Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

THE MONSTER (2016)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σκηνοθέτη Bryan Bertino ( THE STRANGERS , FEBRUARY , MOCKINGBIRD ) .
Αλκοολική μάνα και κακοποιημένη ανήλικη κόρη βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό τον πατέρα της μικρής . Η σχέση της Kathy ( Zoe Kazan - FRACTURE , BORED TO DEATH ) και της κόρης της Lizzy ( Ella Ballentine - THE CAPTIVE , STANDOFF ) κρέμεται από μια κλωστή και η μόνη λύση είναι η φυγή της μικρής από το άθλιο οικογενειακό περιβάλλον που της προσφέρει η νεαρή μητέρα της .
Στην πορεία μέσα από ένα δάσος το αυτοκίνητο χτυπάει έναν τραυματισμένο λύκο που στέκεται στην μέση του δρόμου και ακινητοποιείται στην μέση του πουθενά . Εν αναμονή οδικής βοήθειας μάνα και κόρη θα έρθουν αντιμέτωπες τόσο με τις αναμνήσεις τους όσο και με αγνώστου προελεύσεως τερατούργημα το οποίο είναι πεινασμένο και πιθανότατα ο μεγαλύτερος θηρευτής του δάσους .
O Aaron Douglas ( BATTLESTAR GALACTICA ) κάνει τον Jesse , τον άτυχο μεροκαματιάρη ο οποίος πήγε να βοηθήσει/φτιάξει το αυτοκίνητο και να το πάει σε συνεργείο . Δεν κατάλαβα ποτέ ότι είναι αυτός . Είναι το πρώτο θύμα από τα ανώτερα θηλαστικά μετά τον λύκο .
ΤΟ ΤΕΡΑΣ :
Το πλάσμα που ρίχνει την βίαιη αυλαία στην αρρωστημένη σχέση μοιάζει και ακούγεται σαν κάτι μεταξύ ανθρωποχελώνας , δεινοσαύρου , γορίλα και αρκούδας . Υπάρχει μια υποψία μπέρτας η οποία μάλλον προς χάριν αληθοφάνειας θα θεωρηθεί μεμβρανοειδή φτερά τύπου νυχτερίδας , αλλά το πιθανότερο είναι να είναι κάποιο μέρος της στολής του ταλαίπωρου που σκάει μέσα σε αυτή το οποίο είναι χρήσιμο για τα ειδικά εφέ και απλά να πιάστηκε σε κάποια άσχημη γωνία από την κάμερα πάνω στην δράση .
Παρόμοια ξεδιάντροπα μάπετ δημιουργήματα έχουμε δει και παλαιότερα με λιγότερη ντροπή και περισσότερο θάρρος σε βιντεοταινίες του Fred Olen Ray ( BIOHAZARD ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.