Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

THE DIVIDE (2011)


Η πολύπαθη μητρόπολη του πλανήτη υποφέρει για άλλη μια φορά , αυτή τη φορά από ρίψη πυρηνικών , και 3 εκατομμύρια δολάρια πετάχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση απ'το παράθυρο , αφού όλοι ήλπιζαν πως ο σκηνοθέτης του FRONTIERS (2007) θα μάζευε σώβρακα στην Αμερική - τα 22 χιλιάρικα των εσόδων της πρώτης εβδομάδας προβολής της , σφυρίζουν ακόμη αδιάφορα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ...
8 ένοικοι διαμερισμάτων , κάπου στην Νέα Υόρκη , προσπαθούν να ξεφύγουν από την ξαφνική επίθεση με πυρηνικά στην περιοχή , και βρίσκουν σωτηρία στο καταφύγιο που διαθέτει το κτήριο τους (παρέα με τον επιστάτη του κτηρίου) ... Ο θεατής παρακολουθεί τι ωραία συνεννοούνται 9 διαφορετικοί χαρακτήρες σε ακραίες καταστάσεις , και πόσοι ώρα χρειάζεται μέχρι να βγουν τα όπλα στο τραπέζι ...
O Michael Biehn είναι ο Mickey , ο επιστάτης του κτηρίου . Έχει ήδη δύο χαρακτηριστικούς ρόλους στην ζωή του , που του την έκαναν άνετη και που τον κάνουν ιδανικό να ανταπεξέλθει σε μετα-αποκαλυτπικές καταστάσεις . Αυτόν του Kyle Reece , πατέρα του αρχηγού της μελλοντικής αντίστασης εναντίον των μηχανών , και αυτόν του Dwayne Hicks , του συμπαντικού πεζοναύτη που εξολοθρεύει εξωγήινους σε ένα μέλλον που κάνουν κουμάντο οι απάνθρωπες εταιρίες .
Ο Mickey φαίνεται εξ'αρχής πως είναι άνθρωπος που ξέρει να επιβιώνει . Βρίσκεται ήδη πίσω απ'την υδραυλική ατσαλένια πόρτα του καταφυγίου , και είναι έτοιμος να την κλείσει στα μούτρα του έντρομου όχλου των ενοίκων που τρέχουν πρός το μέρος του !
Αν οι γιάπιδες που έχουν μαζευτεί στο υπόγειό του θέλουν να επιβιώσουν , θα πρέπει να τον ακούνε . Ξέρει από πυρηνικές αποκαλύψεις .
Ο ιστός της παρέας αρχίζει να διαλύεται στα 10 πρώτα λεπτά , αλλά ένα τσεκούρι και μια σφαλίαρα , θα επαναφέρουν την τάξη . Οι άνθρωποι με τα λευκά που θα κάνουν την ευπρόσδεκτη εμφάνισή τους στα 20 λεπτά , θα ανατρέψουν τα δεδομένα , αφού δεν έχουν έρθει ως ομάδα διάσωσης ... Η ταινία ξαφνικά μεταβάλεται σε αγώνα αιματοβαμμένης επιβίωσης μέσα στον κλειστό χώρο του υπογείου . Ο Mickey πρέπει να έχει κάποιου είδους εκπαίδευση (οι ταινίες που λέγαμε πριν) , για να ξεπαστρέψει με ευκολία 2 αρματομένους sci-fi στρατιώτες .
Μετά από εδώ , ξεκινάει η κατρακύλα και η εξαναγκαστική συμβίωση μετατρέπεται σε συναυλία του GG Allin ...
Η Lauren German ( THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE - το ρημέηκ - , HOSTEL 2 ) είναι η Eva . Είναι η μόνη που εμπιστεύεται ο Mickey . Της λέει για το κρυμμένο όπλο και την δεύτερη έξοδο του υπογείου ...
O Ivan Gonzalez ( THE ABCs OF DEATH ) είναι ο Sam . Ο γκόμενος της Eva ; Τρέχανε μαζί στην σκάλα . Σαν τρελή κάνει , γεγονός που δικαιολογείται από την ευρωπαϊκή του προφορά (Βαντάμικη) . Είναι αυτός που τρώει την σφαλιάρα για να ηρεμήσει .
O Courtney B. Vance ( D-TOX , FLASHFORWARD , FINAL DESTINATION 5 ) είναι ο Delvin . Έχει πρόβλημα συνεννόησης με τον Mickey , το οποίο μεγαλώνει όταν ανακαλύπτει πως ο Mickey διατηρεί καβάτζα με τρόφιμα ... Τρώει σφαίρα για να ηρεμήσει ...
Ο Milo Ventimiglia ( Peter Petrelli στο HEROES ) είναι ο Josh . Μετά τα ευχάριστα γεγονότα με τους στρατιώτες , παίρνει την πρωτοβουλία να βάλει μια λευκή στολή και να βγεί έξω για εξερεύνηση . Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ'ότι θα περίμενε κάποιος ... Το απότελεσμα της βόλτας του , είναι να τους παγιδεύσουν μέσα στο υπόγειο , σφραγίζοντας την πόρτα με οξυγωνοκόληση .
O Michael Eklund ( THE DAY ) είναι ο Bobby . Αυτός και ο Josh είναι οι τρέντυ μαγκίτες της παρέας . Γενικά δεν περιμένεις statham-ιες από τον Bobby . Είναι απροσάρμοστος και αυτός και ο φίλος του . Αποδεικνύονται οι πιο επικίνδυνοι από όλους , αφού σταδιακά αρχίζουν να ελέγχουν τους γύρω τους με εκφοβισμό και παράνοια . Η ραδιενέργια έχει φτάσει ήδη στον εγκέφαλο και όλα κρέμονται από μια κλωστή .
O Aston Holmes ( WIND CHILL ) είναι ο Adrien . Φαίνεται ήρεμος και μετρημένος . Είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Josh . Αρχίζει να αναπτύσεται ειδύλλιο με την Eva .
Η Rosanna Arquette ( PULP FICTION ) είναι η Marilyn . Η milf με την πρόχειρη ρόμπα και την ανήλικη κόρη . Μετά το αρχικό σοκ του χαμού της κόρης της , βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Bobby . Σε σημείο εκτροχιασμού .
H Abbey Thickson είναι η Wendi , η κόρη της Marilyn . Όταν έρχονται οι άνθρωποι με τα άσπρα , την παίρνουν με την βία από την μητέρα της , αφού πρώτα της κάνουν μια ένεση στο λαιμό ... Την ξαναβλέπουμε εξώφυλλο grindcore μπάντας μέσα σε δεξαμενή ...
--------------------------------------------------------
Γιατί δεν ψήθηκε ο κοινός νους για αυτή τη ταινία ;
Α. Υποθέτω πως όταν βλέπεις μέσα από το παράθυρο του διαμερίσματός σου , πέρα στον ορίζοντα το πυρηνικό μανητάρι να φουσκώνει , προλαβαίνεις να τρέξεις μέχρι το πυρηνικό καταφύγιο της πολυκατοικίας σου .
Β. Η μετα-αποκαλυπτική δράση εξελίσεται σύντομα σε άρρωστο ψυχόδραμα , με τον κάθε χαρακτήρα να καταρρέει σωματικά και ψυχολογικά και να βγάζει μεγάλα γούστα . Δεν διακεδάζεις βλεποντάς το . Δεν έχει Αγιατολάχ του Ρόκενρολ να κρατάει με αλυσίδα τον περίεργο με την μοϊκάνα και τις βάτες με τα φτερά ...
Γ. Το "όλοι μαζί μπορούμε" , ξεχάστε το . Ο καθένας για τον εαυτό του μέσα σε έναν καμμένο γκρι ορίζοντα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.