Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

AMERICA 3000 (1986)


Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του '80 και οι Ιταλοί έχουν ξεσκιστεί να βγάζουν μετα-αποκαλυπτικές περιπέτειες ! Φυσικά η θρυλική CANNON δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια , και οι ηρωικοί παραγωγοί Golan/Globus έριξαν 2 εκατομμύρια δολάρια για μια κάπως πιο ανάλαφρη πληρωμένη απάντηση στα καφριλίκια των μακαρωνάδων !
Αυτή η ταινία είναι η μοναδική σκηνοθετική απόπειρα του σεναριογράφου των DEATH WISH 2 (1982) και OVER THE TOP (1987) , David Engelbach .
Βρισκόμαστε στο Κολοράντο της Αμερικής (τα γυρίσματα έγιναν στο Ισραήλ βέβαια) , 900 χρόνια μετά τον πυρηνικό πόλεμο Αμερικής-Ρωσίας που έχει ισοπεδώσει τα πάντα . Η ανθρωπότητα έχει επιστρέψει σε μια ημι-λίθινη εποχή , με την μόνη διαφορά πως πλέον κάνουν κουμάντο οι ζουμερές Αμαζόνες ! Οι άνδρες έχουν γίνει εντελώς άβουλοι υπάνθρωποι και χρησιμοποιούνται είτε ως σκλάβοι , είτε για ζευγάρωμα . Οι τυχεροί , γιατί οι υπόλοιποι ζουν ως ζώα .....
Ο Chuck Wagner είναι ο Korvis , ένας ανθρωπό-σκλαβους διαφορετικός από τους άλλους . Καταφέρνει να δραπετεύσει παρέα με έναν φίλο του , τον Gruss , όταν ήταν έφηβοι και είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από μια φυλή γυναικών , τις Frau . Μεγαλώνοντας , οι δύο φίλοι βρίσκουν και άλλους άνδρες και φτιάχνουν δικό τους οχυρό σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση . Ο Korvis μαθαίνει να διαβάζει , έχοντας μαζί του ένα βιβλίο που είχε βρει την ημέρα της απόδρασής του . Είναι γεννημένος ηγέτης . Μετά την τυχαία ανακάλυψη του πυρηνικού καταφυγίου του Προέδρου της Αμερικής , η ισορροπία δυνάμεων στα χαλάσματα θα ανατραπεί , αφού θα αποκτήσει όπλα με ακτίνες λέηζερ και χειροβομβίδες . Η εμφάνισή του ως "Πρόεδρος" στους αμμόλοφους , θα προκαλέσει μεσσιανικό πανικό , αφού φοράει μια χρυσή αντιπυρική στολή που τον κάνει να φαντάζει με εξωγήινο . Με αυτή την φανταστική περσόνα , θα παρουσιαστεί στις Αμαζόνες και θα τις αποπροσανατολίσει ... Σκοπός του να ενώσει επιτέλους τις γυναίκες και τους άντρες και να βάλει ένα τέλος στο μίσος μεταξύ των δύο φύλων ...
Πέρα από εδώ , ο Wagner έχει εμφανιστεί και σε ένα άλλο μετα-αποκαλυτπικό έπος , το THE SISTERHOOD (1988) , όπου οι καταστάσεις είναι αντεστραμμένες . Είναι περισσότερο γνωστός ως Automan από την συμμετοχή του στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας (1983-1984) .
Ο William Wallace ( BEVERLY HILLS COP , THE DELTA FORCE , SOLAR CRISIS , SOLO ) είναι ο Gruss .
Η Laurene Landon ( HYNDRA , THE STUFF , ARMED RESPONSE , IT'S ALIVE 3 , MANIAC COP 1&2 ) είναι η Vena , η μικρότερη κόρη της Raya . Όταν ήταν μικρή , είχε δει τον Korvis να το σκάει από τις Αμαζόνες της μάνας της , και της είχε κάνει εντύπωση . H Vena παίρνει το χρίσμα της αρχηγού από την ετοιμοθάνατη μάνα της , μαζί με έναν χάρτη όπου θα την βοηθήσει να βρει κάτι εκρηκτικά (τις λεγόμενες "Κεραυνόπετρες") . Το αναμενόμενο ειδύλλιο με τον Korvis δεν θα αργήσει . Η πυρηνική αποκάλυψη φαίνεται να μην έχει επηρεάσει καθόλου τις περμανάντ των Αμαζόνων και ειδικά την δική της . Μετά το MANIAC COP 2 (1990) , η Landon ξανά εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του MASTERS OF HORROR (2006) , και μια πρόσφατη επική περιπέτεια του David DeCoteau (αυτές με τα ημίγυμνα αγόρια που γυρίζει τελευταία) .
Η Victoria Barrett είναι η μεγαλύτερη κόρη της Raya , Lakella . Ξενερώνει που δεν έγινε εκείνη αρχηγός και δεν αργεί να ξεκινήσει τις συνωμοσίες εναντίον της . Το αφράτο στήθος της ήταν ικανό να την βάλει και σε αυτή την ταινία , αφού είχε ήδη εμφανιστεί σε δύο εφηβικές φαρσο-σεξο-κωμωδίες της Cannon , το HOT RESORT και HOT CHILI , το 1985 .
Η Sue Giosa είναι η Morha , η αδίστακτη αρχηγός μια άλλης φατρίας Αμαζόνων , η οποία περιμένει τις δύο αδελφές να φαγωθούν μεταξύ τους , για να αναλάβει εκείνη !
Ο Steve Malovic είναι ο Άααργκ ο Απαίσιος . Είναι ο γοριλάνθρωπος που βλέπεις στο εξώφυλλο . Οι Αμαζόνες τον έχουν μέσα σε ένα κλουβί , και τον χρησιμοποιούν ως αντίπαλο στην τελική τους δοκιμασία για πολεμίστριες . Θυμίζει αρκετά τον γοριλάνθρωπο που εμφανίζεται στο τέλος του BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA (1986) . Δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ σε ταινία ...
----------------------------------------------------
Χονδρικά , η όλη παραγωγή θυμίζει περισσότερο βαρβαρικό έπος του Roger Corman , παρά μετα-αποκαλυπτική δυστοπία , αλλά τα ζωγραφιστά περιβάλλοντα και η ανακάλυψη του πυρηνικού καταφυγίου του Προέδρου της Αμερικής , αλλάζουν την διάθεση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.