαχίες (κανένας κόκορας δεν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων) .
Οι σχεδόν ξεβράκωτοι άντρες σιγά-σιγά θα επανέλθουν σε φόρμα (στολή) και θα σεβαστούν τον σκληρό αλλά δίκαιο διοικητή τους (αφού πρώτα ξεσπάσουν όλοι μαζί σε αυθόρμητο χορευτικό) μέχρι την τελική θυσία της ιστορικής μάχης που κρατάει γύρω στην μια ώρα (της 2μιση ωρών συνολικής διάρκειας της ταινίας) .
Όταν τους ζητήθηκε να αποχωρίσουν , κανείς τους δεν δέχτηκε . Έμειναν πίσω για να καθυστερήσουν τον εχθρό μέχρι να έρθουν ενισχύσεις . Οι Ινδοί δεν τρέχουν μπροστά στον κίνδυνο . Με αυτόν τον τρόπο πεθαίνουν από επιλογή τους ελεύθεροι , καθώς πέρα από τους Αφγανούς , έχουν και τους λευκούς καταπιεστές πάνω από το κεφάλι τους ...
Ο Havaldar επέστρεψε στην αγαπημένη του σύζυγο , η οποία μάλλον πρέπει να είναι νεκρή κρίνοντας από τα flashbacks/οράματα που είχε μέσα στην έρημο .
Ο Κακός :
Ο Rakesh Chaturvedi είναι ο Μουλάς Saidullah . Ο Havaldar εξευτέλισε αυτόν και τους άντρες του όταν τους χάλασε την φιέστα της εκτέλεσης και για αντίποινα ένωσε της φυλές της περιοχής για να μάθει στους κατακτητές ένα ματωμένο μάθημα μέσω ιερού πολέμου (αιώνες τώρα , ακόμα να το εμπεδώσουν) .
Το φανατισμένο κάθαρμα έδωσε εντολή θανάτωσης της άτυχης γυναίκας μπροστά σε όλους ξεκινώντας έτσι την πολιορκία του φρουρίου .
Καταλήγει με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό όταν προσπαθεί να βγάλει το τιμημένο τουρμπάνι του αιμόφυρτου Havaldar (ο οποίος λίγο νωρίτερα τα είχε βάλει με όλους κρατώντας ένα πυρωμένο σπαθί) . Κανείς άλλος δεν πείραξε τα τουρμπάνια των νεκρών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.