Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

YUMMY (2019)


Βελγική "ζομπωδία" μερικώς φόρος τιμής στις σεξοκωμωδίες περασμένων μη πολιτικά ορθών εποχών γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον βυζολάγνο Lars Damoiseaux .
Αρχικά νόμιζα πως το YUMMY αναφέρεται στο πως βλέπουν οι νεκροζώντανοι τα εντόσθια και τα μυαλά των ανθρώπων , αλλά στην πορεία κατάλαβα πως εννοεί το πως βλέπουν οι άντρες τα μεγάλα στήθη των γυναικών και συγκεκριμένα της πρωταγωνίστριας - φυσικό αρχέτυπο καθώς η βίαιη αρπαγή/στέρηση του μωρού από την μητέρα ρόγα επιφέρει τις διάφορες σεξουαλικές επιπλοκές στην ανάπτηξη της ορμής του/ταυτότητας οι οποίες έχουν γεμίσει τον πλανήτη πανελίστες , πολεμιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης και λοιπούς μειονοτικούς οι αποίοι αντί να αντιπροσωπεύονται από το φύλο τους ταυτίζονται με γράμματα τις ουρανιοτοξικής αλφαβήτου .
Η λαχταριστή από το λαιμό και κάτω ξανθιά Alison Jacobs , η σχεδόν τραβεστί από τις πλαστικές μητέρα της Sylvia και ο αρχετυπικός ευνούχος ατζαμής γκομενός της Michael ταξιδεύουν σε μια μυστική κλινική κάπου στην Ανατολική Ευρώπη με σκοπό να μειώσει το μέγεθος του στήθους της . Η μαμά έχει λογαριασμό τιμητικού μέλους στην συγκεκριμένη κλινική και σκοπεύει να κάνει λιποαναρόφηση , λεύκανση πρωκτού και βραζιλιάνικο κώλο (γιατί ήθελε πάντα να μοιάζει με 25χρονη πόρνη όπως της λέει στην συνέχεια η κόρη της - ή instagram influencer συμπληρώνω εγώ) .
Κατά την διάρκεια της επέμβασης της Alison , ο Michael δημιουργεί προβλήματα με το άγχος και την φοβία του με το αίμα και καταλήγει να απελευθερώνει μια ασθενή η οποία έχει μολυνθεί από έναν ιο ο οποίος αντί να την κάνει νεώτερη την έκανε νεκροζώντανη κανίβαλο . H επέμβαση ματαιώνεται προς τέρψη όλου του αντρικού πληθυσμού αλλά η ζόμπι αποκάλυψη ξεκινά ...
Ο διευθυντής της κλινικής και βασικός χειρούργος δόκτωρ Krawczyk αρχικά κάνει την πάπια , αλλά όταν μολύνεται και ο ίδιος αποκαλύπτει το θανατηφόρο μυστικό της κλινικής . Το Youth Treatment Program δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι παρενέργειες δεν μπόρεσαν να μείνουν κρυφές .
Διάφοροι πελάτες του παλαβού δόκτωρα μετά το πέρας των διαφόρων αισθητικών επεμβάσεων , συγκροτούν θύλακες αντίστασης προσπαθώντας να επιβιώσουν των επιθέσεων από τους μανιακούς κανίβαλους με την ανάλογη φαρσοκωμωδία σωματικού τρόμου να εφραίνει καρδιές (και έντερα) .
Το νοσοκομείο περικυκλώνεται από στρατό και αστυνομία και οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται σημαντικά καθώς όσοι προσπαθούν να βγουν από αυτό πυροβολούνται χωρίς προειδοποίηση .
Δεν υπάρχει ρομαντικό φινάλε παρόλο που γνωρίζουμε από νωρίς τις προθέσεις του "γαμπρού" .
Τα ζόμπι είναι συγκαμένα κατά κύριο λόγο , αλλά μερικά κινούνται σαν πίθηκοι ή χορευτές σύγχρονου χορού . Υπάρχουν ξεντεριάσματα και εφάνταστο gore αλλά η τρεμάμενη κάμερα δεν βοηθάει στις περισσότερες περιπτώσεις καδραρίσματος των στιγμών βίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.