Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

BRANDED (2006)

ο ντράμερ , Crash .
το πρώτο θύμα .
το γνωστό βασανιστήριο με το πυρωμένο κουτάλι .
ψυχεδελο-φάση
η μάνατζερ .
ο κιθαρίστας του συγκροτήματος .
η κατάληξη της μάνατζερ ... (και αρκετών όσων είδαν την ταινία χωρίς να την βάλουν να παίζει στο γρήγορο)

H Darla Enlow ( TOE TAGS ) γράφει και σκηνοθετεί ένα μουσικό ψυχόδραμα β' διαλογής με την Next Monkey Productions να βάζει το χρήμα της παραγωγής και την Brain Damage Films να μας παραμυθιάζει με το εξώφυλλο του dvd . Μουσικό , γιατί αφορά ένα και-καλά διάσημο συγκρότημα και τις σχέσεις μεταξύ των μουσικών και της μάνατζερ .
Η ταινία ασχολείται με τις ζωές των μελών του τρισάθλιου γκλαμο-συγκροτήματος Carnal Fear και συγκεκριμένα κινείται γύρω από τα αλλοπρόσαλα συναισθήματα του κιθαρίστα/τραγουδιστή , Mitch Steiger . Βλέπουμε όλα τα μέλη να αράζουν σε μια ενοικιαζόμενη εξοχική βίλλα , με σκοπό να ηχογραφήσουν το νέο τους κομμάτι που έχει τον ψαγμένο χεβιμεταλάδικο τίτλο Death . Έχουν τελεσίγραφο από την μάνατζέρ τους να το έχουν έτοιμο μέσα σε τρεις μέρες ! Αυτοί βέβαια ασχολούνται με γκόμενες , αλκοόλ , και σταριλίκι στο μεταξύ τους .
Η όλη πλοκή σύντομα σε κάνει να πιστέψεις πως για όλα φταίει ο βλαμμένος ντράμερ ο οποίος κακομεταχειρίζεται εξ αρχής την γκόμενα του δένοντάς την με μονωτική ταινία και αφήνοντάς την να στρώσει χαρακτήρα (έτσι διασκεδάζουν οι καλλιτέχνες , γιατί ζουν με τους δικούς τους κανόνες) . Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όμως .
Η μάνατζερ του συγκροτήματος και ταλαίπωρη γκόμενα του Mitch , Megan , για να βοηθήσει το συγκρότημα να έχει πιο "αληθινό" ήχο , φοράει slasher παραλλαγή και σκοτώνει ανθρώπους ηχογραφόντας τις κραυγές τους για να τις χρησιμοποιήσει στο νέο τραγούδι ...
Ευχάριστη νότα είναι τα συνεχόμενα πολύχρωμα "οράματα" και εφιάλτες του Mitch (αρνητικό φίλτρο στην εικόνα , κάμερα που τρέχει γρήγορα και δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις , και άλλα τέτοια σαχλά βιντεοκλιπίστικα αρχές δεκαετίας '90) με την νεκρή του αδελφή , που σε κάνουν να θες να δεις την ταινία στο x8 .
Πράγμα που το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη και βλέπεις κατευθείαν την τραγική κατάληξη της Megan μέσα σε 20 λεπτά , αντί για 79 που είναι η κανονική διάρκεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.