Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ROAD WARS (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον σταθερό Asylum-ικό σκηνοθέτη/κινηματογραφιστή Mark Atkins ( EVIL EYES , DRAGON QUEST , PRINCESS OF MARS , BATTLE OF LOS ANGELES , SAND SHARKS , ANDROID COP ) .
Πριν βγει το "κανονικό" Mad Max , η Asylum φρόντισε να προλάβει/προσβάλει το όλο hype βγάζοντας κατευθείαν σε dvd το μεταποκαλυπτικό της lo-fi φεσο-έπος .
Ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει και οι δυνατοί με την '80ς αισθητική , τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα , τις κοντόκαννες καραμπίνες , τα άκωλα πέτσινα παντελόνια και το άπειρο στοκ από αναβολικά κάνουν κουμάντο στις έρημες μεγαλουπόλεις του αφιλόξενου περιβάλλοντος (όπως επιβάλει το πρωτόκολλο επιβίωσης) .
Ως επιπλέον άγχος στην καθημερινότητα των άτυχων που βιώνουν αυτή την πραγματικότητα θα συμβάλει το γεγονός πως ο λόγος της καταστροφής/ερημοποίησης του κόσμου ήταν το ξέσπασμα ενός φονικού ιού ο οποίος μετατρέπει τους ανθρώπους σε αιμοσταγείς κανίβαλους (και όχι ο πυρηνικός πόλεμος) !
Ο Thorne , ο κεντρικός αντι-ήρωας της ιστορίας - ο οποίος διαθέτει χαρακτηριστική Αυστραλιανή προφορά και ανάλογο δερμάτινο με μεταλλικές βάτες - βρίσκεται να περιπλανιέται αφυδατωμένος και χωρίς μνήμη μέσα σε όλο αυτό το χάος . Προσπαθώντας να βρει μια άκρη , ταυτόχρονα με την αναζήτηση απαραίτητων εφοδίων , θα αναγκαστεί να συνεργαστεί/συμμαχήσει ακούσια με την ομάδα των ταλαίπωρων επιζώντων που τον βρήκαν και παραλίγο να τον σκοτώσουν ως μολυσμένο , οι οποίοι τραβάνε σχεδόν τα ίδια ζόρια .
Η ομάδα των επιζώντων βρίσκεται σε μια παλιά πόλη/αεροδρόμιο/βάση που διαθέτει πόσιμο νερό και σχετικά αρκετές προμήθειες για να περάσουν άνετα αρκετούς μήνες .
Το γεγονός αυτό από μόνο του θα μπορούσε άνετα να τους κάνει στόχους στον τοπικό μεταποκαλυπτικό πολέμαρχο/Αγιατολάχ του Ρόκ εν ρολ , τον Reaver ( Micah Fitzgerald - 13/13/13 , FEAR THE WALKING DEAD ) ο οποίος θέλει τα πάντα για τον εαυτό του (και είναι παλιός γνώριμος του Thorne) , αλλά ούτε που τον ενδιαφέρει (προτιμάει να περνάει για σωσίας του Don "The Dragon" Wilson) !
Ο Thorne είναι σημαντικός για τους επιζώντες της βάσης χωρίς να το γνωρίζει , καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκεί αρχηγού Dallas ( John Freeman - COWBOYS VS DINOSAURS ) είναι ένας από τους θρυλικούς ανθρώπους οι οποίοι είχαν ανοσία στον ιό πριν καταρρεύσουν τα πάντα .
Η Chloe Farnworth ( DEAD CERT , BACKSLASHER , Asgardian weitress στο THOR 2: DARK WORLD , DEAD WOOD ) είναι η Nakada . Σκληροτράχηλη με σαρκώδη χείλη , θυμίζει κάτι από Angelina Jolie εποχής CYBORG 2: GLASS SHADOW (1993) . Είναι στην ομάδα του Dallas και προσπαθεί να σώσει την σχέση της φροντίζοντας τον μολυσμένο φίλο της , Kevin ( Phillip Andre Botello - MEGA SHARK VS MECHA SHARK ) . Ξέρει από όπλα και εναλλακτικό μέηκαπ .
Οι Μολυσμένοι/Ζόμπι :
Οι ασυγκράτητοι φρίκουλες με τα μπλαβί μούτρα βρίσκονται να τρέχουν αλλοπρόσαλλα μέσα στη νύχτα , γιατί την μέρα κρύβονται μέσα σε σπηλιές και άλλα γοτθικά λημέρια για να προστατεύονται από τον ήλιο (αλλά παρόλα αυτά τους αποκαλούν ζόμπι , παρόλο που δεν είναι νεκροζώντανοι , ίσως γιατί δεν έχουν αρκετή δαντέλα πάνω τους) . Ο ιός που τους έχει μολύνει είναι κάτι σαν λύσσα που τους προκαλεί υδροφοβία και φωτοευαισθησία . Αντί για νερό , οι παλαβοί δρομείς διψούν μόνο για αίμα και στην πρώτη ευκαιρία ορμάνε σε ότι κινείται .
Υπάρχουν φήμες για τους "Περιπατητές της Μέρας" , τους μολυσμένους δηλαδή που κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανθρώπους κατά την διάρκεια της ημέρας και δεν φαίνονται μολυσμένοι , κάτι που κάνει την αναζήτηση εξοπλισμού για τους επιζώντες ακόμη πιο δύσκολη και την περίπτωση της αμνησίας του Thorne ακόμη πιο σαπουνοπερατική ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.