Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

RIARU ONIGOKKO (2015)

Γραμμένο από τον Yusuke Yamada και σκηνοθετημένο από τον Shion Sono ( TOKYO TRIBES ) ο οποίος κάνει την πρωτιά να δημιουργήσει κάτι που κινείται κάτω από την διάρκεια των δύο ωρών .
Κυκλοφορεί στην δική μας πλευρά του πλανήτη ως TAG .
Όταν η τεχνολογία καταστήλει τις αρσενικές ορμές μέσα στα αχανή πλαίσια μιας ψηφιακής φαλοκρατίας και τα κορίτσια του σχολείου θα σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά τα φουστανάκια των στολών τους , τα βαμβακερά βρακάκια θα περπατήσουν στη Γη !
Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το σουρεαλιστικό υπερθέαμα του παραγωγικού Ιάπωνα σκηνοθέτη , παραφράζοντας τις εύπεπτες ζομπο-μπαρούφες του Δυτικού κινηματογράφου τρόμου , η απλά παρομοιάζοντας το με κάτι σαν το "Η Αλίκη στη Χώρα Των Φαρμάκων" .
Ο ευφυής συνδυασμός λυρικής αθωότητας , ονειρικών συμβολισμών , κβαντικής φυσικής , σύγκρουσης επιφάνειας και ουσίας , τακτικών σοκ ακραίας βίας και κοντινών κάτω από φούστες , περιγράφει και τα 85 λεπτά της βιντεο-αφήγησης που αφήνει τον θεατή στις σκέψεις του για το τι περίμενε πραγματικά να δει από τα δύο λεπτά του trailer της ταινίας .
Η νεαρή ηρωίδα Mitsuko πηγαίνει στο λύκειο και φαίνεται να κατοικεί σε έναν κόσμο ο οποίος έχει μέσα μόνο γυναίκες κάθε ηλικίας . 'Οταν ένα αόρατο κύμα κόψει στα δύο το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρειτις συμμαθήτριες της - μαζί με τα κορμάκια τους - θα τρέξει σαν να μην υπάρχει αύριο , φτάνοντας σε κάποια άλλη τάξη , νομίζοντας πως όλα ήταν ένα κακό όνειρο (τόσο εκείνη , όσο και όλοι όσοι βρίσκονται εκτός οθόνης) . Θα επανασυνδεθεί με τις καλές της φίλες που αργεί κάπως α αναγνωρίσει και θα κάνει κοπάνα την πρώτη ώρα των μαθημάτων για να βρεθεί αργότερα σε μία ακόμη χειρότερη κατάσταση με τις καθηγήτριες να πυροβολουν χωρίς έλεος τους πάντες μέσα στο σχολείο , σκοτώνοντας τις φίλες της και τρέποντας την πάλι σε άτακτη φυγή ...
Η Mitsuko ( Reina Triendl - JU-ON: OWARI NO HAJIMARI ) μεταφέρεται συνειδησιακά , μετά από τις ακραίες εκρήξεις βίας που διαδραματίζονται ακριβώς όπως σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι δράσης , μέσα σε άλλα δύο σώματα κοριτσιών , αυτά της Keiko ( Mariko Shinoda - TERRA FORMARS ) η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί σε μια εκκλησία τον μοναδικό άντρα που βλέπουμε στο πρώτο μισό της ιστορίας (ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα φέρετρο και έχει γουρουνοκεφαλή και μια κρεμασμένη γλώσσα για ρομαντζο) και της Izumi ( Erina Mano - THE NEXT GENERATION: PATLABOR ) μιας αθλήτριας που ετοιμάζεται να τερματίσει έναν σχολικό αγώνα δρόμου . Η τριπλή υπόσταση μέσα στα κορμιά που την περιέχουν προσπαθεί να καταλάβει τι της συμβαίνει , επιβιώνοντας το ζοφερό περιβάλον των πραγματικότητων που επισκέπτεται , μέχρι να καταλήξει στον τελικό της προορισμό ο οποίος δεν είναι άλλος από έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο γλυώδεις ιδρωμένους άντρες οι οποίοι ερωτοτροπούν έλέγχοντας/λατρεύοντας τους χαρακτήρες των κόσμων/επιπέδων που έχει ήδη επισκευτεί .
Η βάιη αφαίρεση από την ιστορία και η αναζήτηση/διαγραφή του επίκτητου χαρακτήρα της μέσω τριπλής αυτοκτονίας είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνει τους "δημιουργούς" της να την σεβαστούν - αν η ηρωίδα καταφέρνει να καταρρεύσει στην πορεία του ταξιδιού της για χάρη της αφήγησης , τα διαφορετικά κινηματογραφικά είδη που συνδέονται σε αυτή την προσπάθεια του προσδιορισμού του ήρωα καταφέρνουν να προβληματίσουν τον χρακτήρα όποιου παρακολουθεί την αναζήτηση από ασφαλή απόσταση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.