Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

VINAYA VIDHEYA RAMA (2019)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Boyapati Srinu ( BHADRA , TULASI , DAMMU , LEGEND ) .
Γυρισμένο στα telugu .
Οι αρνητικές κριτικές στοίχησαν την εμπορική αποτυχία στην παραγωγή .
O παραγωγός/ηθοποιός/χορευτής Ram Charan ( YEVADU , KHAIDI No.150 , RANGASTHALAM ) είναι ο Konidela Ram . Τα 4 αδέλφια του τον βρήκαν τυχαία όταν ήταν μωρό δίπλα σε ράγες τραίνου (στις οποίες προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά όταν έγιναν μάρτυρες λαθρεμπορίας ανήλικων από καθάρματα) να τον τρώνε αργά ψηφιακά μυρμήγκια αλλά τον έσωσαν και τον έκαναν αδελφό τους .
Ο ευκατάστατος γιατρός που βοήθησε το μωρό συγκινήθηκε από την άθλια ζωή των αγοριών και τα υιοθέτησε όλα προσφέροντάς τους μόρφωση και μια καλύτερη ζωή . Τα καθάρματα επέστρεψαν μετά από μερικά χρόνια με σκοπό να σκοτώσουν τα 4 παιδιά αλλά ο νέος τους αδελφός πήρε ματωμένη εκδίκηση .
Μεγαλώνοντας , ο Ram έγινε υπερασπιστής των αδύναμων και στην προσπάθεια του να επιβάλει την τάξη στην τοπική κοινωνία Raja Bhai Munna .
στέλνει σε κώμα τον τοπικό δικτάτωρα
Με ξαφνική μετάβαση στο παρόν (υποτίθεται πως ο Ram έβλεπε εφιάλτη) , ο Ram νομίζει πως η απόδωση δικαιωσύνης στον δικτάτορα ήταν απλά ένα κακό όνειρο . Βρίσκεται στον αληθινό κόσμο να είναι μέλος μιας τεράστιας οικογένειας : 4 αδέλφια , 4 σύζυγοι των αδελφών του και τα παιδιά τους , μετατρέποντας την περιπέτεια σε μουσικο-χορευτική κωμωδία καταστάσεων . Ο μεγαλύτερος αδελφός του Bhuvan Kumar , είναι υποψήφιος στις εκλογές και τα υπόλοιπα αδέλφια βοηθούν στον τίμιο αγώνα του .
Κάποιοι όμως δεν θέλουν τίμιους ανθρώπους στην εξουσία και ακολουθεί μακιαβελικό δράμα το οποίο μπερδεύεται από τα χρονικά μπρος-πίσω του σκηνοθέτη και την έλλειψη γνώσης Ινδικών του θεατή .
Ένας τραμπούκος υποψήφιος απειλεί τον Bhuvan αλλά ο Ram τον εξεφτελίζει μπροστά σε όλους με αποτέλεσμα ο πατέρας του να στείλει αδίστακτους μισθοφόρους για να του απαγάγουν ολόκληρη την οικογένεια !
Ο αδελφός πεθαίνει και η αφήγηση μεταφέρεται χρονικά μέσα από κλωτσιές που διαλύουν τοίχους στο παρόν με την συζυγό του να απαιτεί εκδίκηση για τον θανατό του . Ο χαρακτήρας του Ram φαίνεται να τρέχει συνέχεια μέσα στον χρόνο για να προλάβει το κακό στο δεύτερο μισό της ταινίας .
Ο Κακός :
Ο Vivek Oberoi ( KAAL , KRRISH 3 , VIVEGAM ) είναι ο τοπικός bihari δικτάτωρας , Raja Bhai Munna . Με το που ξυπνάει από το ονειρικό κώμα (έχει ουλή για να θυμάται για πάντα τον Ram) , στέλνει τους μπράβους του να απαγάγουν τα αδέλφια του υπεράνθρωπου ήρωα .
Μετά από ματαωμένη απόδοση δικαιοσύνης εναντίον σχεδόν 300 ταλαίπωρων , ο Ram σπάει για δεύτερη φορά τα κόκκαλα του δικτάτορα και του αφαιρεί το κεφάλι μετά από υπολογισμένη κλωτσιά που τον έστειλε με γεωμετρική ακρίβεια πάνω στην κόψη ενός σπαθιού καρφωμένου σε δέντρο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.