Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

47 METERS DOWN (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Johannes Roberts ( THE EXPELLED , STORAGE 24 , THE OTHER SIDE OF THE DOOR ) . Γνωστό και ως IN THE DEEP .
Οι αγαπημένες αδελφές , Lisa ( Mandy Moore - CHASING LIBERTY , A WALK TO REMEMBER ) και Kate ( PRETTY LITTLE LIARS , THE VAMPIRE DIARIES , THE ORIGINALS ) πηγαίνουν διακοπές στο Μέχικο , θέλοντας μερικές ημέρες ξέφρενης ξεγνοιασιάς παρέα με τύπους που ακούνε στο όνομα "Χαβιέρ" , ή "Αλεχάνδρο" (καθώς η Lisa είναι φρεσκοχωρισμένη λόγω βαρετής προσωπικότητας και πρέπει να βρει κάτι άλλο να απασχολήσει το κεφάλι της) και κατόπιν παρότρυνσης των νέων τους φίλων αποφασίζουν να γνωρίσουν τις επιπλέον χαρές της θάλασσας πηγαίνοντας για ρομαντική κατάβαση με κλουβί για καρχαρίες σε περιοχή όπου κολυμπούν οι αδίστακτοι θηρευτές .
Τα vibes δεν είναι ιδιαίτερα θετικά παρόλο που η Lisa φιλάει τον νεαρό καταδύτη με συνοπτικές διαδικασίες στο πρώτο βράδυ γνωριμίας τους - προσπαθεί μάταια να ξεπεράσει τον χωρισμό της και αποφασίζει να κάνει κάτι τρελό , εκτός χαρακτήρα . Την επόμενη μέρα η σιδερένια βουτιά στην αγκαλιά της θάλασσας θα χαρίσει επιβεβλημένα χαμόγελα extreme σπορ τα οποία θα μετατραπούν με την σειρά τους σε απελπισμένες κραυγές υποθαλάσσιας αγωνίας όταν το συρματόσκοινο της παλιόβαρκας που έχει κοτσαρισμένο το σκουριασμένο κλουβί κοπεί και οι δύο αδερφές βρεθούν στo πυθμένα της θάλασσας παρέα με τον 6μετρο λευκό καρχαρία της γειτονιάς .
Έξτρα κλειστοφοβικός παράγοντας κρίσης πανικού είναι το λιγοστό οξυγόνο στις φιάλες που μετράει αντίστροφα τις τελευταίες τους ανάσες για μόλις μια ώρα (κάτι το οποίο είναι επιστημονικά κατάπτυστο στον "πραγματικό κόσμο" αφού 47 μέτρα κάτω από την θάλασσα ισοδυναμούν με 5,7 φορές το οξυγόνο που θα κατανάλωνε κάποιος στην στεριά , οπότε άντε το πολύ 15 λεπτά μέχρι το ασφυκτικό τέλος γεμάτο παραισθήσεις από την μέθη του πεπιεσμένου αέρα της φιάλης). Οι ηρωίδες δεν μπορούν να πάνε πάνω γρήγορα γιατί θα πεθάνουν από την διαφορά της πίεσης , δεν μπορούν να μείνουν κάτω γιατί ο καρχαρίας έχει slasher διαθέσεις και πετάγεται μέσα από τις σκιές του βυθού με το σεναριακό οξυγόνο να τελειώνει - μπορούν μόνο να περιμένουν την βοήθεια η οποία έρχεται πολύ αργά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.