Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

THE AUTOPSY OF JANE DOE (2016)



Γραμμένο από τους Ian B. Goldberg ( TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES , ONCE UPON A TIME ) και Richard Naing ( DEAD OF SUMMER ) .
Σκηνοθετημένο στο Λονδίνο από τον Νορβηγο Andre Overdal ( TROLLHUNTER ) ο οποίος θέλησε να κάνει μια ταινία τρόμου με το που είδε το THE CONJURING (2013) σε μια ειδική προβολή .
Πατέρας ιατροδικαστής παλαιάς κοπής και ανέμελος γιος βοηθός του έρχονται αντιμέτωποι με μια περίεργη ταυτοποίηση συνθηκών θανάτου μιας κοπέλας αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία θα είναι και η τελευταία τους .
Έχοντας υπόψης το τετελεσμένο των γεγονότων οι βασικοί χαρακτήρες είναι 3 :
Οι Tommy ( Brian Cox - ο πρώτος Hannibal Lector στο MANHUNTER , BRAVEHEART , TROY , X-MEN 2 ) και ο γιος του Austin Tilden ( Emile Hirsch - THE GIRL NEXT DOOR , LONE SURVIVOR ) έχουν πάθει ανοσία στο θέαμα του θανάτου και θεωρούν πλέον περιπτώσεις ρουτίνας τους βίαιους τρόπους αποβίωσης των ανθρώπων - τα κορμία των οποίων "φιλοξενούν" στο νεκροτομείο τους , χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα κίνητρα των εκάστοτε δολοφονιών που έπρεπε ίσως να αναλύσουν με περισσότερη προσπάθεια .
Μέχρι που βρίσκουν μπροστά τους το τελευταίο θύμα από έναν ανεξιχνίαστο φόνο το οποίο θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής τους τις τελευταίες τους στιγμές πάνω σε αυτή τη γη .
Η άγνωστη κοπέλα με την ονομασία Jane Doe ( Olwen Catherine Kelly - DARKNESS ON THE EDGE OF TOWN ) έχει σπασμένα άκρα , κομμένη γλώσσα και τραυματισμένα γεννητικά όργανα , ενώ με λίγη περισσότερη έρευνα στο εσωτερικό του κορμιού της βρίσκουν καμένους πνεύμονες και διάφορα άλλα εσωτερικά όργανα με ουλές , χαρακτηριστικά που δεν δικαιολογούν το εξωτερικό του σώματός της το οποίο είναι σαν να μην έχει πάθει τίποτε . Το σοκ της συνειδητοποίησης πως κάτι δεν πάει καλά γενικότερα θα τους χτυπήσει όταν αναλύσουν δείγμα από τον εγκέφαλο της ο οποίος φαίνεται να λειτουργεί ακόμη κανονικά . Η πιστοποίηση πως έχουμε περάσει όλοι μαζί στον κόσμο του φανταστικού έρχεται μετά την ανακάλυψη ενός τυλιγμένου κομματιού από σάβανο μέσα στο στομάχι της το οποίο περιέχει ένα δόντι της . Ανοίγοντάς το θα βρουν χαραγμένα σύμβολα και θα διαβάσουν ένα απόσπασμα από κεφάλαιο του Λευϊτικού Βιβλίου ( για τους ιντερνετικούς μελετητές του μεταφυσικού ανεξήγητου με σύνδρομο scrolldown πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης μετά την Έξοδο και ταυτόχρονα τρίτο βιβλίο της Πεντατεύχου , γραμμένο από τον Μωυσή ) συμπεραίνοντας έτσι πως έχουν να κάνουν με κάποιου είδους μάγισσας που στην προσπάθεια της να εκδικηθεί όσους την βασάνισαν ταξιδεύει στον χρόνο μέσα στο φαινομενικά νεκρό κορμί της έχοντας μοναδικό εφόδιο το μίσος της ...
Η Jane πέρα από το πουγκί με το δόντι/ξόρκι αθανασίας διαθέτει και εσωτερικά τατουάζ με επιπλέον μυστικιστικά σύμβολα κάτω από το δέρμα της , αλλά ο αρχικός αιφνιδιασμός του κοινού που έχει δαγκώσει από ώρα τον θεατή από τον λαιμό του φέρνει τώρα ερωτήματα του τύπου "ήταν όντως μάγισσες οι κοπέλες που κάηκαν στο Salem , ή η δεισιδαιμονία του όχλου δημιούργησε αυτό που μισούσαν εξαπολύοντας μια οντότητα εκδίκησης ανά το πέρασμα των αιώνων ;" .
Αναμενόμενα η λούπα του λυκόφωτος δεν σταματά και μένει σε αδράνεια μέχρι το "πτώμα" να καταλήξει σε κάποιο νέο προορισμό με τα κίνητρα της ανίερης δράσης του να παραμένουν στην διάθεση όποιου θέλει να το ψάξει περισσότερο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.