Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

UNNATURAL (2015)


Γραμμένο από τους Ron Carlson ( LIFE BLOOD ) και Arch Stanton .
Σκηνοθετημένο από τον Hank Braxtan ( FREDDY VS GHOSTBUSTERS , BLOOD EFFECTS , CHEMICAL PEEL ) .
Γνωστό και ως MANEATER .
Το χαλαρό σαββατοκύριακο ειδυλλιακής μπικίνι φωτογράφισης στα χιόνια ενός χιπστερά φωτογράφου γίνεται αγώνας ματωμένης επιβίωσης για τους άτυχους χαρακτήρες που βρίσκονται απροστάτευτοι μέσα στην παγωμένη φύση .
Η δραματική κλιματική αλλαγή ώθησε πολλές πολικές αρκούδες να κατέβουν πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής και τους πονόψυχους επιστήμονες της πολυεθνικής Clobirch να δημιουργήσουν ένα μεταλλαγμένο δείγμα το οποίο αφηνίασε , δραπέτευσε από το εργαστήριο και άρχισε να τρώει ότι βρεθεί στον δρόμο της !
O James Remar ( THE WARRIORS , ROBO WARRIORS , DEXTER ) είναι ο Martin Nakos , υπεύθυνος του ράντζου που φιλοξενεί την ομάδα του φωτογράφου και τα δύο μοντέλα του . Κυνηγός με 25 χρόνια εμπειρίας μέσα στην άγρια φύση , ένα με το σύμπαν και καλός φίλος με τους ιθαγενείς εσκιμόους οι οποίοι σε άλλες ταινίες κάνουν είτε τους ινδιάνους , είτε τους ινδιάνους λυκάνθρωπους . Εξηγεί στους ανίδεους λευκούς πως οι ντόπιοι έχουν τον θρύλο του "Ανθρωποφάγου" (το Maneater του τίτλου) . Πρόκειται για μια αρκούδα η οποία δεν έχει γεννηθεί με φυσικό τρόπο , αλλά είναι δημιουργία ενός κακόβουλου πνεύματος εκδίκησης .
Η γιγαντιαία αρκούδα κυκλοφορεί μόνο για να σκοτώσει - κάτι που κάνει ήδη το μεταλλαγμένο τερατούργημα (από κάθε άποψη) , δίνοντας στον θρύλο σάρκα και οστά . Δεν σκοτώνεται εύκολα και υποτίθεται πως θα χορτάσει μόνο όταν πάρει τόσο αίμα όσο έχει χύσει ο λευκός άνθρωπος στην περιοχή .
Φυσικά η αρκούδα πρόκειται για "αφύσικη" προβιά την οποία φαίνεται να φοράνε δύο άνθρωποι - για αυτό και τα κοντινά στο εν μέρη animatronic/ εν μέρη ακίνητο/ανέκφραστο κεφάλι του κτήνους είναι όσο λιγότερα γίνονται .
Ο Remar κρατάει σοβαρό χαρακτήρα καθ όλη την διάρκεια της ταινίας αλλά στην τελική αναμέτρηση όπου έχει κοτσάρει ένα τεράστιο τρυπάνι στο snowmobil του δεν κρατιέται - ίσως επειδή αργοπεθαίνει από σοβαρό τραύμα - και πετάει το αξεπέραστο "βάλε κάτι άλλο στο dna σου !" (εννοώντας το τρυπάνι) - λίγο πριν διαπεράσει το ταλαιπωρημένο αρκουδοτόμαρο με αυτό ...
Η Sherilyn Fenn ( THRASIN' , THE WRAITH , ZOMBIE HIGH , TWIN PEAKS ) είναι η δόκτωρ Hannah Lindval , η μοναδική επιζών από το εργαστήριο όπου δραπέτευσε η αρκούδα και την δεκαετία του '80 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.