Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

RUMAH DARA (2009)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την δυναμική MOμάδα των Kimo Stamboel και Timo Tjahjanto ( KILLERS , HEADSHOT , THE NIGHT COMES FOR US , MAY THE DEVIL TAKE YOU ) .
Το συγκεκριμένο πρωτόλιο splatter/survival horror πόνημα έχει την τιμή να είναι η πρώτη ταινία από Ινδονησία η οποία απαγορεύτηκε στην Μαλαισία .
Κυκλοφόρησε στη δύση ως MACABRE και είναι βασισμένη στο μικρού μήκους DARA μέλος της ανθολογίας TAKUT: FACES OF DEATH (2008) .
Παρέα φίλων κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο με σκοπό να συνοδεύοσουν ένα νιόπαντρο ζευγάρι με προορισμό την Αυστραλία για ένα νέο ξεκίνημα . Η χαρούμενη ατμόσφαιρα διαταράσσεται όταν βρίσκουν στην μέση του δρόμου μια όμορφη γυναίκα σε έξαλη κατάσταση . Την έχουν ληστέψει και ζητάει βοήθεια να επιστρέψει στο σπίτι της το οποίο είναι στον δρόμο πρός το αεροδρόμιο .
Οι καλοί Ινδονήσιοι σαμαρήτες βοηθούν χωρίς δεύτερη σκέψη την άτυχη γυναίκα και πηγαίνοντας στην μέση του πουθενά πέφτουν στην παγίδα μιας οικογένειας κανιβάλων (μητέρα , δύο γιοί και η κόρη δόλωμα) οι οποίοι ανοίκουν σε μυστική σέχτα (με μάλλον Ολλανδικές αποκρυφιστικές ρίζες Ιλλουμινάτι Ελευθεροτεκτόνων) και σκοτώνουν ανυποψίαστους για να τους κλέψουν τα όργανα με σκοπό να διατηρήσουν (όχι μόνο την δική τους , αλλά και των πλούσιων αποκρυφιστών/πελατών τους) σωματική ομορφιά και ρώμη εις τον αιώνα τον άπαντα (βλέπε Ουροβόρο Οφι/Αθάνατο Φίδι/Αιώνιο σύμβολο σε μια σκηνή παρελθοντικής προβολής) .
Επειδή οι ταινίες από Ινδονησία είναι "μεταξύ μας" υπόθεση , βλέπεις γνωστές φυσιογνωμίες να προσπαθούν να επιβιώσουν γλυστρώντας στην υπερβολή των αιματοβαμμένων κάδρων του τρόμου :
O Ario Bayu ( HEADSHOT , BUFFALO BOYS , GUNDALA ) είναι ο Adjie , ο χαρούμενος νεόνυμφος/σύντομα πατέρας , κεντρικός χαρακτήρας της παρέας .
Η Julie Estelle ( THE RAID 2 , HEADSHOT , THE NIGHT COMES FOR US , FOXTROT SIX ) είναι η Ladya . Αρχικά δεν ήθελε να συμμετέχει στην χαρούμενη παρέα του αποχαιρετισμού αλλά αποδεικνύεται σημαντική χαρακτήρας στην επιβίωση των απαχθέντων .
Η καθηλωτική Shareefa Daanish ( THE  NIGHT COMES FOR US , MAY THE DEVIL TAKE YOU 2 ) είναι η αδίστακτη μαμά της οικογένειας που δεν λέει να πεθάνει .
Ο Arifin Putra ( THE RAID 2 , FOXTROT SIX ) είναι ο Adam , ένας από τους δύο γιους της φαμίλιας με την υπερφυσική δύναμη που δεν σταματάει σε τίποτε όποτε χρειαστεί να κυνηγήσει το θηραμά του .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.