Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ATTACK OF THE KILLER SHREWS (2016)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο με πενιχρά μέσα , βοήθεια από φίλους και φαρμακευτική αγωγή από τον ανεξάρτητο Ken Cosentino ( TROMA'S DEAD INSIDE , WOLF HOUSE ) . Remake του ομότιτλου κρυπτοζωικού sci-fi πονήματος μηδενικού προϋπολογισμού του Ray Kellogg από το μακρινό 1959 .

Παρανοϊκός επιστήμονας προσπαθεί να βρει ένα αντίδοτο για την λύσσα και καταλήγει να δημιουργεί μεταλλαγμένα ποντίκια που έχουν το μέγεθος σκυλιών (περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα πλάσματα παρακάτω) . Τα λυσσασμένα όντα τρομοκρατούν μια μικρή πόλη όπου μικρή ομάδα ατάκτων/δευτερευόντων χαρακτήρων που παριστάνουν τους ηθοποιούς στο 85λεπτο σκετσάκι προσπαθούν να επιβιώσουν πριν ο στρατός ρίξει πυρηνικά ως τελική λύση αναχαίτησης του προβλήματος (στο πίσω μέρος του πυραύλου βλέπεις το χέρι που τον περιστρέφει για να ολοκληρωθεί η ψευδαίσθηση) .

Η εισαγωγή από τον Πρόεδρο της TROMA , Lloyd Kaufman έπρεπε να με έχει προϊδεάσει πως το συγκεκριμένο remake θα αναλωνόταν με την πρώτη ευκαιρία σε ένα κλαυσίγελο κλανιάς και φαρσοκωμωδίας με ατάκες και κοιτάγματα στην κάμερα . Τα θανατηφόρα τρωκτικά αυτή την φορά δεν είναι σκυλιά που τους έχουν φορέσει κουρελούδες/σφουγγαρόπανα αλλά άνθρωποι που είναι ντυμένοι σαν γορίλες/λυκάνθρωποι , ή ομοιώματα σκυλιών που παριστάνουν τα μεταλλαγμένα ποντίκια ως χειροκίνητες μαριονέτες από ανθρώπους με λούτρινες προβιές και εμφανή την μονωτική ταινία που συγκρατεί όπως όπως το όλο τερατούργημα (σε μια σκηνή κυνηγητού υπάρχει και ένα ταλαίπωρο λυκόσκυλο που το έχουν ντύσει με φορμάκι για το κρύο ως ελάχιστος φόρος τιμής στην πρώτη ταινία και στο γενικότερο κακό γούστο της παραγωγής) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.