Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

MERCY BLACK (2019)

 











Γραμμένο με έμπνευση από την επηρεασμένη από creepy pasta ιντερνετικούς/αστικούς μύθους παιδική εγκληματικότητα και σκηνοθετημένο από τον Owen Egerton ( FOLLOW , BLOOD FEST ) σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει καινούργιο franchise στο κινηματογραφικό σύμπαν της Blumhouse Productions .

Η Marina Hess ( Daniella Pineda - THE VAMPIRE DIARIES , THE ORIGINALS , JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM ) η οποία μου θύμισε αρκετά την Brenda Walsh στις πρώτες σεζόν του BEVERLY HILLS 90210 , είναι μια νεαρή γυναίκα η οποία επιστρέφει στο πατρικό της για να ζήσει μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της και το ανήλικο ανιψιό της . Ο μικρός νομίζει πως η θεία σπούδαζε ζωγραφική στην Αγγλία αλλά η Marina ήταν κλεισμένη σε ψυχιατρείο τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθώντας να επανέλθει στην πραγματικότητα . Όταν πήγαινε δημοτικό είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ένα κοριτσάκι παρέα με άλλη μια φίλη της . Σκοπός τους ήταν να φέρουν στην ζωή μια άψυχη κατασκευή από προσωπικά αντικείμενα γεμάτα πόνο η οποία ακούει στο όνομα Mercy Black .

Ενώ αρχικά όλα φαίνονται ήρεμα , κάποιος (από τους αρκετούς ενόχους/δευτερεύοντες χαρακτήρες με πρώτο και καλύτερο τον true crime φτωχοδιάβολο γκόμενο της αδελφής , Will ( Austin Amelio - THE WALKING DEAD ) ) λειτουργεί υπόγεια με σκοπό να επαναφέρει την χαμένη μνήμη της Marina και να την αναστατώσει σε σημείο κατάρρευσης . Η φήμη της Mercy μεταφέρεται στην νέα γενιά δημιουργώντας εύφορο (και κυρίως προσοδοφόρο) περιβάλλον για επόμενες συνέχειες μεταφυσικής αγωνίας . Θύμισε αρκετά το COME PLAY (2020) αλλά χωρίς τις bonus αυτιστικές υπερδυνάμεις του μικρού πρωταγωνιστή .

O Egerton δημιουργεί μια ατμόσφαιρα who-done-it μυστηρίου παλαιάς κοπής που ευτυχώς δεν είναι γεμάτη με τα αναμενόμενα τρομο-πετάγματα σήμα κατατεθέν της εταιρίας παραγωγής και του σύγχρονου σινεμά τρόμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.