Κυριακή 9 Απριλίου 2017

THE BYE BYE MAN (2017)


Γραμμένο από τον ηθοποιό Jonathan Penner ( CONEHEADS , JASON GOES TO HELL: THE FINAL FRIDAY , BLOODFIST VII: MANHUNT ) .
Βασισμένο στο βιβλίο του Robert Damon Schneck , THE BRIDGE TO BODY ISLAND .
Σκηνοθετημένο από την Stacy Title ( LET THE DEVIL WEAR BLACK , SNOOP DOG'S HOOD OF HORROR ) .
Η ταινία είχε ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2015 , αλλά ανέβηκε στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2017 .
1969 , κάπου στο Madison του Wisconsin ένας άντρας ανοίγει πυρ με καραμπίνα εναντίον μιας φίλης του η οποία αποκάλυψε το "όνομα" κάποιου σε έναν άλλον φίλο τους χωρίς να καταλαβαίνει την κρισιμότητα της πράξης της .
2015 .
Οι Elliot  ( Douglas Smith - OUIJA , TERMINATOR: GENISYS ) και Sasha ( Cressida Bonas ) ετοιμάζονται για γάμο και αποφασίζουν να κάνουν το επόμενο βήμα μετακομίζοντας σε ένα παλιό σπίτι μέσα στο δάσος εκτός των εστιών του κολεγίου όπου φοιτούν ακόμα .
Μαζί τους και ο καλύτερος φίλος του γαμπρού , ο John ( Lucien Laviscount - SCREAM QUEENS ) .
Η μετακόμιση αντί για μια καινούργια αρχή στην ευτυχία καταλήγει μετά το αρχικό πάρτι και τον εθιμοτυπικό εξαγνισμό των κακών πνευμάτων με φασκόμηλο , σε τελετή ηχομόνωσης των κραυγών τους , αφού θα ζήσουν τις τελευταίες τους στιγμές μέσα στην αγωνία των παιχνιδιών του μυαλού που θα ενεργοποιήσουν τα χειρότερα ενστικτά τους .
Οι τρεις πρωταγωνιστές θα ξεπεράσουν μέσα σε λίγες ώρες μετά το πάρτι και την πνευματική σεάνς (που πάντα είναι καλή ιδέα τα τελευταία χρόνια) την αμήχανη ένταση του ερωτικού τριγώνου που βάζει νοστιμάδα στην δυναμική μιας παρέας , ανακαλύπτοντας/καλώντας - μαθαίνοντας και αυτοί με την σειρά τους το όνομά της δαιμονικής οντότητας του τίτλου της ταινίας . Οι παραισθήσεις γίνονται φόβος και τα χειρότερα ακολουθούν την κορύφωση του δράματος με άμεσο κίνδυνο στην σωματική τους ακεραιότητα .
Ο "Άνθρωπος του Αντίο" (για να μη τον πούμε ο Άντε-Γειας και ρίξουμε έξτρα γελοιότητα στο τελικό αποτέλεσμα της ελεύθερης απόδοσης στα Ελληνικά) θα ξεφύγει από τα θεωρητικά όρια του όποιου αστικού μύθου έχει στηθεί μέσα σε 40 λεπτά δράσης και θα απαγκιστρωθεί ως υπαρκτό πρόσωπο πάνω στην ζωτική ενέργεια των φόβων/εμμονών των τριών ανυποψίαστων οι οποίοι θα πρέπει εκτός από το να κρατήσουν ο ένας τον άλλον ζωντανό με όσες περιορισμένες google γνώσεις έχουν πάνω σε μεταφυσικά θέματα , θα πρέπει να προστατεύσουν και την υπόλοιπη κοινότητα η οποία δεν πρέπει να δώσει περισσότερη δύναμη στο ανοσιούργημα αναγνωρίζοντας επιπλέον την ύπαρξή του στο συλλογικό ασυνείδητο .
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ :
Η Carrie-Anne Moss ( THE MATRIX , RED PLANET , POMPEII ) είναι η δυναμική Ντετέκτιβ Shaw . Υποψιάζεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τους τρεις φίλους και νομίζει πως ο Elliot είναι κατά συρροή δολοφόνος .
Ο Michael Trucco ( BATTLESTAR GALACTICA , HUSH ) είναι ο μεγάλος αδελφός του Elliot . Μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών τους είχε αναλάβει ο ίδιος να τον μεγαλώσει .
Η Faye Danaway ( THE THOMAS CROWN AFFAIR , THE TOWERING INFERNO , VOYAGE OF THE DAMNED , EYES OF LAURA MARS) είναι η χήρα του παλαβού που σκότωσε τους φίλους του στην αρχή της ταινίας . Τα botox κάνουν την μουτσούνα της να φαίνεται πιο τρομαχτική από τον Bye Bye Man .
Ο Doug Jones είναι ο Bye Bye Man . Δεν λέει πολλά και εμφανίζεται προς το τέλος για λίγα λεπτά για να κάνει τις πόζες του παρέα με τον ξεπετσιασμένο σκύλο του ο οποίος έχει ανθρώπινο πρόσωπο . O Jones έχει πάρει εργολαβία παρόμοιους δευτερόλεπτους ρόλους αμίλητου φρίκουλα από εποχές BATMAN RETURNS (2002) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.